自由講場

跳至

首頁
23456...21

尾頁

大宅

原帖由 小妮子 於 10-3-26 15:33 發表
去完婆媳果邊....次次睇完都好驚.....食件cake姐.....都要打電話問過比唔比.....

唉.....點解而家D新袍咁樣諗野架.....咁自我中心....樣樣野咁計較既....

睇完真係好驚呀....我有兩個囝.....第時所有野使唔使要老 ...

所以要儲定錢buy cake (講笑)

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

me too
而家d後生女真係好可怕
大陸d女仔會唔會好d呢

原帖由 小妮子 於 10-3-26 16:05 發表
我都係"鄧"個老人家難過.....

侯爵府

好媽媽勳章

If her husband do that: 正常人應該叫個亞媽食,老婆想食就自己買過喎我覺得!
Then, the result may be like another topic:

I have a 超衰99+無能c6

原帖由 嗅屎忽 於 10-3-26 16:16 發表

正常人應該叫個亞媽食,老婆想食就自己買過喎我覺得!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 傻媽媽2007 於 10-3-26 16:19 發表
睇完真系有啲火, 有啲重教話咩 bb想食, 唔食自己鐘意既嘢想嘔, 我睇到3把火....咩人黎架.... 一家人要計住晒???? 樓上講得岩, 個亞媽打得比你, 你就叫亞媽食咗先啦, 重問, 呢個仔真系......有病... ...

個仔唔知係咪好怕老婆, 定係果位老婆好惡, 搞到連阿媽話想食件 cake 都要打電話批准左先食得....

大宅

原帖由 vet 於 10-3-26 16:30 發表
me too
而家d後生女真係好可怕
大陸d女仔會唔會好d呢

其實我唸睇人ga性格la

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

呢d男人冇用又白痴

睇到

原帖由 傻媽媽2007 於 10-3-26 16:19 發表
睇完真系有啲火, 有啲重教話咩 bb想食, 唔食自己鐘意既嘢想嘔, 我睇到3把火....咩人黎架.... 一家人要計住晒???? 樓上講得岩, 個亞媽打得比你, 你就叫亞媽食咗先啦, 重問, 呢個仔真系......有病... ...

別墅

原帖由 NBMOM 於 10-3-26 16:25 發表
我有同感呀,我無點去果邊的,睇見你個post,特別去睇下的,唉,做人咁計較,唔開心就只有自己囉,住係一屋,點都係一家人,食你一件CAKE,你唔會少磅肉呀 !!!咁睇唔開,仲話人係佢有左先買蕉同MANGO,唉,小姐呀,咩生果都要睇時候買的,唔靚又唔合時點買呀 ??關佢 ...

Argeed. I am thinking when they become mother-in-law one day, they will then see the things in a completely opposite angle,

侯爵府

好媽媽勳章

I don't think so.
For the outside, they are much better then HK girl (such as help 99 to cook, washing, do all the housework, take care of 99). However, they plan to take as more ($$$) as they can from 62 99 .......
In their eyes, there are only

原帖由 vet 於 10-3-26 16:30 發表
me too
而家d後生女真係好可怕
大陸d女仔會唔會好d呢

水晶宮

畀面勳章

i never go there even i have a son
as my C6 told me "don't live with
daugther-in-law together in future,
otherwise, you(=me) may have bad
dream every night

......

原帖由 ac321 於 10-3-26 15:53 發表
I always 去果邊睇, it is because I have a son!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔洗考慮,精既就點都要有個女

原帖由 kerobobo 於 10-3-26 16:24 發表
都係果句LAW,妳點對人,第時人地點對番妳................
我都有果仔,親戚中有2個超級乖仔好仔,不過一娶左老婆就 ,係時侯考慮生番個女.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 ac321 於 10-3-26 16:32 發表
If her husband do that: 正常人應該叫個亞媽食,老婆想食就自己買過喎我覺得!
Then, the result may be like another topic:

I have a 超衰99+無能c6

大宅

我估兩個一早就相處唔到, 所以個99做mud, 個新抱都覺得唔順眼

阿媽想食cheese cake都要問過個仔, 個仔仲竟然打電話問個老婆得唔得, 我覺得真係好無聊

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我覺得我99對我好好
分分鐘好過我亞媽....

侯爵府

好媽媽勳章

He is not 無聊, should be 無能!

原帖由 sharapova 於 10-3-26 16:35 發表
我估兩個一早就相處唔到, 所以個99做mud, 個新抱都覺得唔順眼

阿媽想食cheese cake都要問過個仔, 個仔仲竟然打電話問個老婆得唔得, 我覺得真係好無聊

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

哇,唔係你想就可以 .
原帖由 YongXin 於 10-3-26 16:34 發表

子爵府

原帖由 YongXin 於 10-3-26 16:34 發表
唉........咁天生我都係咁蠢了,我有兩個仔............

侯爵府

好媽媽勳章

agree!
That's why when I have a son, then I decided to have another kid in the next year! Lucky, it is a daughter!

伯爵府

畀面勳章

其實都係架, 我覺得, 而家d新抱好似要求太多野, 但無諗過自己又付出過d咩
eg 結緍如果男家無錢比首期買樓,男家父母無比錢擺酒啦,男家無咩金器啦,又話人地阿媽留返d錢比自己
話時話, 咁老留返d錢係自己身邊又係錯咩...有時我都唔明d人點諗野架

男爵府

原帖由 小妮子 於 10-3-26 16:15 發表
哈哈.....原來你仲係一個好新袍.... 抵讚....

我覺得我自己做得唔夠好...所以我唔稱得上好新抱! 我有好多遺憾(除咗對我99,仲有我身邊每一個親人都係),希望我有機會有能力做得更好!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

why live with them.....those like to live with them are purely stupid, even if u are poor and need to depend upon them.
原帖由 BonnieKam 於 10-3-26 16:34 發表
i never go there even i have a son
as my C6 told me "don't live with
daugther-in-law together in future,
otherwise, you(=me) may have bad
dream every night

......

...

首頁
23456...21

尾頁

跳至