單親天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

環保接龍勳章

我係講緊你本身無朋友喎mouth:
原帖由 巧嵐 於 10-3-26 12:44 發表

其實我07年已經起度有出post,不過好小去回覆!亦無唸過原來做朋友要付出!
在這兒做朋友要付出什麼?

我只係唸住在單親天地將自己識覆下人地,自己唔識向人請教,無唸過咁複雜要付出? ...

伯爵府

原帖由 wayso 於 10-3-26 12:46 發表
世事起可盡如人意"只要識得自我檢討,吸取教訓,正面面對,真架,"不求擁有得多,但求計較得少",人都輕鬆好多..

勁!
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

別墅

好媽媽勳章

喂,減佐一半都赠返半首詩黎欣賞吓呀,嘻嘻!

原帖由 酸棗仁 於 10-3-26 12:35 發表
一上BK, 就收到一個朋友的慰問, 覆佢之餘, 應該都可以POST喺度, 等關心我的朋友, 都知多DD吖........

而家比起之前, 飲少咗一半的啤酒了, 有時會多DD, 有時又少DD. 但係都算係多架!

其實, 我有時都會好唔開心, 好 ...

伯爵府

原帖由 (!_!) 於 10-3-26 12:47 發表

每個人都有一個獨特的故事, 看看怎樣參透人生.

你, 己參透了嗎?
我, 還在迷網中

講句勁勁的說話吖....唔駛'參透'架....條路行行下, 你就會發覺: "原來係咁"....呢D叫"頓悟".....

呢度好多爸爸媽媽, 都一定經歷過的.....唔信你問下吖...

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

別墅

好媽媽勳章

驚蟄都過左啦!

該走的,留不了。

原帖由 酸棗仁 於 10-3-26 12:45 發表

邊個咁衰, 擺地雷, 等我幫你打小人吓.....
邊個人對你有心, 偷偷地講來聽下吖....哈哈哈!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

相反我又想問係你心目中點樣先算係朋友 好多時出post唔一定好多人會答,唔識答或唔知點答都有....用平常心啦.
朋友係靠日積月累得番嚟架,只要你有心就個個都係你朋友

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

環保接龍勳章

咁我地誤會左你都未嘗唔係好事黎嘅,咁我地咪又知多d你嘅野囉
咁你都話你好少回應,邊有人知你嘅存在呢?
佢地搞節目你都可以去架嘛,當初佢地咪又係唔識,去過而家咪成日搞活動囉,唔好放向心啦
原帖由 巧嵐 於 10-3-26 13:02 發表
我唔知點解個post會變成我有無朋友這個話題!
原先至是想說自己的唸法!

至於點解我會答(仁兄)因為我在這兒無朋友,係因為見到你地可以互相信任,一齊去玩,作下詩傾談一番,而自己什麼都唔識! ...

伯爵府

原帖由 巧嵐 於 10-3-26 13:02 發表
我唔知點解個post會變成我有無朋友這個話題!
原先至是想說自己的唸法!

至於點解我會答(仁兄)因為我在這兒無朋友,係因為見到你地可以互相信任,一齊去玩,作下詩傾談一番,而自己什麼都唔識! ...

你一直都掌握唔到個問題的重點.....你小朋友比蚊咬的 topic, 同冇乜人覆你的 topic, 同呢個 topic......你諗下, 你出 post 嗰時, 諗緊乜, 應唔應該咁諗?

喺呢個 topic, 都好多網友, 留低咗DD微言大義, 佢地希望你可以領悟到, 亦都好有函養, 唔講到咁明....當然, 你可以話佢地串你, 亦可以話佢地關心你, 想你好咋!

言盡於此了.........

禁止訪問

瑪瑙宮

環保接龍勳章

咁你就多d上黎回應吓,等大家認識吓你啦

不過你之前d問題,我真係唔識答,所以咪無回應你囉
原帖由 巧嵐 於 10-3-26 13:13 發表

thanks!!!多謝你地明白

瑪瑙宮

環保接龍勳章

嘻嘻..我唔係勁呀...係"化"..就黎到變灘水添啦
原帖由 酸棗仁 於 10-3-26 12:49 發表

勁!

禁止訪問

男爵府

原帖由 brightb2b 於 10-3-26 11:15 發表
仁兄,
高托貴手。
我剛入bk都差d踏地雷,好多謝有心人提點。

維豬媽,
仁兄黎排都無出詩,唔通飲少左? 仁兄呵....?

什么地雷呀,死啦,我成日亂說話。
請問有人多個有心人呀。

男爵府

原帖由 wayso 於 10-3-26 12:16 發表
你要知道,你黎呢度好似唔係好耐架咋,我地呢度嗰個都黎左半年以上,咁至識到幾個朋友咋
你話你本身無乜朋友,我都係,但你要知道你點解無囉,我就知我點解呢,因為以前嘅我無付出,係我自己唔想識,所以我唔會問點解無朋友!! ...

你好似好多朋友喎,你點識架。

係我真係一個朋友都識唔到呀。

點算呀,教我兩招先。

男爵府

原帖由 wayso 於 10-3-26 13:09 發表
咁我地誤會左你都未嘗唔係好事黎嘅,咁我地咪又知多d你嘅野囉
咁你都話你好少回應,邊有人知你嘅存在呢?
佢地搞節目你都可以去架嘛,當初佢地咪又係唔識,去過而家咪成日搞活動囉,唔好放向心啦
...

嘩!你對佢咁好架。
對我就唔太好啦。:;pppp:

車,D活動你都唔出席啦。

you go,I go.

(講笑!)

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-26 13:18 發表
咁你就多d上黎回應吓,等大家認識吓你啦

不過你之前d問題,我真係唔識答,所以咪無回應你囉

樓主 :

Wayso講得啱, 有時你出的post, 人地唔係唔想回應, 只不過是唔識答之嘛, 妳唔好咁敏感啦 ~

我都試過出左post, 冇人so 我啦, 唔通我又諗佢地唔想同我做朋友咩 ?

來得這兒的人, 大多是同路人, 大家應彼此互相關懷, 互相支持, 我初來時也感到這兒好warm, 依家值頭當呢度是我家, 我一有空就會貢上來睇下大家架 ~

你得閒多d 上來啦 ~

快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

男爵府

原帖由 pooth 於 10-3-26 17:10 發表

樓主 :

Wayso講得啱, 有時你出的post, 人地唔係唔想回應, 只不過是唔識答之嘛, 妳唔好咁敏感啦 ~

我都試過出左post, 冇人so 我啦, 唔通我又諗佢地唔想同我做朋友咩 ?

來得這兒的人, 大多是同路人, 大多應彼 ...

你人面這麼廣,唔好玩啦。

你左手舉一舉,已經過百人排隊!

大宅

原帖由 eric5354 於 10-3-26 16:54 發表

你好似好多朋友喎,你點識架。

係我真係一個朋友都識唔到呀。

點算呀,教我兩招先。

哎呀 ! 你你你.......有冇攪錯 ?
呢度咁多人給你回應, 不就是你的朋友嗎 ?
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

首頁

尾頁

跳至