跳至

首頁

尾頁

大宅

亞仔出世時用 Huggies NB,覺得都幾好,不過size就比其他牌子細d,好似真係比較硬身
大概1個月時轉左用S碼,朋友送左兩大包Pampers特級棉柔,覺得大條d,但係亞仔一尿尿時會有好大尿味,初頭仲以為係漏尿添

你地bb又用咩牌子呢?

大宅

我都係用緊Huggies NB,
size 比較fit, 個2條尿尿顯示都好清楚, 容易知道幾時要換片, 不過質料又真係比較硬d

之前我都試過用Pampers 既試用裝,
佢比較軟身d, 不過無咁貼身...

最近好多人送佐Huggies 俾阿囡用,
我估我都會用住先...用晒個陣睇下邊隻做特價咪買邊隻...
尿片呢樣野我未必會用梗一隻牌子...
因為好似隻隻都係差不多...

原帖由 csw1986 於 10-3-24 14:20 發表
亞仔出世時用 Huggies NB,覺得都幾好,不過size就比其他牌子細d,好似真係比較硬身
大概1個月時轉左用S碼,朋友送左兩大包Pampers特級棉柔,覺得大條d,但係亞仔一尿尿時會有好大尿味,初頭仲以為係漏尿添

你地bb又用咩牌子呢? ...

禁止訪問

大宅

我有用過Pampers同埋Huggies

雖則Pampers薄少少, 不過太容易漏屎喇, 而且個黏貼位又痴肉

Huggies背脊有橡筋, 安全好多, 不過就肯定厚d喇

大宅

我個仔1個月,仲用緊Pampers NB,有日掃掃下風,隻手越掃越濕,仲越黎越臭,原來阿B D便便從後面漏,成個背都系便便。

如果便便太稀,Pampers NB好似唔多OK。

男爵府

我BB開始時用huggies NB,size fit (佢係細碼B),但真係有D硬。用左四包之後轉Pampers特級綿柔NB(用左兩包咋),大少少,夠soft,但尿濕顯示冇huggies咁清晰。之後再轉Pampers特級綿柔S碼,都OK,濕左片都唔太厚。宜家用緊Pampers超薄乾爽S碼(因為288蚊三包),冇尿濕顯示,仲有條片濕左會變厚(但又叫超薄乾爽喎?)有好有唔好啦,變厚身一摸就知佢濕左片,但唔知阿B會唔會唔舒服,不過暫時見阿B都冇咩特別唔同。超薄乾爽好似吸濕快過特級綿柔少少,我BB食人奶便便好稀好水,有時我地一聽到佢放屁開大大就馬上換片,綿柔仲會有D水水未吸收,但超薄乾爽一開片睇已經冇乜水。

我追過1月媽媽既POST,佢地既心得係條片要盡量包上D背部,同時條片要夠大,o係大腿間要有空間去裝便便,但又唔可以太大令大腿邊既橡筋位鬆到漏屎尿。如果條片包背部包得夠高時胯下已經緊貼條片,冇空間去裝便便,D便便就自然會走上背部,係時候要換大D既片啦。

我諗住遲D到阿B可以用M碼時買D平價D既片片試下(如愛嬰、萬寧、噓噓樂、Pet pet),M碼以上既
P同H都頗貴。

複式洋房

我大女嗰陣時用過Huggies、Pampers、Nepia,最後都係覺得Huggies最好用,雖然佢硬啲,但從不漏!今次個細女都用番Huggies NB,朋友個女用剩咗一包半大王NB送咗俾我用,雖然好薄好軟,但唔夠Huggies吸水力強,好易漏。之前响荷花買嘢,送咗好多包Pampers特級綿柔試用裝,雖然比之前改善,但始終都係冇Huggies咁防漏,所以最終都係用番Huggies!而家用緊細碼!

複式洋房

我個囡一出世用pampers
到左3個星期左右huggies大特價
而家一路都用緊 細條d 要拿拿聲用埋佢
遲下先用埋d pampers
但係我用兩隻都冇漏w0r @@

子爵府

我用過huggies同pampers同大王,個人認為huggies最吸水,好硬身,不過我個b會紅patpat...mouth: pampers我用緊特級棉柔s size,尿味大,同埋條片好快好重,我老公成日話呢隻唔係噤好,因為噤快噤重,不過我覺得同m巾既道理一樣,薄d梗係冇噤吸同快d要換架啦....大王,我覺得同pampers差唔多,不過條片片尿濕顯示清楚d,同冇尿味,所以我會用大王.....不過我仲有一包p牌未用(而家o個包都係用左3份一),睇怕買得大王都可能係m size既事喇....

大宅

我個b用緊花王merries,好薄同好吸,未試過滲漏.

我有幾條huggies NB試用裝,諗住唔好浪費俾阿b用埋佢,但太厚同太硬,搞到佢pat pat紅晒同埋好忟,即刻唔敢再用.

另外用過大王試用裝都幾好.

大宅

nb 用過huggies,冇漏

S碼用pampers,背脊漏屎,明明包得好高,都可以變成低腰褲,甚至摸到個pat,唔係咁貼身

大宅

原本huggies 有分 普通及頂級柔適架,價錢相差十零蚊,我買左M碼,比NB用既普通柔軟d同薄d喎,吸濕一樣咁勁

大宅

我huggies同pampers都用過,初生時用huggies覺得好好,因為佢size夠細,好似fit d,但一個月後,朋友送左pampers黎,用用下又幾好,佢夠soft,huggies既s 碼都好似好細,覺得bb個大脾有緊身,唔好,而家都係用pampers
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

大宅

Huggies <-- 因為有coupon~~ 哈哈~~

首頁

尾頁

跳至