跳至

首頁

尾頁

複式洋房

lee幾日天氣又涼又熱,
終於受唔住病左啦.....
bb又就快出世,
點算好??
如果要睇醫生,睇西醫or中醫會好d??
會唔會影響bb架...
i~~~唔知點好..

男爵府

好媽媽勳章

你本身有冇睇開中醫呀??有冇相熟,你信得過佢既中醫呀~??如果冇,都係睇西醫好D~~睇緊果陣問埋佢D藥會唔會影響BB,講俾佢聽而家3rd trimester,而且就黎生...

返到屋企,如果都仲係驚d藥會影響bb就上網search下d藥,睇下佢係咩category~~如果我冇記錯,A同B都係安全,可以食ga~ 唔安心既就每隻藥都check左先食啦~~

別墅

快d睇西醫啦!醫生知道大肚會就住d藥,快d好返最緊要,保重身體,乜都唔好理,剩係訓覺同飲大量暖水.

珍珠宮

我都病左3日, 冇看医生(自己都算係医護界), 開頭咽喉勁痛, 少少發燒, 身痛等, 知道係病毒性感染, 看西医都冇用, 于是食中葯, 飲好多水, 同瞓覺.
到今日只係有鼻涕, 冇咽喉痛, 希望一星期后好番哂開刀.

上一胎仲有几日生去游泳, 上水凍親, 開刀果日仲咳緊, 生完勁咳, 咳時扯住痛, 好慘.. 都係自己唔注意.

大家都要小心啲, 冇咩就唔好出街吹风喇.

珍珠宮

原帖由 chanchan_bb 於 10-3-31 11:09 發表
bb又就快出世,
點算好??
會唔會影響bb架...
i~~~唔知點好..

你可以照看西医, 听下佢講咩, 如果可以唔食西葯, 只休息咪好law. 中医你有看開既咪看law, 或者去港大/浸大, 政府既中医診所都ok ga.

複式洋房

我都係呀,已經病左成個月啦,睇左3-4次醫生,都吾好
原帖由 chanchan_bb 於 10-3-31 11:09 發表
bb又就快出世,
點算好??
會唔會影響bb架...
i~~~唔知點好..

別墅

快D去睇醫生啦,醫生知你有BB會開D安全既藥俾你食架!

我上兩星期都大傷風,拖下拖下唔睇醫生結果變左鼻炎,最終都要食五日抗生素。不過個醫生話唔駛擔心,我地已經去到final stage, D藥唔會影響阿B,同埋佢地俾大肚婆既藥都會有起碼10年臨床驗證,對 BB冇影響先會處方。

病向淺中醫,都係睇醫生啦!

bb又就快出世,
點算好??
會唔會影響bb架...
i~~~唔知點好..

男爵府

回覆 1# chanchan_bb 的文章

我都有點感冒呢! 就快38w先黎病,希望病好阿b先出世啦!
現在我都無睇醫生,只係飲多d檸水&檸蜜&水...同埋休息多d... 上年十二月試過傷風,都係飲多d檸水&檸蜜&水,三至四日就好番晒,希望今次都得啦! 我都好擔心...

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我36w~都係岩岩病...唉~好驚~唔知病著點生仔...大家快d好番要入戰場架喇^^~休息飲多d水啊

首頁

尾頁

跳至