跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Aurora~ 於 10-4-7 13:39 發表
我果個識反身喇,不過唔係次次得囉,唔得就會發忟憎大叫,叫到有人幫佢手為止,反到身就會好開心咁笑,仲趴係度用手撐起上身食手仔添。

嘩!咁高難度, 趴係度都食手指, 勁

大宅

冬日勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

only 側吓身

男爵府

今日放工返到屋企, 居然見到BB自己轉左身呀!!! 我完全無諗過佢甘快就做到 (4個月都未夠同平時我都無同佢practise), 因為哥哥都差不多7個月先轉到身呀!

別墅

好媽媽勳章

not yet...

民房

我果個都未識反, 側身都要我幫, 唔知係唔係佢 PAT PAT 太重轉唔到 ..... 不過佢現在喜歡做 SET-UP , 我放他在大人的枕頭上他就會做這個動作 ~ 佢會用全身力量起, 坐著時佢會好滿足....

複式洋房

我個囡囡四個月都未識呀!只係則身.但係果時個仔三個月已經識轉身啦!!原來個個bb都唔同.:loveliness:

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 Forever@Friends 於 10-4-8 16:27 發表

我BB係向右打側, 如果同你BB一齊瞓都幾得意, 一個向左一個向右

pigpig, 你幅圖好得意喎, bb係度玩鞦韆, 佢都咁大擔既

今日放珈珈係遊戲墊,見佢將個身打到好側,但係都仲係轉唔到 不過,動作好攪笑,好似扭轉晒條腰甘,又一路食住隻手指
佢係坐係鞦韆輕輕甘搖,跟住影左十幾張差不多既相,再加工整埋,就好似真係得緊甘囉
My Two Princess

大宅

原帖由 Bear2004 於 10-4-9 22:21 發表
今日放工返到屋企, 居然見到BB自己轉左身呀!!! 我完全無諗過佢甘快就做到 (4個月都未夠同平時我都無同佢practise), 因為哥哥都差不多7個月先轉到身呀! ...

咁你咪好 surprise, 叻叻

大宅

原帖由 bblau2828 於 10-4-10 12:40 發表
我果個都未識反, 側身都要我幫, 唔知係唔係佢 PAT PAT 太重轉唔到 ..... 不過佢現在喜歡做 SET-UP , 我放他在大人的枕頭上他就會做這個動作 ~ 佢會用全身力量起, 坐著時佢會好滿足.... ...

我bb最近都係咁呀, 好鍾意個頭 "拮" 起, 好似想起身咁, 起唔到身就好忟憎, 唯有我抱起佢, 佢就唔會再忟

今日bb側身側得好勁, 差少少就轉到.....但係轉唔到佢又忟過, 我唔想幫佢, 等佢自己做轉身, 相信佢一做到一定會好滿足0者

大宅

原帖由 sandyjerry 於 10-4-10 13:06 發表
我個囡囡四個月都未識呀!只係則身.但係果時個仔三個月已經識轉身啦!!原來個個bb都唔同.:loveliness:

係呀, 個個bb 都唔同, 我個大囡同你個仔一樣喎, 都係三個月時就識轉身啦 ~~ yeah 咁岩0既

大宅

原帖由 pigpig 於 10-4-10 15:36 發表

今日放珈珈係遊戲墊,見佢將個身打到好側,但係都仲係轉唔到 不過,動作好攪笑,好似扭轉晒條腰甘,又一路食住隻手指
佢係坐係鞦韆輕輕甘搖,跟住影左十幾張差不多既相,再加工整埋,就好似真係得緊甘囉 ...

好好笑, 你個 b 同我個 b 都係咁, 扭到好側, 轉哂條腰但係都仲未轉到身..........係啦, 我個 b 又係要食住隻手, 點解呢?可以幫到轉身咩? 我一拎開佢隻手佢就好自然瞓番底, 哈哈哈, 真係好得意呀

大宅

好媽媽勳章

我bb仲未有意識要轉身,側身都無ar...只係fing高對腳,隻手就嚟可以捉住對腳.仲有係成日想起身,好似做sit up咁.

民房

我個B都係放响大人的枕頭上想用上身既力想坐起身,不過我冇為意比佢自己坐起,走左去幫佢添,等下次唔幫佢等佢自己搞定先
原帖由 bblau2828 於 10-4-10 12:40 發表
我果個都未識反, 側身都要我幫, 唔知係唔係佢 PAT PAT 太重轉唔到 ..... 不過佢現在喜歡做 SET-UP , 我放他在大人的枕頭上他就會做這個動作 ~ 佢會用全身力量起, 坐著時佢會好滿足.... ...

複式洋房

回覆 3# Forever@Friends 的文章

哈哈!我個囡同您個囡一樣呀!要食住隻手則身.所有動作都一樣.真係得意呀~

男爵府

回覆 28# Forever@Friends 的文章

係呀, 真係估佢唔到!
佢而家轉身轉得好鬼快, 一放低幾秒就轉左, 所以都唔敢行開要睇到佢實呀!

大宅

原帖由 careysum 於 10-4-14 18:12 發表
我bb仲未有意識要轉身,側身都無ar...只係fing高對腳,隻手就嚟可以捉住對腳.仲有係成日想起身,好似做sit up咁.

我BB都有捉住對腳, 當然只係大腿, Sit up 都有少少似

大宅

原帖由 sandyjerry 於 10-4-16 13:26 發表
哈哈!我個囡同您個囡一樣呀!要食住隻手則身.所有動作都一樣.真係得意呀~

大宅

原帖由 Bear2004 於 10-4-18 02:44 發表
係呀, 真係估佢唔到!
佢而家轉身轉得好鬼快, 一放低幾秒就轉左, 所以都唔敢行開要睇到佢實呀!

識轉都幾麻煩, 我bb 未轉只係側身, 我換片時成日側, 都幾難好快咁換到, 唯有比d 嘢佢拎住先可以快快手換咋 都係遲d 轉好d

複式洋房

回覆 1# Forever@Friends 的文章

係呀!好難換尿片呀!則來則去~~

大宅

識轉啦, 我囡囡廷欣終於喺 5月3日第一次轉到, 我冇幫佢架, 佢轉左身好開心咁抬高頭望住我, 好似同我講︰原來可以咁樣瞓 & 睇嘢

識轉左之後, 每次放底佢都想轉, 特別換衫 & 換片都難左好多呀 mouth: 成日要搵嘢氹佢, 仲要有聲既東西, 冇聲就唔睬人

首頁

尾頁

跳至