懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前聽過有d媽咪話仁安2人房大約3-4萬ok,
但剛剛打電話到診所問,話標準房(4人房)要4萬幾,

請問有無媽咪響仁安生過,搵邊做醫生呢?
實際價錢如何? many thanks!!!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我係仁安順產,埋單$32000,住二人房.

別墅

回覆 2# g心批 的文章

Website's price is not included doctor fee. Maternity Packages details as per their website.

http://www.union.org/new/cindex.php

伯爵府

我係仁安試產唔得緊急開刀, 住2人房, 連醫生費, 早左1日出院, 用左接近4萬9千幾

別墅

thx!!

介唔介意講搵邊個醫生呢?

因為我問o左2間診所,
d姑娘都話要4萬幾,好貴呢~

原帖由 WINGWINGGOGO 於 10-3-23 16:07 發表
我係仁安順產,埋單$32000,住二人房.

別墅

唔該晒!

4人房同2人房只係差$1000好抵wor,
不過唔知醫生費,巡房費加幾多呢?!?!

原帖由 cheer1 於 10-3-23 16:28 發表
Website's price is not included doctor fee. Maternity Packages details as per their website.

http://www.union.org/new/cindex.php

別墅

如果開刀,個價錢都算合理^^,
但如果只係順產都要4萬幾,
好似貴o左d~

原帖由 CK_鼠鼠 於 10-3-23 17:11 發表
我係仁安試產唔得緊急開刀, 住2人房, 連醫生費, 早左1日出院, 用左接近4萬9千幾

別墅

回覆 2# g心批 的文章

You can check your doctor in 仁安 - because some doctors do 順產 & 開刀 same price as I know.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

舊年8月仁安生, $43000.
二人房(free upgrade), 開刀5日4夜, 加bb照燈驗血, 食左幾餐飯...

兒女是耶和華所賜的產業.所懷的胎、是他所給的賞賜。
詩 127:3

我的肺腑是你所造的.我在母腹中、你已覆庇我。我要稱謝你、因我受造奇妙可畏.你的作為奇妙.這是我心深知道的。
詩篇139:13-14

伯爵府

原帖由 g心批 於 10-3-23 22:15 發表
如果開刀,個價錢都算合理^^,
但如果只係順產都要4萬幾,
好似貴o左d~

我本來係想順產, 但因為度數開得唔理想, 最終要緊急開刀, 如果直接開刀, 會平多幾千架~

大宅

我個醫生叫李棟強~~佢本身唔係係仁安掛牌ga,不過佢可以係仁安幫我接生~~佢收得我都幾平,順產收我$10000,醫生巡房每日$500,所以埋單先可以咁平....同埋我冇係醫院食野~~因好難食,所以又平d

原帖由 g心批 於 10-3-23 22:10 發表
thx!!

介唔介意講搵邊個醫生呢?

因為我問o左2間診所,
d姑娘都話要4萬幾,好貴呢~

別墅

唔該晒各位媽咪geh info,好有用丫!!!

係啦,我問2個dr.佢o地順產同開刀1樣價...

嘿嘿...得到個總論後....
唔好自己話要2人房,
等佢o地叫upgrade,o甘就可以free ^^
但d醫生會唔會相應加價呢?算啦,肉隨jump板上

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

大宅

我啱啱打去仁安問, 順產都係3-4萬喎, 又唔算貴。

大宅

請問擇日開刀要加幾錢呀?

大宅

原帖由 g心批 於 10-3-24 09:17 發表
唔該晒各位媽咪geh info,好有用丫!!!

係啦,我問2個dr.佢o地順產同開刀1樣價...

嘿嘿...得到個總論後....
唔好自己話要2人房,
等佢o地叫upgrade,o甘就可以free ^^
但d醫生會唔會相應加價呢?算啦,肉隨jump板上 :happ ...

嘜而加仲有 free upgrade2人房咩, 之前去交deposite, 姑娘話要俾番個different既, 就算係醫院無曬4人房......

別墅

擇日開刀weekday +$6000($3000 for doctor and $3000 for hospital)...weekend or night time in weekday +$30000($15000 for doctor and $15000 for hospital)

原帖由 babybabypooh 於 10-3-24 12:30 發表
請問擇日開刀要加幾錢呀?

別墅

the doctor give me the date for c-section on 9 Apr 8am...but "si fu" said it is a bad time so I have to pay for $6000 for making the c section time late for "only 1 hour"...now my c section time will be 9Apr 9am which is a good time>.< but it costed $6000 for "1 hour"

別墅

actually I wanna bought 3 apr but it costed $30000 ,so i give up .

首頁

尾頁

跳至