自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會在 5月中去大阪玩7日, 打電話去東x遊 book 自由行套票, 個姐姐仔成日都叫我快d報名, 因為好易冇位, 究竟係咪真係咁多人去架??

新聞話下個月減燃油附加費, 我下個月報名遲唔遲呀?

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

日本幾時都係咁full架啦~~~~

男爵府

我唔知佢有冇嚇你, 但我的確在3月頭遲咗報名(因為諗住遲D成團機會高D)就錯過咗首選既團, 話full哂! 第二個choice 都full....最後揀咗個第三個choice!

3月頭係淡季的咁爆喎.........你自已想想吧!

子爵府

原帖由 charlie_cheng 於 10-3-24 10:26 發表
我唔知佢有冇嚇你, 但我的確在3月頭遲咗報名(因為諗住遲D成團機會高D)就錯過咗首選既團, 話full哂! 第二個choice 都full....最後揀咗個第三個choice!

3月頭係淡季的咁爆喎.........你自已想想吧! ...

mouth:

侯爵府

好媽媽勳章

東x遊好多人幫襯ka
原帖由 mat媽 於 10-3-24 11:14 發表

mouth:mouth:" />

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我4月中去,兩個月前就報名LU,因為今次凡非去不可呀MA

男爵府

我3月頭去報4月7日d團都係咩團都full哂, 真係激鬼死, 結果求其報左個有位既團就算.

大宅

做生意間間都係咁講啦,點會話自己公司大把位,即無人選!緊想你快D幫襯左自己,唔好去左第二間啦。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

大宅

東X遊的確好受歡迎, 但若果係自由行, 我又覺得唔一定要幫襯佢囉~~~
我連續幾年自由行去日本, 都唔係搵佢買PACKAGE, 我會四圍格價, 最終幫襯一間價錢較平&服務態度唔錯既AGENCY.
如有須要, 我可話你知我幫襯開邊間.

翡翠宮

原帖由 mat媽 於 10-3-24 10:09 發表
我會在 5月中去大阪玩7日, 打電話去東x遊 book 自由行套票, 個姐姐仔成日都叫我快d報名, 因為好易冇位, 究竟係咪真係咁多人去架??

新聞話下個月減燃油附加費, 我下個月報名遲唔遲呀? ...

佢無嚇你, 我家姐book 5月頭, 好多都已經full.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mat媽 於 10-3-24 10:09 發表

新聞話下個月減燃油附加費, 我下個月報名遲唔遲呀? ...

如果跟團..我都信架...往年去旅行,我都早2,3個月報名...好快FULL

不過自由行PACKAGE 點解會FULL?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係我, 報咗先!!

水晶宮

Package 都會FULL 架
因為機位問題嘛

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 thunder_bunny 於 10-3-24 13:32 發表
Package 都會FULL 架
因為機位問題嘛

但係買PACKAGE既..好少一村人去嘛...
幾個機位..搭唔到早咪搭中午囉...
唔會成日都冇機位嘛

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 月希 於 10-3-24 13:34 發表

但係買PACKAGE既..好少一村人去嘛...
幾個機位..搭唔到早咪搭中午囉...
唔會成日都冇機位嘛

AIRLINE只係放部份機位出黎做PACKAGE價
早報就可以用好D價錢買到理想航班
如果航班賣位去得唔理想
AIRLINE至會再放PACKAGE出黎
所以有時會見到旅行社會失驚無神有推廣
又要指定航班, 就係因為AIRLINE視乎去位情況而設定

所以, 如果好遲至BOOK, 真係有機會想要嘅日期會冇晒, 而要改出發日期.

子爵府

原帖由 tinaymf 於 10-3-24 13:23 發表
東X遊的確好受歡迎, 但若果係自由行, 我又覺得唔一定要幫襯佢囉~~~
我連續幾年自由行去日本, 都唔係搵佢買PACKAGE, 我會四圍格價, 最終幫襯一間價錢較平&服務態度唔錯既AGENCY.
如有須要, 我可話你知我幫襯開邊間. ...

哎呀, 我 book 左了......

我都係 book 左先, 燃油附加費減 4%左右, 咁少, 唔等喇... book 唔到仲衰.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

可以hold機位先囉!
唔洗立即俾錢

禁止訪問

子爵府

原帖由 麼麼貓 於 10-3-24 14:08 發表
玩得開心啲啦..

THANKS

珍珠宮

係啦, 既然決定咗去, 早 book 好過遲 book...如果團, 遲 book 肯定貴過早 book o架.....

Have a nice trip.....

原帖由 mat媽 於 10-3-24 14:41 發表

THANKS

首頁

尾頁

跳至