嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人小兒有泌尿的問題, 問了很多朋友, 結果找了楊重光, 很後悔, 又很擔心, 因為小b手術失敗, 而且楊教授很寸, 我地有很多問題,,他全部都唔答, 點好,,

有無第二個醫生介紹,,,

複式洋房

可告知詳情嗎?我個囝囝睇緊佢,你咁講,我都坦心!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

下,佢係呢科行內好出名架喎,又收得超貴,我冇睇過,但我有個朋友個仔仔搵佢做手術,ok呀,不過錢就好"金", 唔係一般一能負擔得起!

我好少聽到佢失敗例子架喎

翡翠宮

好媽媽勳章

佢真係好出名o架啵....
介唔介意講咩事 ??

我 pm 個醫生俾你, 你試下打去問問....

禁止訪問

大宅

你好呀,我個仔係政府做但失敗左跟住搵佢做左手術係成功....我都想知咩事

原帖由 sumaggie101 於 10-3-24 13:28 發表
我囝囝都找他做了手術,touch wood已約1個月,暫時都ok,你bb咩事,可唔可以分享吓﹖

複式洋房

他係好出名, 不過睥氣都出名差, 之前我上網見人說他有醫德, 我先找他, 可惜,,
1. 手術失敗
2.錢照收,,仲要係很金
3. 他的態度超差, 無耐性, 常罵人, 無時間理你, 因為他太忙, 對我地一點都不尊重,,,作為父母, 有權問野, 可惜他只會同你說,,,你唔雖要知, 因為你都唔明,
4. 無理你感受, 只係著重叫你覆診,,,但你問的野, 他唔會全部答你,,

你地有無其他醫生介紹, 我個小朋友係仔仔

原帖由 Ennael 於 10-3-25 08:58 發表
你好呀,我個仔係政府做但失敗左跟住搵佢做左手術係成功....我都想知咩事

別墅

回覆 7# chloewongbb 的文章

可以詳細講講您仔仔因乜野事而睇佢嗎? 我仔仔有尿倒流, 而我之前都有睇過楊教授, 但揾他做手術太貴了, 最後去排政府醫院, 呢家都有keep住follow-up. 如果您想知多d, 可以pm我. Thanks~~

大宅

咁佢有冇解釋手術失敗的原因??佢收了幾多手術費?
原帖由 chloewongbb 於 10-3-25 15:55 發表
他係好出名, 不過睥氣都出名差, 之前我上網見人說他有醫德, 我先找他, 可惜,,
1. 手術失敗
2.錢照收,,仲要係很金
3. 他的態度超差, 無耐性, 常罵人, 無時間理你, 因為他太忙, 對我地一點都不尊重,,,作為父母, 有權問 ...

複式洋房

[quote]原帖由 bbJP 於 10-3-25 18:04 發表
咁佢有冇解釋手術失敗的原因??佢收了幾多手術費? [/quote

他自己都收幾萬, 夾埋私家的收費要成10萬, 錢用了無問題, 可惜你失敗了,,他只係好簡單說了一次,,失敗原因, 當然你再問他,,他又係唔答你,,,,,]

大宅

原帖由 chloewongbb 於 10-3-23 21:42 發表
本人小兒有泌尿的問題, 問了很多朋友, 結果找了楊重光, 很後悔, 又很擔心, 因為小b手術失敗, 而且楊教授很寸, 我地有很多問題,,他全部都唔答, 點好,,

有無第二個醫生介紹,,, ...

大宅

我絕對明白你感受,因為我地都失敗過...希望你他囝囝快d好番...你可唔可pm我你個囝囝係咩事,希望可以幫到你...

原帖由 chloewongbb 於 10-3-25 19:35 發表
[quote]原帖由 bbJP 於 10-3-25 18:04 發表
咁佢有冇解釋手術失敗的原因??佢收了幾多手術費? [/quote

他自己都收幾萬, 夾埋私家的收費要成10萬, 錢用了無問 ...

大宅

Hi Cholewongbb,

My son has hypospadias, my son consulted Dr John Ngan.
I was considering of consulting Prof Yeung or Dr Ngan. I search the information on the internet, Prof Yeung is a very famous expert and profession but he is too busy and no time for follow up, also he is very expensive.
Dr Ngan is also an expert in urology and he has a great contribution in charity that helping the children in mainland who have urological problem.
So i decided to take my son to consult Dr Ngan last month, my feeling is that he is very nice, patient, kind-hearted and explains everything in details. The nurses there are very nice too. That was my first consultation and it took about 30 mintues. and i need to take my son to see him again about in 5-6 months for the operation arrangement.
I don't know what problem your baby has, but for me i believe Dr Ngan can help my son. Choosing a good Dr, something more than skill, is the heart of treating the patient.
You may pm me for the tel no. and address of Dr Ngan, he also has his website about his vision of his profession.

