跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

為咗慶祝沉日糖糖榮昇為"家姐", 我地今日開始響吒個新地盤留言喇~yeah!!

姐妹們(叉媽除外 ), 聽日開始放假, 可有興趣抽2個鐘出來, 約埋一齊去睇小qq???

以下係part 2:

精靈69B B之魚毛糖果沙翁毛蟲靚gri叉燒part2--朋友仔埋黎啦!!
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2450127-1-1.html

大宅

小丑魚, 聽日去??? 等唔等埋阿KIM???
叉媽, 你除外喎 你好番未呀? 你唔係食錯野病病咩? 你好番咪一齊囉, 帶埋頓頓出黎我可以幫手睇, 因為我唔帶翁b~

原帖由 叉燒媽 於 10-4-1 11:57 發表

帶唔帶得個仔去架??
我好想去, 但無人幫我睇仔

大宅

喂咁樣問落去唔係辦法, 不如你地話我知幾多號唔得.......另我想問, 去醫院好d定去佢屋企好d???
而我打電話比虫媽, 問下佢邊日得先~

***ps: 醫院響kln city, 屋企響tuen mun***

大宅

仲諗住打比你添~你仲快過我~
聽日我都ok, 請問大家知唔知果間醫院既探b時間呢??? am唔知可唔可以喎!!!

原帖由 小虫媽媽 於 10-4-1 14:12 發表
小虫又去, 聽日ok, 不過係e院嗎? 我擔心我地會逼爆咗間產後房!

聽日的話要am or 1500 後, 中間要同皇太后皇上重飲荼!

大宅

問咗喇, 聽日未走, 因為細佬未出得院!
不如就聽日去啦, 不過要check 幾點探b時間喎?

原帖由 小丑魚 於 10-4-1 14:41 發表
依, 明天出院即是順產啦 咁樣你哋想唔想今晚? 抑或12朝後去佢屋企探佢?

大宅

小丑魚, 我已約好虫媽了, 你打比我好嗎!
原帖由 小丑魚 於 10-4-1 15:14 發表
okay.

大宅

eee, 叉媽你又出現呀! welcome!!
就係呢個問題, 所以叫小丑魚打比我商量下囉~
買衫仔尿片要佢拎住出院, 好似好麻煩! 買野食, 佢又未食得住! 不如下次去佢屋企探佢先買野比佢喇! 我係驚佢出院時要多野拎咋......大家覺得點好?

原帖由 叉燒媽 於 10-4-1 15:22 發表

我都ok呀!

買d乜野去好?
自己買定夾埋???

大宅

唔知去唔去糖糖屋企架, 都無約實! 聽日就約好朝早去, 你去就打比我啦! 只於頓頓都唔係一樣問題, 咁多個阿媽都湊唔掂佢一個咩.....係你坐巴士果程少少唔方便囉...再唔係你可以約埋虫媽or小丑魚一齊去吖~

原帖由 叉燒媽 於 10-4-1 15:52 發表

如果你地12朝後會去suki屋企,
咁我聽日就唔出現住喇,
帶住頓頓去醫院都係唔係好方便...
你地記得幫我問候下媽媽, 同埋幫q仔影多d靚相

大宅

子豐媽, 你去就打比我啦~
原帖由 cwongkl 於 10-4-1 13:13 發表

子豐又去, 預埋我地呀!

大宅

Sorry, 今朝有野做, 無上來同各位say hi!
good afternoon!
suki真係勁, 從佢背後睇一d都唔知佢剛剛生完bb, ! 又話周身骨痛攰到c, 一d都唔覺囉!
qq真係人如其名, cute 囉!

我又plan緊呢個sunday既節目, 唔知去邊好, 好煩!

原帖由 小丑魚 於 10-4-7 10:24 發表
Sisters,

Good morning.

