跳至

首頁
34567...59

尾頁

大宅

依兩個月唔燒, 6月之後去bbq仲熱呀!!!! 去啦去啦, 你地又住得近呀!

原帖由 小丑魚 於 10-4-23 14:20 發表
其實我又想來, 但夏天燒嘢食我驚有人會比黑面我睇 , 1516添

大宅

好, 前一日你決定好再電聯啦~
你唔帶埋婆婆去? 親親大自然喎, 仲有得摘有機菜呢? 不過, 一拖一都唔怕, 有翁爸響樹陪小虫玩! 我已經叫姐姐唔好放假, 所以果日我可以盡情燒燒燒
原帖由 小虫媽媽 於 10-4-23 14:01 發表

我仲未知個 course 收唔收我, 佢地未覆我, 如果無學返, 我帶埋虫少黎 (1拖1, c6未返到hk) 得唔得呀?

大宅

我都估你響betty影果d相度揀架喇, 有好多張都好得~
原帖由 小虫媽媽 於 10-4-23 13:59 發表

我公司嘢搞到我好忙, 成個朝早都唔得閒打電話返去問侯下虫少, 都係頭先喺街要等飯盒先打到. 唉!

我tue 影虫少d大頭相唔得啦! 跟住琴日見早少少返家, 打開電腦搵相啦, 結果睇黎睇去都係發現桂e幅含淚影帝相最得! ...

大宅

suki好忙喎, 連bk都無上~!
相又未交, 我打算私底下幫佢響fb搵張整bf card! 阿cat打過比佢, 佢都無聽~可以怕咗我地,
叉媽, 不如今次你約啦! send個sms 問候下佢啦~
原帖由 叉燒媽 於 10-4-23 13:39 發表

我地幾時約埋去suki度探小qq呀???

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去呀, 去呀, 幾多點? 昨晚問黑面人去唔去, 佢話要返工, 我話51喎, 咁佢就話去喇 今次會帶埋好幫手姐姐去, c6就唔會炸形啦。
原帖由 kb7724 於 10-4-27 12:05 發表
依兩個月唔燒, 6月之後去bbq仲熱呀!!!! 去啦去啦, 你地又住得近呀!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我哋改咗去大棠荔枝山莊呀

男爵府

好呀, 幾多點呀?
原帖由 bencat 於 10-4-27 16:38 發表
我哋改咗去大棠荔枝山莊呀

大宅

我地約咗12:45 響荃灣西鐵站等, 約1點半到大棠! 你會響大棠等定響元朗西鐵站等我地?
打比阿cat啦~

原帖由 小丑魚 於 10-4-27 17:03 發表
好哎, 幾多點呀?

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 kb7724 於 10-4-27 12:14 發表
suki好忙喎, 連bk都無上~!
相又未交, 我打算私底下幫佢響fb搵張整bf card! 阿cat打過比佢, 佢都無聽~可以怕咗我地,
叉媽, 不如今次你約啦! send個sms 問候下佢啦~
...

但係....我連suki電話都無mouth:
執仔之手 與仔偕老

男爵府

收到, 我會打比CAT, 星期六見。
原帖由 kb7724 於 10-4-28 10:57 發表
我地約咗12:45 響荃灣西鐵站等, 約1點半到大棠! 你會響大棠等定響元朗西鐵站等我地?
打比阿cat啦~

大宅

收到未?
原帖由 叉燒媽 於 10-4-28 11:52 發表

但係....我連suki電話都無mouth:mouth:" />

男爵府

义媽,

等你消息
原帖由 kb7724 於 10-4-28 15:52 發表
收到未?

