自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

銀行D嘢都十分麻煩,成鬼曰搞到一頭煙...

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好鬼慶, 要摷返尼個post出嚟

http://forum.baby-kingdom.com:8888/viewthread.php?tid=2999367&extra=&page=2

話說我4月時睇佐尼個post之後, 就去佐渣打cancel個execl banking a/c, 去到銀行佢話巳經free多一季比我, 叫我用多一季, ok無問題.

到我差不過用完前我再去銀行cancel個a/c, 去到counter 我比埋張咭同身份証比佢, 我仲問埋佢cancel佐execl banking 可唔可以申請返個網上理財, 因為尼個係出糧戶口, 我要睇返d月結.

佢仲答我無問題你上網開返就得啦, 搞佐一輪比返晒d嘢我, 就話ok搞掂啦, 咁我就再問ok啦, 佢話係呀ok啦. (係咩文件都冇簽過嘅)

點知今日收到張execl banking 月結單, 仲收佐我 $180 大元, 真係慶到

水晶宮

原帖由 meko~ 於 10-3-27 23:24 發表

哎呀,我覺得好鬼煩呀,之前我用過渣打信用卡
又係靜雞雞收錢,又要追....
而家戶口又係甘....唔用佢啦....

用番hsbc,恆生仲到,況且佢D分行唔方便

ps~我今日問佢excel banking究竟係咩....我唔知我申請
左,佢 ...

唔係MA原來可以排優先架, 我仲次次去親都排餐死.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 ming2 於 10-3-27 23:14 發表

乜提款卡要收錢咩??我cancel左個excel banking,佢話幫我轉做easy banking...跟住話會出過另一張提款卡俾我,不過我都諗住佢退完錢俾我之後,我會cut a/c..所以我叫佢唔洗俾提款卡俾我,我有咩事會網上理財攪掂佢.... ...

哎呀,我覺得好鬼煩呀,之前我用過渣打信用卡
又係靜雞雞收錢,又要追....
而家戶口又係甘....唔用佢啦....

用番hsbc,恆生仲到,況且佢D分行唔方便

ps~我今日問佢excel banking究竟係咩....我唔知我申請
左,佢話係排優先理財,快D喎....
我一直唔知,次次排普通,無人同我講...
哼,佢地好衰:;pppp:
---生命無價,請支持領養---

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 ming2 於 10-3-27 21:00 發表

yuyu.c

唔洗客氣...我都估到一定好多人會中蕉架啦...好彩你發現得早咋...記得去cancel呀...否則每三個月扣$180都幾係野架...

我今日去左bank了,佢話2-3日會過番$180比我
我仲問佢仲有無咩係要收錢?
佢話提款卡要收年費喎
甘我等佢過番錢比我,我就取消戶口了

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

ming2 真係好彩你POST出嚟咋, 我唔係DREAM A/C, 但我有用EXCEL BANKING, 我頭先都打去問吓, 原來我都係FREE到4月咋, 我又唔夠15萬係戶口, 真係唔知就比佢扣錢啦.
我4月都要去分行CANCEL 個EXCEL BANKING呀.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我都係send mail去問咋喎

原帖由 meko~ 於 10-3-27 10:33 發表

the hotline say they can't help me!
must go to 分行

好驚拿唔番

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 ming2 於 10-3-26 11:16 發表

唔好等聽日啦...俾個電話你即刻打去check啦...28868877

the hotline say they can't help me!
must go to 分行

好驚拿唔番

男爵府

更正: 頭先職員話即刻退返, 我上網chk仲未退到. 不過唔緊要啦! 有就得勒!

真係好彩有你出post, 我至知發生咩事, 唔係就要估多幾日至得閒打去問.

原帖由 ming2 於 10-3-26 18:05 發表

你咁快退到0既??我要幾日後先退到呀..

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

銀行今日覆左我, 話已經退返$180俾我, 仲幫我取消埋excel banking喇!

原帖由 ming2 於 10-3-26 00:51 發表
如果佢地可以應承過客收費前先通知客,但最後都係咩都冇做過....咁其他0既a/c condition都可以隨時改完都唔通知我地架啦....橫掂間野d分行都唔就腳...佢地咁麻煩咪cut鬼晒佢lor...否則佢地都唔會理d客架啦...:badfeel ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至