單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

各位兄弟姐妹,我又黎過兩招啦.. 話說bk藏書庫中找到如來神掌八式秘及, 睇下睇下,原來每個招式都加上附註,笑談呢班大細路架,節錄如下:
  • 如來神掌武功一共有八式:
    • 第一式:佛光初現 - moon夜晚唔願訓,以為初見佛光好過引
    • 第二式:金頂佛燈 - Eric哥哥拿佛燈,晚晚通頂抹獲”金”
    • 第三式:佛動山河 - 感歎美人動山河,佛祖見到都要歎句"奈何"
    • 第四式:佛問迦藍 - fitfit題過兩招,佛祖就問"迦藍" (幼稚園)係邊?
    • 第五式:迎佛西天-棗仁師兄介酒凐,佛祖歡迎.. 重唔使佢去西天
    • 第六式:佛光普照 - Sadman 必有佛光照,得閒教佢寫番好幾招
    • 第七式:天佛降世 - 才女阿pooth一降世, 天佛立刻都要起下佢個底
    • 第八式:萬佛朝宗 - BK爸媽好比千萬佛, 朝住宗旨教子女又唔會體罰

重有我要做無定飛環孫迫玲,超鐘意呢個名..we..wun wun..we wun wun..haha..正..!

原帖由 Sadman07 於 10-3-27 12:09 發表

學會淩波微步,叻過哂我地呢班大細路,yeah

catfit, 點解出招後就閃咗

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

eric哥,唔緊要,小妹用內功幫你打通任篤二脈..睇住...頭頂出煙啦..哈哈哈,咁你就完氣大增,唔會比蚊針..哈哈哈哈,勁呢?

原帖由 eric5354 於 10-3-27 13:24 發表

這個是她的計劃。

等你地班武林人士,打生打死。
最后,佢便行出來,平定中原。
成為新一代武林盟主,
號令天下!哈哈哈!

不過,比sadman七號兄發現左,
我諗佢會先下手為強。

死啦,有人放冷箭。。。。死左! ...

子爵府

嘩,Eric兄,你有所不知,我地呢d武林中人點會只隔岸觀火?緊係第一時間走埋黎點火...啦...hehe..

fifit而家緊係去左找傳說中既龜仙人修練"龜波氣功...等日後獨霸武林...利害利害..

原帖由 eric5354 於 10-3-27 13:28 發表

好勁呀,月亮小姐。

我初時估月亮小姐會用佢獨有的輕功,

從遠處(西方)觀戰沾!

而點解呀pooth小姐未發招架,
莫非佢想放隻呀pooth家的
bearbear 熊出來!

我怕我家小女會中計,
抱住隻熊沾! ...

子爵府

你無聽過各地功夫是一家咩? hehe

原帖由 eric5354 於 10-3-27 13:49 發表

月亮小姐真係犀利,連殺亞人都出埋,點算呢!

嘩!

你講講下好似Hollywood動畫咁架。

子爵府

我地兩個咁夜唔訓就緊係身痕....haha..
I go to sleep lar..need to catching flight..talk to you tomorrow lar..goodnite

原帖由 eric5354 於 10-3-27 14:00 發表

我聽過天下武功出少林,武術課程兩萬銀!

子爵府

仁兄,Vane
我唔明,快開估..要知道答案先上機呀..haha

原帖由 vane 於 10-3-27 16:43 發表
以香港人的排隊文化習慣...
1就係有野送,
2就係有野炒
我估係第3...Law..

子爵府

哦....強中自有強中手....哈哈哈

原帖由 酸棗仁 於 10-3-27 20:22 發表
等你地個個打到口腫面腫, 我至駛出......還原靚靚拳...

子爵府

做咩鬼呢個topic咁靜,就黎比人迫去第二個page lar..haha

wa..eric 哥哥..sadman哥哥
因住下個topic 係 "小心英文數字男" 哈哈哈..

練咩咩典咁鬼煩,又要睇咁多頁,又要白宮,西宮..不如練下"點樣整布"典好過啦..哈哈哈,整得出咪成"功"..Lor

原帖由 eric5354 於 10-3-28 11:41 發表

係啦,sadman07兄真係,

我地暫時性無得用,唔代表要廢左佢架嘛!

要用起来點算呢,我地希望在明天架嘛!

飲包陽光先!

(啦!講笑,唔好太認真架大家,
 死啦,有少少顏色沾,講到!) ...

首頁

尾頁

跳至