母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題 阿b剛出世2日但係已經俾佢食損咗 佢又唔肯飲奶粉..所以想問有冇人用過 得唔得呀 已經打算叫c6 買swing奶泵返嚟 但係驚佢唔肯用奶樽 只係要埋身 所以唔知點好 請各位幫幫手呀..

男爵府

原帖由 ypm2001 於 10-4-2 17:18 發表
如題 阿b剛出世2日但係已經俾佢食損咗 佢又唔肯飲奶粉..所以想問有冇人用過 得唔得呀 已經打算叫c6 買swing奶泵返嚟 但係驚佢唔肯用奶樽 只係要埋身 所以唔知點好 請各位幫幫手呀.. ...

我用過一日.用嗰時唔痛,不過好怪,阿b吮膠咁。之後打去健康院問姑娘.姑娘教我用返自己d奶搽損左既地方.第二日已經好左7788。

我頭兩個月都係埋身佷.係返工前3星期先開始比bb食奶樽.我比老公餵奶樽(泵出黎既奶),自己就埋身.bb都無適應問題。

大宅

畀面勳章

係呀,每次餵完用自己d奶搽番落個乳頭度對個乳頭有好好既保護同修補功能架。

大宅

我果陣損左都有用過,對我黎講就幫到我,不過我試過幾個牌子,得一個好,你想知可以pm我。

子爵府

大廚勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我嗰時都係損晒頂唔順用咗,試咗幾個牌子得A字頭嘅好啲,不過用嗰個幾禮拜阿B增重唔理想,冇用之後即刻重得好好,正如其他媽媽講,用媽媽奶搽番nipple都好快好。

大宅

回覆 ms_tea 的帖子

may I know your recommendation please, thanks

男爵府

ms_tea 發表於 10-4-4 14:47
我果陣損左都有用過,對我黎講就幫到我,不過我試過幾個牌子,得一個好,你想知可以pm我。 ...
我都想知係咩牌子

別墅

回覆:急問 乳頭保護器有用嗎

岩開始個個都會痛,喂完查d人奶係乳頭會好d。之後就無乜嘢

大宅

我的育兒心得勳章 想生BB熱投

我都試過餵損左,姑娘都係教搽奶,兩、三日就好返。一係你用一、兩日保護罩,一好返就唔好用。BB會越食越叻,之後唔會再啜損架啦~媽媽加油

洋房

我用過了,呀女唔鐘意用
損咗都係用自己奶查一查
不過會唔會你個B食個位唔係好啱呢...食兩日就損了~~
你問吓母嬰院的姑娘睇吓點啦~!
我都明損咗係會影響心情~

複式洋房

回覆:急問 乳頭保護器有用嗎

我買左,果初岩岩出院又係損晒。用過呀b唔肯食。我諗太硬,後來過一星期又試用過,佢又係唔食。之後餵到唔損喇。我覺得晒左錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