自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

大宅

係呀!除非白事或公事,我三年前都衰過。以前拎機票或旅行社收據就得。

原帖由 小倩 於 10-4-1 11:51 發表
唔係潑你冷水, 不過入境處網頁清楚列明:

急需前往外地如你急需申領護照前往外地,須親身前往任何一間入境事務辦事處提交申請,並一併遞交書面理由和有關證明文件。入境事務處會視乎情況安排你前往香港灣仔告士打道7號入 ...

男爵府

趁仲有半日, 你拿拿聲去灣仔入境處喇, 唔好再係bk數個賤人住喇, 宜家由bk mami鬧住個賤人先, 你搞掂晒d野, 返黎再一齊插佢

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我細個試過呢回港証過晒期先返大陸, 我媽去到火車站同職員講, 我讀中學都唔可以畀我自己一個走, 一家大細去唔到又好掃興, 請佢通融, 最後入境處好好, 手寫左份野畀我一次性出入境! 依家唔知得唔得?!

你去問下啦, 同埋去邊個國家? 個証6月先到期, 應該可以通融架?!

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我試過,出發前一晚先發覺passport過期,帶埋所有文件同機票,我記得朝早去下午有得攞,hope you can make it

大宅

好媽媽勳章

比你笑c喇~

原帖由 gigayan 於 10-4-1 12:30 發表
趁仲有半日, 你拿拿聲去灣仔入境處喇, 唔好再係bk數個賤人住喇, 宜家由bk mami鬧住個賤人先, 你搞掂晒d野, 返黎再一齊插佢

子爵府

好媽媽勳章

希望你同囡囡去得成旅行

別墅

唔可以今日去...要星期三先去得入境處..

因要攞埋本舊護照..

我話喺佢屋企大堂等叫佢工人攞落樓,
佢話 “你唔好阻住個工人做嘢,佢冇你咁得閒.我請佢唔係嚟服侍你.”

大宅

好媽媽勳章

點解你前夫可以做到咁絶??

咩深仇大恨都唔系用個女來玩下麻..痴x線

大宅

妳個前夫超變態, 超衰格, 正人渣.

但係妳都要試下去辦快証, 一定做到的, 我地個個都十二分支持妳的.

等妳好消息呀. 仲有, 同個女玩得開心D, 祝福妳們.

大宅

好媽媽勳章

頂....火都嚟...乜xyz都出埋~

(我好少係BK咁鬧人, 呢個賤高官係乜水????? )

要出夠5個...爆燈呀~

原帖由 LedanCo 於 10-4-1 12:40 發表

因要攞埋本舊護照..

佢話 “你唔好阻住個工人做嘢,佢冇你咁得閒.我請佢唔係嚟服侍你.” ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

因要攞埋本舊護照..

佢話 “你唔好阻住個工人做嘢,佢冇你咁得閒.我請佢唔係嚟服侍你.” ...

吓...好"忟"水喎... 即刻請假仆去佢屋企攞証件啦.
雖然要出証,幾個鐘都可以即刻出到.... 早D搞掂,早D串返個衰佬啦.

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你ex都幾賤,小家到死,不過佢冇話唔俾,你會唔會試吓,係呀,我即日攞嗰本passport係SAR架

複式洋房

你一定同囡囡去到旅行,

死前夫一定有報應,以後要跪地求饒

珍珠宮

原帖由 pollybell 於 10-4-1 11:47 發表
你個証過期關你老公咩事????唔係好明,快証唔難出你拿旅行社既單據去入境處,當年我妹夫都係咁兩日就有.

講緊係阿女本護照過期呀!!! 你明未????

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

你當唔見咗本護照得唔得?你ex又真係畀唔到你喎.你試下打去入境處熱線問清楚手續,要帶備乜文件先,最好寫定封求請信添.同埋據知一定要去灣仔間入境處搞.

如果你真係買晒機票,有原因咁遲至去申請新證,加上言辭懇切有禮貌,入境處都應該會幫你.祝你好運!

因要攞埋本舊護照..

子爵府

畀面勳章

你前夫好無品喎, 當時邊個唔岩...攪到要分開都好, 無理由會咁鬼衰!!!!

希望你去得成~~

大宅

你有出發日期嘅證明應該可以,我都試過(亞仔BON),喺會喺你出發前一日比你,重講明幾點有,好幫手,好準時
原帖由 LMCK 於 10-4-1 11:43 發表
係啦, 攞哂d旅遊証明(印左出發日期的証明, 最好係機票)去入境處, 佢應該可以好快做個新passport比你, 趁今日最後一日開工.

大宅

Yes, i tried this urgent application before. Bring the receipt from travel agent as well.
Can be ready in several days.

原帖由 CHOLE72838 於 10-4-1 11:38 發表
請帶備所有證明旅行文件,身分文件
親身到入境處
可申辦緊急護照

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

世上只有媽媽好, 你個女需要你, 呢關好快過... 不要擔心, 只要快D行動

首頁
12345...11

尾頁

跳至