跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Good idea.

原帖由 Swan12 於 10-4-30 22:27 發表
既然大家都係瑪麗生,係咪大家都係南區住呢?咁近,可以約出黎聚下喎,第日我地d baby 出左世都有得一齊出黎玩。有無人有興趣呀?

大宅

住邊都無所謂啦,最緊要係我地都係瑪麗生,有好能係瑪麗產房見到大家,可以約出黎一齊玩就最好啦。

原帖由 moonmoon^^ 於 10-5-1 00:14 發表
hi~!我今胎都係瑪莉生咖~!但我唔係住南區果邊~!我住銅鑼灣咖~!但都有興趣得閒約出黎tea下丫~!

大宅

係呀! 大家可能會係產房見架!
你地預產期幾時呀?
我就818.

原帖由 Swan12 於 10-5-2 23:58 發表
住邊都無所謂啦,最緊要係我地都係瑪麗生,有好能係瑪麗產房見到大家,可以約出黎一齊玩就最好啦。

大宅

我811呀,不過上胎早成個星期,今胎都應該會早掛。

原帖由 tvoincy 於 10-5-3 21:39 發表
係呀! 大家可能會係產房見架!
你地預產期幾時呀?
我就818.

大宅

回覆 1# Swan12 的文章

HI~!我8月2號丫~!不過我諗會遲DD~我上胎都遲左4日~!

大宅

嗯嗯....我的預產期都係8月10, 但係我覺得唔準囉~ 因為這只是根據我最後經期計算的 (我的經期超唔準)
我想問, 係咪到差唔多生時, 醫生會再話多一次比我知個準d的預產期架?!

tvoincy,
原來你 6月26 參觀產房呀, 我最後都無報名參觀呀!! 因為好似要用成大半日.........
我可能會找日得閒上去望下就算 =p
下個月更期未出, 所以未知洗唔洗返工, 如果果日要返工, 可以約你食 lunch 喎 keeeee

大宅

咦! 大家個預產期都好近下喎 ! 話唔定前前後後四個一齊o係醫院見啊!

john_baby,
要參觀咁耐?好似唔係喎 , 個零鐘咋嘛!
食lunch? 好呀! 你出左rota話我知丫!

原帖由 john_baby 於 10-5-6 20:28 發表
嗯嗯....我的預產期都係8月10, 但係我覺得唔準囉~ 因為這只是根據我最後經期計算的 (我的經期超唔準)
我想問, 係咪到差唔多生時, 醫生會再話多一次比我知個準d的預產期架?!

tvoincy,
原來你 6月26 參觀產房呀, 我 ...

大宅

我上胎(兩年前)係瑪麗生果陣話要指定牌子既床墊同衛生巾,唔知而家有無變呢?有無人有最update既瑪麗走路袋list 呀?

大宅

原帖由 Swan12 於 10-5-22 11:59 發表
我上胎(兩年前)係瑪麗生果陣話要指定牌子既床墊同衛生巾,唔知而家有無變呢?有無人有最update既瑪麗走路袋list 呀?

去贊育斜路嗰間鋪頭話,指定size啫!無指定牌子!
我想問吓BB同媽媽住院期間,係咪要著醫院衫?定要自己帶架?因我見有d post就話,姑娘會推bb去沖涼,所以d和尚袍最好寫上媽媽名,以免唔見喎?!

另,各準QM媽媽有無興趣出嚟tea吓呀?可能到時有緣一齊喺QM相聚啊!

子爵府

我年幾前生第一胎住過瑪麗. 佢無指定要用任何牌子.

只是建議到瑪麗樓下的舖頭買床墊, 因為它的床墊是超厚, 不會過底. 我今胎都打算係個度買(應該仲有得賣掛?!)

和尚袍&媽媽衫我都是用醫院的, 不知道可否用自己衫.

我覺得媽媽著返醫院衫比較方便, 因為成日都要換.
醫院toilet 有新的比你隨時自己拿來換.

