自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

想開大食會,全部大人.大家可唔可以俾d提意整咩野食,頭到爆,thx

洋房

叫catering la,...間間食市都有做

水晶宮

回覆 1# $錢BB$ 的文章

中 or 西式?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

咖哩魚旦
煙肉腸仔卷
什果沙律

水晶宮

好媽媽勳章

全部大人就叫到會,pizza,壽司果d啦...唔洗做餐死..
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

(1)鹵水雞翼,香腸,豬大腸,油豆腐等(1種汁攪掂) (2)白烚西蘭花,粟米,紅籮蔔仔(烚完加幾塊芝士,利用餘熱整溶芝士) (3)買現成春卷,咖喱角,麥樂雞及腐皮卷(可炸或半煎炸) (4)合時生果(切粒) (5)雞絲麻醬凉拌米線(烚好米線過冷河,雞腿肉烚好切絲,加入麻醬麻油拌好,放入雪櫃冷凍,如喜歡有咬口,可加芽菜,青瓜之類. (6)煎/炸什丸(現成急凍丸類,煎好加些准鹽 (7)或者白汁火腿意粉(烚好意粉過冷河,開2罐忌廉雞湯,加入已切好的火腿,磨姑,腸仔,煮熟淋上面就得......已經係最簡單嘅項目,特別適合少煮食嘅人.如果大人多鍾意食肉,應該好啱!如果有時間煲埋腐竹蛋或清補涼糖水,就冷盤,熱葷,同甜品都齊晒啦~~~

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

嘩好勁丫,1)就係我想整 ,多謝你提意,
原帖由 陳+6 於 10-3-28 02:09 發表
(1)鹵水雞翼,香腸,豬大腸,油豆腐等(1種汁攪掂) (2)白烚西蘭花,粟米,紅籮蔔仔(烚完加幾塊芝士,利用餘熱整溶芝士) (3)買現成春卷,咖喱角,麥樂雞及腐皮卷(可炸或半煎炸) (4)合時生果(切粒) (5)雞絲麻醬凉拌米線(烚 ...

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

其實鹵水買現成or自己整好呢?如自己整用咩架?thx
原帖由 陳+6 於 10-3-28 02:09 發表
(1)鹵水雞翼,香腸,豬大腸,油豆腐等(1種汁攪掂) (2)白烚西蘭花,粟米,紅籮蔔仔(烚完加幾塊芝士,利用餘熱整溶芝士) (3)買現成春卷,咖喱角,麥樂雞及腐皮卷(可炸或半煎炸) (4)合時生果(切粒) (5)雞絲麻醬凉拌米線(烚 ...

首頁

尾頁

跳至