跳至

首頁

尾頁

別墅

好頭痛呀..亞b食粥食到好悶,冇什麼胃口。
請問各位小朋友除了食粥粥做正餐外,仲食什麼作正餐呢?

另外,可以食得蛋白和orange嗎?

別墅

好媽媽勳章

可以試煮ABC粉, 煲諗d, 落d肉碎, 菜碎, 瓜碎, 好好味.
健康院姑娘話九個月可以試蛋白, 我地d b都差不多一歲啦, 可以試吓, 我囝試過食燉蛋, 橙都試過.

原帖由 duckchickhome 於 10-3-30 11:55 發表
好頭痛呀..亞b食粥食到好悶,冇什麼胃口。
請問各位小朋友除了食粥粥做正餐外,仲食什麼作正餐呢?

另外,可以食得蛋白和orange嗎?

禁止訪問

別墅

BB 都成一歲, 好多野都食得啦.

除0左粥仔, 佢應該可以食爛飯仔, 粉粉(通粉/字母粉/意粉) 總之煮林D. 你可以try bb, 佢可能已經可以吞好多野, 我bb10個月都可以吞到大人食0既白飯, 仲好中意tim. 個個bb中意都唔一樣, 比佢試多d lor!!

唔好落salt, 清淡為中. 但texture 可以多d variation!! 日日都食粥, 你都無胃口啦.

禁止訪問

別墅

ANGEL,THANKS 你的SHARING.^^

原帖由 OwenJC 於 10-3-31 10:11 發表
BB 都成一歲, 好多野都食得啦.

除0左粥仔, 佢應該可以食爛飯仔, 粉粉(通粉/字母粉/意粉) 總之煮林D. 你可以try bb, 佢可能已經可以吞好多野, 我bb10個月都可以吞到大人食0既白飯, 仲好中意tim. 個個bb中意都唔一樣 ...

等待驗證會員

我都好傷腦筋呀
但近排用左d for bb 撈飯既
係一盒有2包
撈落飯仔比佢食
佢好鍾意呀

男爵府

原帖由 tracywingman 於 10-7-19 12:36 發表
我都好傷腦筋呀
但近排用左d for bb 撈飯既
係一盒有2包
撈落飯仔比佢食
佢好鍾意呀

請問用左D咩野, 一盒兩包???
因我BB15個月大, 唔係好肯食粥, 食得好少

大宅

畀面勳章

我個女咩都食喔 , 佢自己有自己正餐, 飯仔,粥,通粉,米粉
裡面o的送菜都係我o地食o既o野,不過都係林o的囉,
調味料當然係冇啦,不過有時會俾o的湯佢飲囉,家陣夏天,
濕濕o地易o的入口嘛,魚湯,菜湯,雞湯,蒸水旦都有食,
不過佢都係鐘意食我o地o的"白飯"多o的喔,都幾奇怪,
平時我o地食o既餅乾佢都有食,係淡味o既,冇夾心,
生果佢都好鐘意食,我o地食咩佢都食,佢果o的細粒o的,
有時成舊俾佢自己咬咬吓,雖然係輪盡o的,不過都俾佢試

首頁

尾頁

跳至