爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你講晒我老公話我既對白

原帖由 goldvia 於 10-4-28 17:01 發表
唔知點解, 老婆"渣" 車, 老公實喺隔離ee哦哦....
"cut 啦, 有位做乜唔cut 呀??"
"俾油去啦....巴士都過你喇!"
"都話信我, 行呢條線啦...."
"點解泊呢個位, 唔泊嗰個位呀?"
(泊車時)"扭啦, 扭多d呀, 唉...."

人哋hor ...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 goldvia 於 10-4-28 17:01 發表
唔知點解, 老婆"渣" 車, 老公實喺隔離ee哦哦....
"cut 啦, 有位做乜唔cut 呀??"
"俾油去啦....巴士都過你喇!"
"都話信我, 行呢條線啦...."
"點解泊呢個位, 唔泊嗰個位呀?"
(泊車時)"扭啦, 扭多d呀, 唉...."

人哋hor ...

我會即刻落車,叫佢自己渣!
My Two Princess

伯爵府

mei524,

就係佢啦, 你跟佢學過? 咁你覺得佢點?
So far, 我跟佢學左3堂....佢有讚我一次比一次進步, 少少咁多啦, 我仍堅持再操熟d先再教我新野...

操作架車唔係難事, 掌握路面情況至考起...我仍未可以一眼關七....上一堂之嘛, 我揸揸下CF同我講, 你讓比部Benz啦, 我先至aware後面位Benz啊太係咁bit我....我太投入啦, 路面發生咩事都唔知...

得我一個就....

原帖由 mei524 於 10-4-28 11:51 發表

你講個 cf 好似我之前學過個 cf, 是否姓張的?

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

原帖由 cheapbombom 於 10-4-28 22:32 發表
mei524,

就係佢啦, 你跟佢學過? 咁你覺得佢點?
So far, 我跟佢學左3堂....佢有讚我一次比一次進步, 少少咁多啦, 我仍堅持再操熟d先再教我新野...

操作架車唔係難事, 掌握路面情況至考起...我仍未可以一眼關七.... ...

哈!哈!我剛在 22/4 由他手上 pass 的學生, 你跟他講 10:00 考個個去應該知是我的, 我喜歡跟他學(因前後跟過 2 個 cf, 張 cf 都知), 他好有耐性, 又唔鬧人, 坐上車上沒壓力, 不知你認唔認同!希望你都能順利過關, 我在 10 堂左右才可分散注意力睇後鏡, 努力呀, 你幾時考呀?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

ME TOO LA...

對白係一樣, 我會發老脾, 叫佢車...

原帖由 hhss0203 於 10-4-28 17:47 發表
你講晒我老公話我既對白

大宅

好媽媽勳章

其實大約幾多錢一堂呢?

我都好想襯而家有車學...

但我今年犯太歲, 要小心交通意外同有血光之災....

遲d想學又唔知會唔會賣左架車...

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

原帖由 KongPigPig 於 10-4-29 15:21 發表
其實大約幾多錢一堂呢?

我都好想襯而家有車學...

但我今年犯太歲, 要小心交通意外同有血光之災....

遲d想學又唔知會唔會賣左架車...

聽講 $90.00 - $150.00/45分鐘都有。
學校個 d 可能再貴一點。

子爵府

原來咁多MAMA 都係唔知為咩咁驚揸車, 我仲以為我至係咁TIM, 我有牌10幾年, 揸車次數一隻手數晒, 最近又係為左小朋友好想好想補鐘揸返車接送佢地, 而家首要係揾個好CF, 請PM 我CF 資料, 我要踏出驚青第一步!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你搵王師傅, 佢十幾年前係大埔教車, 而家係九龍塘, 十幾年前我老公都係佢教出黎, 佢好好架, 好UPDATE, 佢係我第二個師傅, 第一個超5掂, 後來係何文田見到佢架車, 我C6立即截佢拎NAME CARD, 佢教我既野係同第一個老派C FU完全5同, 佢架車都係新HIACE, 你嘗試搵下佢問下補鐘價錢, 94843368王師傅

大宅

wyeth冷知識勳章

我係沙田學校自動波
9.5k, 一take 過

別墅

好媽媽勳章

THANKS mei524

請問一般要學幾多個hr?? 我未開始學, 但已經好擔心渣唔店

伯爵府

原來好多人問我CF contact, 我已同佢講左, maybe有人打比佢問, 你地話學左3堂個位黎小姐介紹啦...佢話就會知啦喎...

