論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

明知印印偷入房偷野, 但無證據, 可以點做 ??
印印當然死口唔認 la....
宜家炒佢, 又要補一個月比佢, 條氣唔多順 wor

大宅

me too, I will fire her tomorrow, but need to pay her 1 more month, however when kept her, will lost more and more money.:;pppp:

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 親子達人勳章

原帖由 FatFatPig 於 10-4-6 10:39 發表
明知印印偷入房偷野, 但無證據, 可以點做 ??
印印當然死口唔認 la....
宜家炒佢, 又要一個月比補佢, 條氣唔多順 wor

工人偷野又無證據,真係無法, 我都發現工人偷我d相,
我決定6月炒佢都係要補一個月比佢, 如果比佢知你炒佢,
佢一定會 憤怒 , 哇! 可能下毒在食 物上, 你知啦, 佢地文化水平咁低, 邊會理後果呢

伯爵府

醒目開學勳章

點發覺工人偷嘢架?

別墅

點解要偷相?有什麼陰謀?

原帖由 rose0619 於 10-4-6 11:15 發表

工人偷野又無證據,真係無法, 我都發現工人偷我d相,
我決定6月炒佢都係要補一個月比佢, 如果比佢知你炒佢,
佢一定會 憤怒 , 哇! 可能下毒在食 物上, 你知啦, 佢地文化水平咁低, 邊會理後果呢 ...

複式洋房

can u set up web cam in secret? then call police.

伯爵府

我會lock 左主人房既門, 鎖好貴重野, 放入safe deposit / 自己親屬屋企.

有大人在家睇住工人既, 就俾一個月通知期要工人走, 開始搵replacement.

無大人在家既就開始搵replacement, 新工人到港即炒偷野印.

子爵府

畀面勳章

我個bun都偷野, 過年唱d新銀紙, 佢偷咗4張, 又偷咗我媽兩張6合彩, 其中一張仲要係連續10期嘅, 然後用我老公掉咗嗰兩張過期嘅擺番入我媽手袋, 真係勁低能
佢一定唔認, 又搜唔到, 我惟有每次出街都鎖房門...

大宅

炒工人,,,,一定要送佢去機場....看佢入晒閘......唔係....後患無.........

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 親子達人勳章

原帖由 Charmainetowin 於 10-4-6 23:59 發表
點解要偷相?有什麼陰謀?

我估佢偷相用來見新boss時有證明佢有take care bb and
bb 同佢的開心合照。佢而家重電埋髮姿姿整整。

別墅

I am upset that my newly hired Indo maid (just came 3 months) started stealing money from market $ and asked my mum (70 year old) for $, using the reason that i don't give her enough money for marketing. My mum gave her total about $600 during these months, did not inform me until recent week! My mum told her to inform me about that, but she did not. The maid even not marked down down the money amount and balance on notebook that she is required to do so.
I am very angry. But if i ask her, she can deny!!! No evidence for the $ my mum gave her. What can i do?

別墅

Why it is so common to have the maid stealing things????
Just can't believe that's so common among them in HK, as long as i know in this BK. We all are just honest and treat them reasonable all along.

大宅

佢地偷野問題越來越嚴重!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 1# primary2007 的文章

講真, 攪唔掂至揾個工人來幫吓, 仲要比多D精神去看住個懶.
呢D低等民族, 想唔咁叫想唔得,真係不知所謂, 偷野,黑面, lazy, lier, 仲有行為古怪, 鬼鬼崇 崇.

首頁

尾頁

跳至