跳至

首頁

尾頁

大宅

最近囡囡唔做乜, 一早7點食完奶, 9點起身食早餐, 佢就不停係到要食, 今日食左成2塊半面包, 都仲要話mumu... 呢2, 3 日都係咁呀... 唔比佢食, 就喊到爆..... 點算好?? 各位mama 有無試過係咁呀??? 亞囡咁食法, 好驚佢收唔番個胃口咋.......

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

咁有冇食飯呀?比D飽肚嘅嘢佢食吓

大宅

佢巳經係食2餐飯仔啦, 每差都食到差唔多1大碗, 係大人碗個仲size, 依家每朝早開始煮兒童面比佢食, 如果唔食面, 佢要食成2.5塊麥包先夠飽, 再食餅餅先夠飽~

原帖由 a9602066 於 10-3-31 14:53 發表
咁有冇食飯呀?比D飽肚嘅嘢佢食吓

別墅

佢食好過唔食啦, 我個女15個月多啦, 佢都唔多食野, 有時去街, 比唔到佢食野, 過左4個幾5個鍾佢都唔會cry肚餓... 唉... 我比佢佢都唔系好食架, 又易嘔... 好唔開心.. 昨晚zzz前飲8oz milk 飲左6.5oz 嘔啦, ... 好彩唔系好多, 不過有4:00食d粥仔... 慘

[/quote]

大宅

叻叻勳章

我個女都係唔識飽, 成日都要食, 依家有隻肥腿啦

不過佢想食咪由佢囉, 我多數都係俾飽同生果佢食, 健康D~

大宅

叻叻勳章

原帖由 JWCBB 於 10-4-1 09:07 發表
佢巳經係食2餐飯仔啦, 每差都食到差唔多1大碗, 係大人碗個仲size, 依家每朝早開始煮兒童面比佢食, 如果唔食面, 佢要食成2.5塊麥包先夠飽, 再食餅餅先夠飽~

...

"兒童面"係點架? 邊度有得買呀? 我都想買俾囡囡試下~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔仔自從1歲之後都系一陣陣,有一段時期食好多好多野,之後又有一排食少好多,我都唔知點解...

我仔通常一早飲完奶,之後食cereal,一個鐘再食一塊toast,之後會再食一只香蕉

cereal做早餐都几好,因為又可以教佢地適應飲牛奶,或者可以煮下麥片,大人食既都食得嘎啦

別墅

我個bb又係咁,食完1碗半粥好似未飽又擔心會"讚"壞佢... 會唔會係growth spout呢?

別墅

即係壽桃牌,一盒盒幾種味道. 惠康或大間既超市應該有得買.

原帖由 stefi 於 10-4-8 13:37 發表

"兒童面"係點架? 邊度有得買呀? 我都想買俾囡囡試下~

別墅

jjbe: 咁你女女有幾重,會唔會好輕磅?如果as long跟住條生長線走唔駛太擔心.. 希望過一排你女女會好d!

原帖由 jjbe 於 10-4-7 13:27 發表
佢食好過唔食啦, 我個女15個月多啦, 佢都唔多食野, 有時去街, 比唔到佢食野, 過左4個幾5個鍾佢都唔會cry肚餓... 唉... 我比佢佢都唔系好食架, 又易嘔... 好唔開心.. 昨晚zzz前飲8oz milk 飲左6.5oz 嘔啦, ... 好彩唔 ...

別墅

我女只有22LB.. 咁上下系細碼B呀,
佢見我地食生果又話要, 比佢又唔食架.. 佢其實乜都想食, TRY左又唔食, (不過我唔比大人野佢食)...
我怕佢現在都唔系好食了, 如果食有味野未更唔食佢D野... 唉
[/quote]

首頁

尾頁

跳至