轉頭PM曾經問過既BK moms....

我學左3堂啦, 敢肯定CF真係好有耐性...至感放心推介比你地..

原帖由 rdk 於 10-5-4 15:02 發表

請問一般要學幾多個hr?? 我未開始學, 但已經好擔心渣唔店

侯爵府

原帖由 rdk 於 10-5-4 15:02 發表

我初初學時都好驚, 大概上了 20 個鐘後就開始好dd, 我第一次考時學了43節(約 32 小時 - 跟另外一個 cf 學但肥左), 第二次考時跟e個cf學14節(約10.5小時),但學幾耐個個唔同, 給你一個心裡準備第一當 cf 會要你自已開車, 我膽細真係嚇得我........

伯爵府

各位,

不經不覺, 我上左4堂啦, 感覺係, 一次比一次無咁驚....算有進步...

以前, 我簡直不敢想像自己會開車, 雖然4堂了, 仍然係度掌握轉彎, 但對自己來說已是一個突破

4堂, 很多男人學車, 已經可以進步神速了罷? 可能遲下CF急過我都唔定...

我真係苯, 仍要練好轉彎, 對其他人係咪易如反掌?

原帖由 mei524 於 10-5-5 11:53 發表

我初初學時都好驚, 大概上了 20 個鐘後就開始好dd, 我第一次考時學了43節(約 32 小時 - 跟另外一個 cf 學但肥左), 第二次考時跟e個cf學14節(約10.5小時),但學幾耐個個唔同, 給你一個心裡準備第一當 cf 會要你自已 ...

侯爵府

原帖由 cheapbombom 於 10-5-11 21:40 發表
各位,

不經不覺, 我上左4堂啦, 感覺係, 一次比一次無咁驚....算有進步...

以前, 我簡直不敢想像自己會開車, 雖然4堂了, 仍然係度掌握轉彎, 但對自己來說已是一個突破

4堂, 很多男人學車, 已經可以進步神速了罷? ...

唔係呀我轉彎都係好多堂後才掌握得好 d, 我相信好多人都係咁, 唔止你係咁呀, 努力!

大宅

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Can you give me cf contact number ? thanks

原帖由 mei524 於 10-4-29 11:08 發表

哈!哈!我剛在 22/4 由他手上 pass 的學生, 你跟他講 10:00 考個個去應該知是我的, 我喜歡跟他學(因前後跟過 2 個 cf, 張 cf 都知), 他好有耐性, 又唔鬧人, 坐上車上沒壓力, 不知你認唔認同!希望你都能順利過關, 我在 ...

侯爵府

原帖由 laitobb 於 10-5-13 22:36 發表
Can you give me cf contact number ? thanks

Please check PM

男爵府

可否pm給我
thank!

洋房

Can you pm cf's number to me? Thanks.

原帖由 mei524 於 10-4-29 11:08 發表

哈!哈!我剛在 22/4 由他手上 pass 的學生, 你跟他講 10:00 考個個去應該知是我的, 我喜歡跟他學(因前後跟過 2 個 cf, 張 cf 都知), 他好有耐性, 又唔鬧人, 坐上車上沒壓力, 不知你認唔認同!希望你都能順利過關, 我在 ...

侯爵府

原帖由 ffhhyymm 於 10-5-18 06:15 發表
Can you pm cf's number to me? Thanks.

Please check PM

首頁

尾頁

跳至