大宅

瑪麗要求果種超厚床墊,係黃色袋寫住多用途床墊,我係海怡間藥房買,$39咋。贊玉果間埋怨$49-$50,瑪麗留下間埋怨$70。

大宅

原帖由 Swan12 於 10-6-22 19:35 發表
瑪麗要求果種超厚床墊,係黃色袋寫住多用途床墊,我係海怡間藥房買,$39咋。贊玉果間埋怨$49-$50,瑪麗留下間埋怨$70。

o下! 係唔係(理的Ultra Ready)呀? 我係護協買$43.2呀! 總之係海怡買唔洗咁遠"瀝"返來啦!

大宅

係呀係呀,咦,你住海怡?係咪第二胎?

原帖由 tvoincy 於 10-6-22 21:15 發表

o下! 係唔係(理的Ultra Ready)呀? 我係護協買$43.2呀! 總之係海怡買唔洗咁遠"瀝"返來啦!

大宅

原帖由 Swan12 於 10-6-25 15:04 發表
係呀係呀,咦,你住海怡?係咪第二胎?

係呀! 住海怡同埋係第二胎呀! 大家咁近可以見下面啊!

大宅

好,咁你仔仔幾大呀?我個女兩歲啦。

原帖由 tvoincy 於 10-6-26 23:29 發表

係呀! 住海怡同埋係第二胎呀! 大家咁近可以見下面啊!

大宅

tvoincy>>>>
你上星期參觀產房參觀成點呀?
靚唔靚呢?~
我今日問姑娘, 佢話現在醫院比 s26 給BB 飲啊~

大宅

原帖由 john_baby 於 10-6-28 22:00 發表
tvoincy>>>>
你上星期參觀產房參觀成點呀?
靚唔靚呢?~
我今日問姑娘, 佢話現在醫院比 s26 給BB 飲啊~

參觀完我同c6都感覺良好,個海景產前房嘅環境真係唔錯,可惜嗰日太大雨睇唔到個seaview. 我無問奶粉問題,我只問若生完未上奶,醫院會否補奶粉,咁姑娘話佢哋會睇情況,亦儘量協助媽媽上奶喎!

Swan12,
我囝囝就五歲啦!剛開始放暑假!

大宅

有海景有咩用呀,生果陣都唔想睇,只係掛住痛同用力,我上次參觀時都有話正,有海景房,不過生果陣就咩都無心情睇,如果係生得快,仲無時間欣賞添,佢又拿拿林推你返病房,病房就更加乜都無得睇。

原帖由 tvoincy 於 10-6-28 23:05 發表

參觀完我同c6都感覺良好,個海景產前房嘅環境真係唔錯,可惜嗰日太大雨睇唔到個seaview. 我無問奶粉問題,我只問若生完未上奶,醫院會否補奶粉,咁姑娘話佢哋會睇情況,亦儘量協助媽媽上奶喎!

Swan12,
我囝囝就五歲啦!剛開始放暑 ...

大宅

原帖由 Swan12 於 10-6-29 14:52 發表
有海景有咩用呀,生果陣都唔想睇,只係掛住痛同用力,我上次參觀時都有話正,有海景房,不過生果陣就咩都無心情睇,如果係生得快,仲無時間欣賞添,佢又拿拿林推你返病房,病房就更加乜都無得睇。

...

咁又係!姑娘話要開到三度先會推到去嗰d產前房,可能喺嗰刻己經自己唱晒女高音,連音樂都唔洗播!不過6/F產後房同9/F個環境又真係差好遠,9/F真係感覺舒服d!
唔知你知唔知到d二等房點計呢?

大宅

回覆 1# tvoincy 的文章

轉二等房, 好似如果唔係公務員 or HA staff 要二千幾一晚, 如果bb要照燈就加多六百幾一日
如果係公務員 or HA staff 就平好多或唔洗錢

首頁
12345...7

尾頁

跳至