跳至

首頁

尾頁

民房

我BB1月8日出世,現在15.5磅,但D 便便成日綠色,好似海底泥咁色,你地BB D便便係咪咁?

複式洋房

我個女都係咁家...不過佢條頸都好夠力
原帖由 beechu 於 10-4-1 13:27 發表
我仔仔都好鐘意我地打直抱佢,而且容易d同佢掃到風,但佢條頸都仲係唔係好夠力,見佢個頭仔重重咁,好攪笑!

大宅

原帖由 lilymango12 於 10-4-3 17:29 發表
我BB1月8日出世,現在15.5磅,但D 便便成日綠色,好似海底泥咁色,你地BB D便便係咪咁?

mine also. 便便 is more smelly than before; and he refuses to eat (drinks 20oz/day)

別墅

我個仔有時便便都係綠綠地色,又好臭,不過都係正常嘅,因為可能飲奶粉~~

原帖由 pigpig350 於 10-4-5 14:24 發表

mine also. 便便 is more smelly than before; and he refuses to eat (drinks 20oz/day)

洋房

囡囡1月8日出世, 食150ml, 一日食5餐...15分鐘內食晒+掃風...但最近, bb唔肯食奶....食親都扭計...

別墅

我個b而家大概12磅重
食人奶~ 大概6-9餐左右
便便就係深黃,但帶酸未=.=
仲要係好酸下……
佢都係好鍾意人地打直抱佢,
而且打直抱佢仲好易入睡tim~
佢條頸同腳開始有力啦~
有時抱佢佢可以撐起企下…真係見到都開心
人在做,天在看!
>>小三<<

禁止訪問

複式洋房

我阿bb現在3個月有6.5kg 左右. 現在都是食4-5安奶..便便每日都有, 有時隔一日..便便是帶黃色.唔太臭..佢好鐘意企到抱.有時飲飲下奶會喊少少唔知點解.現在好好玩.不過佢眼瞓時要扭抱.我最怕是bb打針.

大宅

阿囡而家就黎三個半月,上個月去健康院磅有4.92kgs,每日飲五餐奶每次食6安,佢而家好鍾意笑,只要有人同佢講野佢就笑得好開心,而且又好鬼懶玩,有時自己係床仔度都玩到咔咔笑,真係好得意..........
不過佢而家好鍾意睇電視,尤其係食奶個陣,有時要熄左部電視佢至得............
阿囡都算係戒左夜奶,十二點幾食完餐奶就瞓到第二朝六七點,但我同事話阿囡太遲瞓,應該十點幾就瞓,但唔知點樣校d時間好.......

禁止訪問

男爵府

2個幾月的bb

女女1月25日出世 ... 依家食150 ml ... 一日食5-6餐 ...夜晚12點之後有時要食多2-3安 但可以瞓到早上9點幾

複式洋房

hi mimi靚媽,

哇,你個月勁過我個個,我個b而家先可以食到180ml奶粉,同埋你個b開始轉身未,我99成日話3個幾月就可以轉,5個月可以坐哦,我前排返大陸,我家姐話6個月先開始學坐咋﹗你個個而家點呢?多口問聲你住邊區架?而家有冇做野?我而家就全職﹗好唔慣﹗覺得好困身﹗但有時又覺得自已操好d﹗都有開心的一面﹗

原帖由 mimi靚媽 於 29-3-2010 17:30 發表
To 汝汝 :
我個仔都係1月7日出世架!

依家飲160ml (5-6 餐), 夜晚11PM後飲兩餐奶粉, 日頭飲人奶, 3-5 日一次大便, 重13.5磅, 佢出世個陣得5.9磅(36周)咋!!

日頭仲意抱住瞓, 唔係就勁扭, 不過好彩飲完夜晚個兩餐奶, ...

複式洋房

汝汝:

可能我囝囝本身都幾重(依家巳經過左16磅 .... ), 淨係個頭同上身想轉咋...

我住係東區...你呢? 我有返工㗎... 但係阿囝仲未戒夜奶, 晚晚要起身3-4次, 所以都好辛苦... btw, 你有冇帶bb 去食輪狀病毒疫苗?

原帖由 汝汝 於 10-4-27 16:41 發表
hi mimi靚媽,

哇,你個月勁過我個個,我個b而家先可以食到180ml奶粉,同埋你個b開始轉身未,我99成日話3個幾月就可以轉,5個月可以坐哦,我前排返大陸,我家姐話6個月先開始學坐咋﹗你個個而家點呢?多口問聲你住邊區架?而家有 ...

首頁

尾頁

跳至