跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

小虫又去, 聽日ok, 不過係e院嗎? 我擔心我地會逼爆咗間產後房!

聽日的話要am or 1500 後, 中間要同皇太后皇上重飲荼!

大宅

原帖由 糖糖B 於 10-4-9 13:10 發表
69好姐妹...多謝晒你o地呀!!! 我真係周身痛o架...不過一話去睇QQ....heheee咩都唔記得...啱啱返嚟條腰同個頭都好痛...呢2日婆婆煮咗野比我飲好番好多啦~~婆婆仲係咁咳咳咳...唔知几時先嚟好得番晒...真係陰功!!

你o ...

周身痛就瞓多d, 唔好要d骨頭咁攰啦! 糖糖同 QQ 就留返俾爸爸同姐姐啦! 坐月好重要呀!

你好快出到山, 放心, 大家一定等埋你去玩! (今次係呀cat同叉媽不甘寂寞d嗜! )

大宅

原帖由 kb7724 於 10-4-16 15:27 發表
69兄弟姐妹, 我正準備幫翁b整本相冊, 當中可能有幾張相會用69bb 大合照(我會盡量搵d只有bb, 無媽媽既相), 如果唔歡喜我用, 麻煩你pm我, 我會小心揀選! thank you!!!

**ps: cat & vv, 我唔問你地喇, 因為 ...

小虫絕對歡迎啦! 可以喺翁B本相冊出現!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-4-19 11:21 發表
搵個位呻下, party d 相post咗成個星期, 收得11張 , 仲有得大部分相可以接受, 其他都唔係大頭相, 一係就個樣唔清楚.........係唔係我表達能力有問題呢? 定係有咩原因?? 所以唔好意思, 搵咗頓頓果張黎做sample~

...

Cathy, sorry 呀! 我呢排ot 到傻咗, 很少返去搵虫少 . 虫少又無物大頭相, 見你話 4/26 deadline, 所以想同佢影過囉! (琴日返咗不過又唔記得影! ) 我聽晚返娘家, 會努力搞搞佢嫁啦! 等埋呀唔該!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-4-19 23:34 發表
唔急唔急~ 如果deadline前都未收到,我會自己去fb揀架喇! 再唔係就去"露比媽bb聚會相片資料庫", 一定有一張啱心水~
希望你順順利利, 快d完成手上工作!
...

又係WOR! 露比媽真係大把貨WOR!

大宅

原帖由 cwongkl 於 10-4-20 13:14 發表

如果露比媽冇, 我地都可以幫手搵吓...!

一於為定喇! 我搞唔掂就第一時間打鑼求救! thank you all lovely sisters!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-4-23 11:45 發表
姐妹們, 咁靜呀? 呢幾日上黎走幾轉都唔見你地online喎! 5.1有function, 去bbq! 你地安排同bb去邊呀?
唔知suki同小qq點呢?

我公司嘢搞到我好忙, 成個朝早都唔得閒打電話返去問侯下虫少, 都係頭先喺街要等飯盒先打到. 唉!

我tue 影虫少d大頭相唔得啦! 跟住琴日見早少少返家, 打開電腦搵相啦, 結果睇黎睇去都係發現桂e幅含淚影帝相最得! 不過無理由生日會用喊相嘛! 真係激c我! 星期六再努力過!!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-4-23 11:45 發表
姐妹們, 咁靜呀? 呢幾日上黎走幾轉都唔見你地online喎! 5.1有function, 去bbq! 你地安排同bb去邊呀?
唔知suki同小qq點呢?

我仲未知個 course 收唔收我, 佢地未覆我, 如果無學返, 我帶埋虫少黎 (1拖1, c6未返到hk) 得唔得呀?

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-4-29 15:42 發表
係啦,放假先黎落雨,天公爺爺你攪邊科。 近排小魚毛有個動作好唔掂,叫他攞嘢比我,他不會親手交落我手中,而是還欠2-3步就掉在你面前,然後就掉頭走。上星期成部的士就掉中婆婆腳板上,婆婆腳板當堂瘀了,即時教訓他,他好似唔知嘜事咁 ...

小虫昨日都俾婆婆發現咗做壞事! 事緣雨後無得SIR滑梯, 婆婆就帶小虫去睇蝸牛, 睇完大蝸牛小蝸牛, 婆婆叫當時手持一只大蝸牛嘅小虫放低大蝸牛然後返家. 點知小虫將只大蝸牛dump咗落地! 婆婆立即話俾小虫知蝸牛痛痛!

真係要長期同佢地班大帝作戰呀!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-4-30 10:55 發表
傻婆得黎又幾靚喎, 點解罵糖糖呢? 她成日攪住QQ仔瞓覺? 你就好啦, 放咁長假期。

你都好叻啦! 成個月先呷! 我對住小虫SAT + SUN 已經周身骨痛+想返工! 而且你個樣仲好精神呀! Q仔梗係好肉地啦! 2姊弟一樣係好肉BB!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-4-30 11:01 發表
好嘢喎, 小虫連蝸牛都唔驚仲拿上手添, 我估小魚毛實會怕怕唔肯掂啫。

小虫初初唔肯掂蝸牛嫁, 後來睇咗好耐蝸牛, 婆婆又拎住蝸牛俾佢睇, 佢先肯拎只蝸牛個殼咋! 小虫都係膽小鬼黎嫁!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-4 11:35 發表
做咩約約下無哂聲氣架, 再唔約好suki就返工架喇, 大家比d反應叉媽啦!
依我愚見, 定出以下日期:
今個星期太趕了, 而且虫媽好似好忙......
下星期: 15 sat /16 sun
下下星期: 21 fri (佛誕, 大家都放假, :ex ...