原帖由 chloewongbb 於 10-3-23 21:42 發表

有無第二個醫生介紹,,, ...

大宅

原帖由 chloewongbb 於 10-3-25 19:35 發表

他自己都收幾萬, 夾埋私家的收費要成10萬, 錢用了無問 ...

你仔仔都係尿液倒流?如果係,咁失敗係指阻止吾到倒流既情況?希望你可以講多少少!tks!因為我仔仔都係搵Prof Yeung做左手術,佢都話係成功的,&佢話so far無試過有case係做完有問題,但始終要100%confirm,就要再做一次造影!我地當然吾想又再花$$,時間&要仔仔再受苦,唯有當係成功,等大半年後再check-up!

講番佢既態度,正如你所講,真係問多句都吾得,有時吾明或想清楚d,佢就會好不耐煩話"頭先我已經講左啦",好似你嘥緊佢時間咁!佢d態度同我以前睇過既一個婦科醫生周美仙一樣(sorry,因為諗起佢我又係一肚氣)!!起初佢見我地吾想做手術(做父母當然希望有其他方法啦),面口都差哂,之後俾佢做,佢面口就好番,不過而家每次見佢,我地都吾敢再講"佢眼中"既多餘說話!我地當初即使覺得受氣都無辦法,因為已經睇過幾個醫生都吾係好信得過,最後有個好出名既兒科專科都介紹佢俾我地,唯有靠哂佢! : (

大宅

請問你囝囝幾大呀? 是不是剛剛才出生, 因為我見你在其他發表文章..提及BB會在2月中出生~我們所擔心的...為什麼BB這麼細就要做手術...請問是什麼手術~?

禁止訪問

大宅

原帖由 sumaggie101 於 10-3-26 14:12 發表
嘩,我同pino的經歷完全一樣,搵咗一個態度奇差的周美仙,無醫德,無耐性,嚇大肚婆,不知所為

囝囝亦搵咗prof yeung做手術,其實我哋覺得仲有d嘢,有好多問題想問同了解,但佢只話“都同你講咗成功law,假設的問題唔會答”............ ...

原來我同你一樣咁bad luck!!你係咪全程都係搵周美仙?我係呀,因為吾想睇到中途同book左醫院既情況下轉醫生,但真係好激氣lor!正如你所講,佢真係令到大肚婆好不安,同好影響人心情!!人地第一次陀仔,加上我本身個人較緊張,緊係多d擔心,要問定好多佢地所謂既"假設性問題",xxx機會有幾大之類,佢即刻黑哂面,勁吾妥我好倔咁答,"我都吾知架喎,你問呢d問題無意思架喎!....."嘩,你係有經驗醫生,有d野有幾大機會發生你吾會吾知掛?病人有擔心問你,想知會吾會有咁既情況,如果有點處理,你都應該要好好解釋啦!同病人,特別孕婦講野,應該要照顧埋對方既情緒先啱!

我俾佢鬧過好多次,攪到我次次問佢野都要好小心,佢連我一d小動作/動靜都要鬧埋,有時真係想拍枱鬧番佢,我試過俾佢寸到我激鬼氣喊添呀!!

真係吾知點解有d醫生態度咁差!!不過,講番,我見周醫生同有d病人又好friend架喎,對佢地不知幾好笑容,或者我同佢8字吾夾!:;pppp:

大宅

他自己都收幾萬, 夾埋私家的收費要成10萬, 錢用了無問題, 可惜你失敗了,,他只係好簡單說了一次,,失敗原因, 當然你再問他,,他又係唔答你,

好明白你感受.......是否考慮重做?

侯爵府

[quote]原帖由 sitbabyboy 於 10-3-25 23:27 發表
Hi Cholewongbb,

My son has hypospadias, my son consulted Dr John Ngan.
I was considering of consulting Prof Yeung or Dr Ngan. I search the information on the internet, Prof Yeung is a very famous ex ... [/quot

any more info for Dr Ngan pls? (phone no., address) thanks a lot!

複式洋房

我只係認為,我地係比錢的, 為何問問題的權盆都無呢,,我地會考慮重做, 所以想問下你地有什麼醫生介紹,之前我都想找顏醫€生, 人地說顏都係楊教出來的, 所以我地先找楊 點之, 真係,,失敗了,,

我個心真係痛都不得了, 大國手都會,,,

唔知顏醫生, 係未真係都係楊教出來呢,,係未只係楊先可以做微創呢,,其他又得唔得呢,

首頁

尾頁

跳至