大宅

okok, thanks!
係遠少少, 不過個境好靚, 可以考慮下~
原帖由 小丑魚 於 10-4-7 16:21 發表
我又建議你, 我見佩君一家人去香薰園(12-5月最靚喎), 此處幾好架, 有動物、有BBQ、有魚睇和餵、有個兒童遊樂埸又有嘢賣(資料未必齊全), 可上它的網址睇睇 http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalC ...

大宅

叉媽: 去邊樹燒呀?
小丑魚: 如果出開去就搵你啦!

原帖由 叉燒媽 於 10-4-8 13:39 發表

其實今個星期日我約左幾個616 去玩+bbq
你有興趣可以join我地呀!!

大宅

哦, 咁啱得咁橋呀~ 好, 一於等你會報!
叉媽, 你就好啦, 沉晚有榴槤pancake食! 恨c我喇!

原帖由 叉燒媽 於 10-4-8 14:31 發表

就係去呢個香薰園囉~
bbq+摘士多啤梨!
等我去完返黎同你報告下環境點啦~

大宅

希望中醫睇好聲仔啦, 濕疹真係幾困擾架! 瞓又瞓唔好, 食又要小心.....
原帖由 小丑魚 於 10-4-9 14:25 發表
聲仔上星期日第一次睇中醫, 醫師話他患有濕疹、風疹、眼疹和血麻麻哋(因為佢手心好熱)。首要醫好第1+2樣, 第3+4可要隨後都得。第一次飲中葯認真攞命, 用了1.5小時才飲了1/4碗。 唉, 睇住bb真是有些不忍心, 但又不可 ...

大宅

聽完你咁講我都好懷念坐月做"皇太后"既日子,
婆婆病了? 梗係照顧你同2個B所以辛苦了, 睇醫生呀! 等糖爸放假陪你就叫婆婆休息下啦! 代問候婆婆~
原帖由 糖糖B 於 10-4-9 13:10 發表
69好姐妹...多謝晒你o地呀!!! 我真係周身痛o架...不過一話去睇QQ....heheee咩都唔記得...啱啱返嚟條腰同個頭都好痛...呢2日婆婆煮咗野比我飲好番好多啦~~婆婆仲係咁咳咳咳...唔知几時先嚟好得番晒...真係陰功!!

你o ...

大宅

快喇快喇....返多幾日咋
原帖由 小丑魚 於 10-4-13 15:09 發表
嘩, 外面陽光普照, 唔駛返工你話幾好呢!

大宅

翁b無濕疹but都係日日食呢d野喎~
唔係肉就係瓜, 菜心永遠是穩膽~
1星期先食1次egg 同 雞肉, 魚~

原帖由 小丑魚 於 10-4-13 16:46 發表
都唔算都有嘢落肚,呢排食得最多是瘦肉、指定魚類、菜心、節瓜Law。

大宅

69兄弟姐妹, 我正準備幫翁b整本相冊, 當中可能有幾張相會用69bb 大合照(我會盡量搵d只有bb, 無媽媽既相), 如果唔歡喜我用, 麻煩你pm我, 我會小心揀選! thank you!!!

**ps: cat & vv, 我唔問你地喇, 因為你兩位公子同翁b合照既相實在太多, 好難唔揀~
"在所難免"

大宅

小丑魚, 係一本好似書咁既野, 不過係用你自己既相同文字設計, 台灣製造!
see:
http://www.tintint.com/ (希望等你睇完先block啦~)

原帖由 小丑魚 於 10-4-16 15:47 發表
整本相冊嘜東東黎架

大宅

喜歡就好喇.....咁我就安心慢慢整喇
小丑魚你都幫佢兩兄弟整本啦, 連運費都係2百零蚊咋!
thanks, kim & 小丑魚~

原帖由 小丑魚 於 10-4-19 09:52 發表
依, 好好喎。 聲仔也能在翁B本相冊佔小小位, 當然感到開心啦。 這個概念我也想了很久, 但不知可在那裡可找得到? 哥哥畫了咁多年畫, 畫作掛完出黎一排就會收埋, 我成日怕放得耐會發霉, 好希望輯印成書來作紀念, 將來 ...

首頁
12345...13

尾頁

跳至