自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下各位..其實旅行口急邊隻質底好用D??膠定係布呢??
曾經聽人講過..用膠好易爆..因為搬運貨物個D唔會理你..係咁掉黎掉去..用膠就會易爆裂..係味既呢??定係其實係實淨D呢??有無人試過真係爆過呢??THX!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我幾個喼都係爛LOOK多,未試過爆...

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

硬唿好d啦, 之前網上有條片, 示範用一支筆定一支唔知乜嘢, 就可以輕易整開條拉鍊放嘢入去/攞嘢出嚟。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 winglamhk 於 10-4-8 02:33 發表
曾經聽人講過..用膠好易爆..因為搬運貨物個D唔會理你..係咁掉黎掉去..用膠就會易爆裂..係味既呢??定係其實係實淨D呢??有無人試過真係爆過呢??THX!! ...

我去美國見過幾次,搬行李d黑人真係好快,單手拿起個
口急一fing就係喇!

複式洋房

原帖由 Giant 於 10-4-8 09:47 發表
硬唿好d啦, 之前網上有條片, 示範用一支筆定一支唔知乜嘢, 就可以輕易整開條拉鍊放嘢入去/攞嘢出嚟。

下..咁恐怖..咁唔知會擺D咩入去GA WO..

複式洋房

原帖由 gion 於 10-4-8 10:23 發表

口急一fing就係喇!

咁知唔知會唔會爆既咩??

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我想問係邊度買喼平?
你地會係百貨公司買定女人街個D?

複式洋房

我會選擇係商店入面買..感覺女人街好似好兒戲咁

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 gion 於 10-4-8 10:23 發表

口急一fing就係喇!

所以幾次都係咁, 去完美國之後個luggage case都爛左, 一次甩轆, 一次甩handle. 弊在我已經用Desley, 如果係d雜牌, 可能成個散哂!!!

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 winglamhk 於 10-4-8 02:33 發表
曾經聽人講過..用膠好易爆..因為搬運貨物個D唔會理你..係咁掉黎掉去..用膠就會易爆裂..係味既呢??定係其實係實淨D呢??有無人試過真係爆過呢??THX!! ...

我用膠既未爆過, 我就鐘意用膠做既. 不過真係一分$一分貨, 買大牌子係貴, 但係貴買平用. 首選Samsonite.

珍珠宮

以前我都用軟既..但係後來媽咪話好似比人放野入去,我都轉左硬喇!!!!
我覺得好好用呀..應該唔會咁易爛掛...
而且有旅遊保險麻...

我用緊既係elle...都幾好!

大宅

減齡達人勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Teresa 於 10-4-15 14:03 發表

我用膠既未爆過, 我就鐘意用膠做既. 不過真係一分$一分貨, 買大牌子係貴, 但係貴買平用. 首選Samsonite.

我都同意貴的真係物有所值, 我個Samsonite用咗幾年, 一d問題都無。我都鐘意膠的, 因為亞囡喜歡坐係上面。

首頁

尾頁

跳至