都係CATHY 知我忙到+累到想C! 我5/22, 5/23 OK! 叉媽同SUKI 你地表態啦!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-8 11:23 發表
我梗係想正日啦, 反正都係攞假架啦 唔知阿kim同小丑魚點呢?

我6/9已取大假,但要同大少上pg, 13:00後才可!同大家一齊慶祝梗好啦!6/6都可以,大家揀那天都ok!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-5-11 16:43 發表
呢排哥哥'馨'玩陀螺, 小魚毛梗係好奇又望下哥哥點玩啦!! 初初哥哥取笑細佬手腳笨拙, 細佬玩下玩下, 現在手仔不知幾靈活, 學曉怎樣上陀螺和出擊比拼添。 ...

細佬手仔真係好犀利WOR!!! 十個叻!

不過我都係決定要小虫離陀螺遠D, 或者只玩中國式古老陀螺! 話說我身邊幾個同事D BB 大我地D B 2歲至4個月, 個個一題爆X陀螺立即瘋狂, 一定要集齊一套, 仲有專用正板膠TRAY (唔知叫咩名!), 同埋專用工具箱! 我班同事個個被班細路扭到暈暈下, 真係唔係辨法!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-13 15:57 發表
翁生未出院, 醫生話最好做埋今日既物理治療先再決定~ 最快都要聽朝, 出咗院都仲要做物理治療同休息! 我弟婦都未生得, 今早吊催生, 依家先得2度已經叫哂要打止痛針了 ~
成9個月先開始響屋企行下.....之前成 ...

你弟婦唔怕悶一日留喺屋企都好叻嫁啦! 如果個大肚婆不甘寂寞 (好似我呢種!), 日日返工放工, 之後仲要喺屋企附近游下游下, 放產假悶到發荒想返工, 就真係擔心C你細佬喇! 而家母女平安就100分啦! 不過開2度就大叫要打針真係會笑C D醫生同護士囉, 可能已經俾D 姐姐叫你唔好嘈啦!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-13 10:54 發表
邊有時間吖, 分身都唔掂~
連續兩日急急腳來回醫院, 攪到翁b為咗等我門要遲半個鐘先瞓! 今晚要忍心d....叫姐姐早d帶佢瞓, 唔比佢等我門! 咁我全日淨係得頭先果15分鐘陪佢, 陪唔到佢 好唔捨得~

...

無辦法啦! 大細都要照顧, 辛苦晒喇媽咪! 女人真偉大!!!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-14 11:51 發表
講佢就waste gas!! 一早叫佢行多d又唔聽, 全日留響屋企打機.....依家知c啦, 痛咗成日!
喂kim, 你9號係咪請假? 我地一唔一齊開生日party??

我6/9一早請咗假喇,不過早上要同虫少去pg, 2:00pm 後就可以喇!6/9,6/6都無問題,大家決定那天都可以!

大宅

原帖由 小丑魚 於 10-5-14 14:28 發表
bb出左世, 叫你弟婦唔好掛住打機啦, 多d時間同bb交流。我朋友弟婦個bb比同齡小朋友的發展遲緩了7個月(現在是2Y1M), 雖然仍未排到期做評估, 但朋友看過自閉症特徵, 她侄子差不多中哂, 朋友看在眼裡都很難過。 她說弟 ...

我近來上了一個幼兒教學法嘅course, 都聽老師講咗好恐怖嘅case! 而家興字咭教學,閃咭教學,個人認為一般不過份都無問題。但有個香港媽媽,bb出世後至20個月,只跟bb出過一次街,bb從未觸摸過家以外的事物,就是連家裡的波波也只是有得睇,無得摸,因為波波被大人放在玻璃櫃中,旁邊有字咭寫上球。bb認識世界就是家裡的不同字咭,圖咭。結果小朋友被同樣發現發展遲緩,而且有自閉傾向。我自己總覺得很多悲劇都不是先天問題,後天的更加可憐。做爸媽的真的要做得對才不會害了小朋友!

大宅

原帖由 kb7724 於 10-5-17 16:49 發表
= 都話我好窮咯!
考慮下考慮下....

既然少爺仔都批咗咯, 就立即行動啦!

大宅

我近這幾星期香港大陸不停跑來跑去, 真係人都癲! 琴日cat 搵我又搵唔到, 真係唔好意思!

kim: 9/6 兩點後, 旁晚回婆婆家食飯!
cathy: 9/6 一點後
叉媽:9/6 全日 ( sorry x 1000000000000) 叉媽, 咁你6/9全日ok? 唔洗同嫲嫲爸爸興祝咩?
小丑魚:
suki:

首頁
12345...12

尾頁

跳至