大宅

希望5.1唔好落雨啦, 如果唔係又要留響屋企架喇~
外面落雨濕濕, 都唔知帶阿仔去邊好~
原帖由 小丑魚 於 10-4-28 12:01 發表
收到, 我會打比CAT, 星期六見。

男爵府

係啦,放假先黎落雨,天公爺爺你攪邊科。 近排小魚毛有個動作好唔掂,叫他攞嘢比我,他不會親手交落我手中,而是還欠2-3步就掉在你面前,然後就掉頭走。上星期成部的士就掉中婆婆腳板上,婆婆腳板當堂瘀了,即時教訓他,他好似唔知嘜事咁
原帖由 kb7724 於 10-4-29 15:18 發表
希望5.1唔好落雨啦, 如果唔係又要留響屋企架喇~
外面落雨濕濕, 都唔知帶阿仔去邊好~

大宅

如果翁B咁情況, 我會同佢講整到婆婆痛痛, 同埋等佢有機會叫我攞野比佢果時, 親手交一次比佢再同佢講, 依家媽咪拎比你喇~不停每次重覆又重覆~
其實, 我估小毛魚有咁既反應, 好可能係哥哥/工人曾經試過比小毛魚見到, 照學~
依家d小朋友學野真係快!

原帖由 小丑魚 於 10-4-29 15:42 發表
係啦,放假先黎落雨,天公爺爺你攪邊科。 近排小魚毛有個動作好唔掂,叫他攞嘢比我,他不會親手交落我手中,而是還欠2-3步就掉在你面前,然後就掉頭走。上星期成部的士就掉中婆婆腳板上,婆婆腳板當堂瘀了,即時教訓他,他好似唔知嘜事咁 ...

大宅

係啦,放假先黎落雨,天公爺爺你攪邊科。 近排小魚毛有個動作好唔掂,叫他攞嘢比我,他不會親手交落我手中,而是還欠2-3步就掉在你面前,然後就掉頭走。上星期成部的士就掉中婆婆腳板上,婆婆腳板當堂瘀了,即時教訓他,他好似唔知嘜事咁 ...

小虫昨日都俾婆婆發現咗做壞事! 事緣雨後無得SIR滑梯, 婆婆就帶小虫去睇蝸牛, 睇完大蝸牛小蝸牛, 婆婆叫當時手持一只大蝸牛嘅小虫放低大蝸牛然後返家. 點知小虫將只大蝸牛dump咗落地! 婆婆立即話俾小虫知蝸牛痛痛!

真係要長期同佢地班大帝作戰呀!

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 小丑魚 於 10-4-28 16:25 發表
义媽,

等你消息

suki話我地幾時入去話佢知喎!
我地不如約左幾多號先,
再睇下佢o唔ok?
你地幾時得??
執仔之手 與仔偕老

王國長老

頓頓都係咁呀!!!
教極鬧極都係咁樣!!
打佢手板又好似當我玩咁!
鬧佢就當我唱歌!!
執仔之手 與仔偕老

男爵府

罪魁禍首可能是我或哥哥 有時哥哥激得我好嬲 我會掉他的玩具落地下 (媽咪已很努力戒除壞習慣已有半年了), 哥哥學了媽咪D衰嘢, 現在連小魚毛也學埋我D衰嘢, 真是自作自受 。 這個星期已不斷灌輸正確方法給小魚毛, 前日曉得親手交嘢比爸爸喇, 但比完即掉頭走。
原帖由 kb7724 於 10-4-29 17:00 發表
如果翁B咁情況, 我會同佢講整到婆婆痛痛, 同埋等佢有機會叫我攞野比佢果時, 親手交一次比佢再同佢講, 依家媽咪拎比你喇~不停每次重覆又重覆~
其實, 我估小毛魚有咁既反應, 好可能係哥哥/工人曾經試過比小毛魚見到, ...

大宅

回覆 1# 叉燒媽 的文章

各位好姐妹...係咪好掛住我呢? 我同糖糖都好掛住大家呀...昨天Q仔滿月...影咗D相...一陣放上FB比大家睇吓Q仔有冇大隻咗?? 依家係屋企成日成個傻婆咁...成日罵糖糖...慘過返工10陪呀!!!

首頁
34567...59

尾頁

跳至