夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公今日陪99返大陸搞佢姑婆遺產,
咁我就由今日開始得自己係屋企,
真係覺得好悶好悶好悶,
平時食完飯陪佢打機, 上網, 同狗狗玩,
D時間真係過得好快.

今晚得我自己, 1個人又唔想煮飯食,
又懶得落街買, 都唔知食咩好, 1個人食飯好悶...

專登搵左D新既劇集睇, 又覺得好悶,
結局我又唔鍾意(女主角死左)...

係屋企無所事事左成晚, 而家先9點幾...

日頭要返工唔難挨, 放工可以約朋友食吓飯,
最慘係返到屋對住4面牆,
真係唔知做咩好,
仲有4日阿...點過阿?

男爵府

BK Milk勳章

chat in Baby kingdom la...
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

洋房

原帖由 nana832 於 10-4-7 21:18 發表
老公今日陪99返大陸搞佢姑婆遺產,
咁我就由今日開始得自己係屋企,
真係覺得好悶好悶好悶,
平時食完飯陪佢打機, 上網, 同狗狗玩,
D時間真係過得好快.

今晚得我自己, 1個人又唔想煮飯食,
又懶得落街買, 都唔知食咩好, ...

係時候學吓點樣一個人獨處,去書店睇吓書都唔錯

男爵府

好媽媽勳章

我都試過一日
開電視機但無心機睇...不停轉台
上網又不知睇什麼好,
你可以返下外家食飯, 咁起碼有人同你食飯麻:)

複式洋房

約下朋友去街啦, 唔駛一定要係HOME唶!

大宅

除左FRI外, 日日我都好精彩架啦,
但係一返到屋企就...
已經打算晚晚都OT, 又做媒人仔,
再加埋去嘆靚酒同朋友傾計,
但都要返屋企架,
而家連訓都訓唔著,
平時呢段時間我已經訓到死豬咁,
剛剛又由張床走返出廳.

大宅

好媽媽勳章

如果有幾日home alone就開心喇~(1大兩小魔怪唔係到, 時間過得好快...哈哈)
首先我會安排拾屋/去超市入貨/洗床單/洗好晒D冬天衫, 待收起, 順便換季/攞褸去乾洗/洗理家中垃圾/大洗廚房/大洗洗手間.....等等
(順便從新培訓過個工人)
跟住坐在梳化好好享受家中的寧靜+聽好耐冇聽既古典音樂+上網+煲劇+約同學食飯+約好耐冇見的朋友聚一聚+返娘家探爸爸.......
幾日都唔夠用~

大宅

原帖由 Sueita 於 10-4-8 08:31 發表
如果有幾日home alone就開心喇~(1大兩小魔怪唔係到, 時間過得好快...哈哈)
首先我會安排拾屋/去超市入貨/洗床單/洗好晒D冬天衫, 待收起, 順便換季/攞褸去乾洗/洗理家中垃圾/大洗廚房/大洗洗手間.....等等
(順便從新 ...

我屋企冇小朋友, 所以你講既野我平時都有做,
平時都已經悠悠閒, 呢幾日就仲閒...
所以先會覺得悶.

大宅

這半年我都是這樣過,現在會同friend行街、吃束西、玩股票、玩iphone。這十三年來重未試過,有得必有失,這樣想會開心好多!

大宅

其實係屋企真係好開心架啦!諗返之前我住醫院住成足足兩個月,仲慘啦!好似坐檻咁,日日正係係到畫畫,畫到可以開畫廊咁濟 ,我話俾你知,我就係咁而家變成幫人畫畫做生意,所以真係有得必有失,親住哩個時候,發掘下自己有什麼專長仲好!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

瑪瑙宮

屋企好少得我一個, 反而我好鍾意有享受一個人的時間, 好似之前佢兩仔爺去左旅行幾日, 我就真 happy, 屋企又無人同我爭上網, 又唔會比 c6 霸住睇電視, 我未放工就諗定今晚去邊, 又諗下今晚食 d 咩好耐無食過o既野 (因為 c6 食唐餐/pizza/齋店 only, 唔食其他, 好寡) , 但好短咋, 得幾日.

大宅

原帖由 juliet 於 10-4-8 12:16 發表
其實係屋企真係好開心架啦!諗返之前我住醫院住成足足兩個月,仲慘啦!好似坐檻咁,日日正係係到畫畫,畫到可以開畫廊咁濟 ,我話俾你知,我就係咁而家變成幫人畫畫做生意,所以真係有得必有失,親住哩個時候,發掘下自己有什麼專長仲 ...

我都好鍾意係屋企,
但因為我係極怕孤獨既人,
所以先會咁辛苦.

最近我學識自己整首飾,
今日專登去買齊工具,
而家鑽研緊本首飾書仔.

大宅

原帖由 Nancy20090615 於 10-4-8 21:39 發表
屋企好少得我一個, 反而我好鍾意有享受一個人的時間, 好似之前佢兩仔爺去左旅行幾日, 我就真 happy, 屋企又無人同我爭上網, 又唔會比 c6 霸住睇電視, 我未放工就諗定今晚去邊, 又諗下今晚食 d 咩好耐無食過o既野 (因 ...

可能我倚賴性太重啦,
平時放工有老公接,
佢又同我一樣鍾意食野,
我地一人一部腦唔洗爭,
而且鍾意既電視節目亦都一樣...
最大問題係, 我D朋友個個都有異性冇人性,
再唔係就電車男, 電車女, 搵佢食餐飯仲要睇心情...

大宅

我都試過!我會去行街shopping...好

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我都不知幾想有幾日C6唔係到,我就可以享受下一個人靜靜地係屋企時間.....

如果你悶,行街,睇戲,做FACIAL,放狗,整野食,聽歌,午睡,上網,執屋....其實有多多野可以做.....

幾日,好快過喇!!!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

約朋友去街,睇書,....
小別勝新婚。

首頁

尾頁

跳至