跳至

首頁

尾頁

大宅

如有, 請pm 我, 謝謝

男爵府

原帖由 Pat0325 於 10-3-31 13:15 發表
如有, 請pm 我, 謝謝

你小朋友 ~ 男 / 女

大宅

囡囡.....

原帖由 禧媽媽 於 10-4-7 16:43 發表

你小朋友 ~ 男 / 女

男爵府

原帖由 Pat0325 於 10-4-8 09:56 發表
囡囡.....

我個係囝, 幫唔到你

大宅

why not buy?

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-20 14:27 發表
why not buy?

kc
最近亞囡點呀?

我囝都成日病, 不過好快就完n1

大宅

hello 禧媽媽:

我呀囡長時間無論有病無病, 都wear mask呀! 加上我唔比佢返足5日, 選擇性返學, 多人返學日子又唔比佢返, 其實我同老公都覺得甘樣好似好浪費金錢, 不過沒辦法啦! 學習上好似有進步及改善. 希望她可以continue做得好d啦.

天氣好差呀, 我都好怕囡囡病呀. 唯有小心小心. 囡囡放學回家, 我都會問佢多唔多人咳, 流鼻水等問題, 有時囡囡答我有1個, 有時答我好多個!

你仔仔有沒有wear mask返學呀? wear mask雖然辛苦d, 但我估都會有小小保護, 仔仔現在如何? 好返沒有?

你有沒有安排課外活動比仔仔呀? 我想比囡囡學鋼琴, 知唔知去邊學好? 我見好多都話要3.5/4 yrs old先有得學!

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-21 14:13 發表
hello 禧媽媽:

我呀囡長時間無論有病無病, 都wear mask呀! 加上我唔比佢返足5日, 選擇性返學, 多人返學日子又唔比佢返, 其實我同老公都覺得甘樣好似好浪費金錢, 不過沒辦法啦! 學習上好似有進步及改善. 希望她可以c ...

kc-united
之前我就係見你話幫囡囡帶mask(上學), 所以都打算幫囝囝帶, 但佢唔肯, 話呌唔到氣, 又試過買d公仔mask比佢, 唸住吸引下佢, 都係唔肯用, 最後放棄, 唯有小小唔對路, 就唔返學留家休養

我知而家多左好多新學生.

尋日學校影班相+個人相, 全部學生穿夏天校服, 好想快d有相睇.

興趣班打算夠3歲果陣, 參加合唱團, 最近(yip's)都要葵芳學, 因為我囝雖然內外, 但好鍾意唱歌.

鋼琴~我又唔識呀, 不過朋友都係話要4歲先

男爵府

KC
恭喜你!!
剛上學校網~見到你囡囡(20周年~繪畫) 取得"冠軍"!
起初做個生日旦糕, 做得咁靚會有獎, 點知冇份.
原來個個都咁好心機做 都係唔夠人地靚

大宅

Thank you 禧媽媽, 我都好開心, 因d人真係做得好靚呀, 其實我本初只是想攞張親子積極參與獎, 現在得到第一名, 我自己都估唔到呀!

今早我囡囡係張床跳跳 跳 , 結果跌左落地, 塊臉同眼角撞到及跌傷, "yu" 左一大塊呀! 好慘.

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-23 13:25 發表
Thank you 禧媽媽, 我都好開心, 因d人真係做得好靚呀, 其實我本初只是想攞張親子積極參與獎, 現在得到第一名, 我自己都估唔到呀!

今早我囡囡係張床跳跳 跳 , 結果跌左落地, 塊臉同眼角撞到及跌傷, "yu" 左一大塊呀 ...

小朋友玩到一時忘形? 我囝都試過不小
她可以返學嗎 ?
希望你囡囡快d好番 ~ 散瘀

大宅

禧媽媽:
你會不會同仔仔出席畢業典禮及畢業自助餐?

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-29 09:44 發表
禧媽媽:
你會不會同仔仔出席畢業典禮及畢業自助餐?

kc
畢業典禮 ~ 我會去
(你一定要出席, 因為會頒獎比你囡囡)

畢業自助餐 ~ 唸梗, 你呢?

大宅

禧媽媽:
畢業典禮 ~ 我會去 !
畢業自助餐 ~ 我唔去啦! 因我怕會boring!

另外, 而架囡囡好鍾意返學, 日日都話想返學, 所以我想緊明年新學校, 她會否開心.

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-30 09:51 發表
禧媽媽:
畢業典禮 ~ 我會去 !
畢業自助餐 ~ 我唔去啦! 因我怕會boring!

另外, 而架囡囡好鍾意返學, 日日都話想返學, 所以我想緊明年新學校, 她會否開心. ...

KC
畢業自助餐 ~ 我未交表, 再唸下先

我囝成日都話 : 我唔要新學校, 我要聖文嘉, 我要吳老師
唔知9月點算? mouth:

你囡囡新學校 ~ 係咪同而家校服一樣?

大宅

係呀, 校服一樣, 可以唔駛買!
現在我好怕呀囡唔like 新學校, 因環境各位都好似係現在個間好d, 但我老公話多人報一定有原因. 如果真係唔like新校, 我估我要9秒9立即搵唐校長希望佢收番我呀囡, 不過我估都好困難了, 以前便話少人讀, 現在間間都話打賓頭. 到時先再算.

另外我呀囡跌親,番臉瘀了好大塊, 老師真係一句都無問過呀! 都幾失望! 不過都明白, 學校甘多學生, 點take care 到所有人呀.

我囡囡同我說, 她好喜歡吳老師!

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-4-30 16:28 發表
係呀, 校服一樣, 可以唔駛買!
現在我好怕呀囡唔like 新學校, 因環境各位都好似係現在個間好d, 但我老公話多人報一定有原因. 如果真係唔like新校, 我估我要9秒9立即搵唐校長希望佢收番我呀囡, 不過我估都好困難了, ...

唔洗擔心, 小朋友好快適應.
但我老公都問我, 洗唔洗問下老師,
如果想係度讀番 k1 有冇位 ??

大宅

蔡老師話上午班一定無位啦, 下午班都可能有 。之前幾年都唔係甘, 大把位。

男爵府

原帖由 kc_united 於 10-5-3 17:27 發表
蔡老師話上午班一定無位啦, 下午班都可能有 。之前幾年都唔係甘, 大把位。

kc

上午班冇交留位時, 已經冇位.
下午班兩睇, 07年開始出生率高

首頁

尾頁

跳至