單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 花花vava 於 10-3-25 19:34 發表
我們分開已有兩年, 但係就未辦手續, 今日佢SMS提出解決我們之間的事情(我估佢都係想同我商討離婚), 我當初發現有第三者時,佢死口唔認, 當時我半信半疑, 大家免強在一起幾個月, 期間我偷睇佢啲SMS幾次, 睇到眼火爆, ...

1. 你的贍養費
2. 孩子的教育費及生活費

3. 資產分配

p.s. 此時此刻唔同佢講錢, 唔通同佢講心咩 ?

快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-25 22:44 發表
你咪受佢坤呀,唔係第日可憐嗰個就係你架咋

你都好理智及清醒bor

大宅

原帖由 Chunma8083 於 10-3-25 23:36 發表

絕對同意, 人變咗真係會好狠心和自私, 我同前夫都有18年的感情, 剛開始時我亦好似你一樣不捨得和傷心, 但之後他的表現, 令我明白變了就是變了, 不要再對他留戀, 現在我只會為個仔和自己將來的生活作打算, 我希望你 ...

變了心的人已不再是你的,
俾你留度在身邊又如何?
緣盡了, 嘛放手 !
縱然是痛也要做 ~

我都唔知到我傾離婚時, 我有冇勇氣去面對 ?

大宅

原帖由 ChammyMAMA 於 10-3-25 23:44 發表
阿POOTH,唔洗擔心,有我地支持你,唔洗驚架!!

係呀 ! 呢度好多人陪我過了最痛苦的時刻,
小女子不勝感激 ~

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-25 23:49 發表
係啦,我地都好似識左大半年,又好似睇住你大咁

hehe.......下個月半年啦 !
你都幾心水清bor......
我去豬豬啦 , 姊妹 ~

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-26 00:24 發表
pooth,chammy
喂喂喂....我講緊我地識嘅時間喎??

佢出搬左去半年,
我識左你地都差唔多半年啦 !
與你地一起走過了風風雨雨的日子~

首頁

尾頁

跳至