母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我咩都食,完全無戒口,只係唔食收奶食物。奶量好ok...無問題!反而心情差就會影響奶量
My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 小兔咕 於 10-3-27 18:05 發表
陪月話.. 如果要餵人奶就要keep住食有營養野, 最好就係食到好似坐月咁否則, 不如飲奶粉.

完全唔同意,我大女餵左4年半人奶,唔通我4年半入面,就要食到好似坐月一樣嗎?而且,外國人根本無坐月呢回事,唔通佢地個個外國BB就要飲奶粉嗎?
其實,只要均衡飲食,就無問題,我諗,呢度唔會有媽咪餐餐都食麥當當掛 所以,9時9食下,根本無需介懷!

琥珀宮

原帖由 初生媽 於 10-3-26 16:16 發表

me too, 同M come會小啲奶

我M 黎時,都係會少D奶;同埋,以我經驗,有D媽咪來經時,人奶既味道係會有所改變,有D BB會唔肯食。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