論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個新工人離左一個星期, 好似冇乜野咁, 係冇乜記性, 但由前日開始佢自己一個去街市買餸, 之後個日我發覺來電顯示都有D不知明電話打過離, ...個工人冇理由唔知我家中有來電顯示的, 但之前講明唔可以用我家電話打比佢既朋友, 同埋我見佢打去個D咩1649.....好長既電話號碼, 但又唔似打番印尼, 各位知唔知係咩電話離呢??

男爵府

回覆 2# CrabPincers 的文章

用idd card打既idd, ?咁即係會唔會當左我屋企打左idd出去然後收我idd charges?

男爵府

回覆 5# mylulu007 的文章

哦, 咁即係佢用idd card都唔洗我比錢啦!!但我應該點同講唔好再用我電話打比佢d朋友呢??因佢離左只係幾日..我唔想攪到大家關係咁差..唉....

男爵府

回覆 3# chaklongma 的文章

但如果出手提做home tel, 我怕佢傾得仲嚴重

男爵府

回覆 8# mylulu007 的文章

呢個方法都幾好喎, 但我同老公都番左工, 我小朋友4歲朝早又番左學, 但又真係好難有人在家時有半小時allow比佢打...如果叫佢晚上先打咁得唔得呢???

男爵府

其實我都明白人有時真係需要揾人傾下計relax下, 唔通真係不停做先叫正常咩, 但我只不過係唔想佢將我屋企電話no. 比人知道....

男爵府

我真係唔明白其實工人入職時講明唔可以做邊D邊D野, 但到頭離一定係佢照做可也, 好似永遠都唔怕咁....咩人離...

男爵府

回覆 16# lily-of-valley 的文章

哈哈..咁又係..但次次話親佢地, 佢地就好似好可憐咁....真係成日比佢地呃左....我前朝既maid仲誇張, 有幾次我放假, 佢d朋友都仲夠擔死打我屋企電話離揾工人...比我罵到佢死

男爵府

回覆 19# marksix123 的文章

哇..咁嚴重...唔係MA

男爵府

回覆 21# Fanny媽媽 的文章

今晚番去試下較番PASSWORD先..但未知是否部部電話都可以做咁SET PASSWORD

男爵府

頭先我借d意問佢係咪用我個電話打出去比朋友, 佢就同我say sorry, 跟住我照mylulu咁同佢講, 睇下佢之後仲會唔會咁做!!!

首頁

尾頁

跳至