單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 巧嵐 於 10-3-25 19:50 發表
單親既路已經唔易行,朋友又唔多個,!
有時想問下問題,希望有心人能幫助一下!
點知使我更加迷惑是真是假!
莫非連這最後的空間,都不能相信?
只是想發問都要去想別人的答案真真假假!
:cry ...

真亦假時, 假亦真,
我明白受了傷是很難再相信人,
但這兒的人為何要騙你呢 ?
大家同時天涯淪人,不是應互相幫助,
互相扶持嗎 ?
快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

大宅

原帖由 酸棗仁 於 10-3-25 21:55 發表

咁, 你自己有冇諗過係點解?

近四年前, 我開始單親, 在 yahoo 知識+ 嗰度問人地D嘢....咁就認識咗第一個單親媽媽.

之後的幾年, 有時, 我會答人地的問題, 傾得多, 都識咗幾個友好....

最近, 終於同BK的單親媽咪一 ...

咁你好快d 戒酒啦 ~

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-26 13:18 發表
咁你就多d上黎回應吓,等大家認識吓你啦

不過你之前d問題,我真係唔識答,所以咪無回應你囉

樓主 :

Wayso講得啱, 有時你出的post, 人地唔係唔想回應, 只不過是唔識答之嘛, 妳唔好咁敏感啦 ~

我都試過出左post, 冇人so 我啦, 唔通我又諗佢地唔想同我做朋友咩 ?

來得這兒的人, 大多是同路人, 大家應彼此互相關懷, 互相支持, 我初來時也感到這兒好warm, 依家值頭當呢度是我家, 我一有空就會貢上來睇下大家架 ~

你得閒多d 上來啦 ~

大宅

原帖由 eric5354 於 10-3-26 16:54 發表

你好似好多朋友喎,你點識架。

係我真係一個朋友都識唔到呀。

點算呀,教我兩招先。

哎呀 ! 你你你.......有冇攪錯 ?
呢度咁多人給你回應, 不就是你的朋友嗎 ?

大宅

原帖由 eric5354 於 10-3-26 17:17 發表

我計來計去,只有你唔回我的POST。

(講笑勿插。)

現在講完野,要加上勿插。

你你你.........我唔插你........我封咀~

大宅

原帖由 eric5354 於 10-3-27 14:11 發表

你真係好人事,我成日都話邊個最好人呀,
呀pooth小姐羅!
邊個最聰明呀,
呀pooth小姐羅!

唔該廣告費成為一萬七仟元港币呀,唔該!

小姐想look咭定係比現金呀!

(即係我比張會員咭你望望,然後比錢羅!) ...

唔俾錢, 你吹呀 !

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-27 23:49 發表
算你走得快,唔係

wayso 我來幫妳 ~~~~~~

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-28 00:05 發表
唔該晒,幫我中多兩野添

haha ! 你睇你睇, 插極都唔停, 呢次佢死緊啦 ~~hehe...............

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-28 18:19 發表
大家唔好咁啦,大家都係同路人,只係誤會黎啫,何必搞到咁樣呢??

樓主,

請恕我多言, 不喜勿插 ~

大家都係出於一片好意地關心妳 !
唉 ! 妳又何必這樣呢 ?
同時天涯淪落人, 應互相幫助, 互相支持嘛 ~

大宅

原帖由 wayso 於 10-3-28 18:19 發表
大家唔好咁啦,大家都係同路人,只係誤會黎啫,何必搞到咁樣呢??

Wayso,

100 % agree ar.

大宅

原帖由 維豬豬 於 10-3-29 16:02 發表

送你禮物俾你呀,
咁你都要行出來收至得既,
你呢個隱世爸爸呀.

係lor....要人送禮又唔出來收禮.......
點得架 ?

首頁

尾頁

跳至