想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

之前果7年都只係中過一次, 前兩個月用驗紅d, 但試左兩個月都唔成功,有時係排卵期,但老公又唔配合DO DO 喎....
琴日我話既然你唔配合, 不如算啦...唔好生啦, 我都想放棄...原本BOOK左11月睇不育醫生,我話都唔睇啦!!!
老公話....不如順期自然啦...有d野係整定既..你信耶穌架嗎, 耶穌會帶最好既野比我地, 既然一直都冇, 咁不如隨緣啦!!!
瀲死我啦...我真係唔明佢唸咩,佢係極度鐘意小朋友, 但又唔配合...我真係唔知佢想點!! 既然佢都咁樣講...我都算了, 放棄吧...順期自然算啦!!! 唉!!!!

男爵府

乜你老公講d野咁似我老公既?!

我都等緊政府不育科,呢段時間唯有真係順其自然

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實好多野都會o係你唔預期下發生嫁, 我同我老公結婚今年6月5年啦, o係呢段時間我地從來都無避孕, 但就直到上年底都無中過, 我都有唔開心過, 點解人地好似話有就有, 我地想咁耐都無嫁呢???咁我都有時安慰自己, 無咪2個人過囉, 仲好唔使煩, 當然呢d係掩飾自己無既心情啦, 但又可以點呀, 我都同自己講個天可能覺得我地2個未係時候有, 所以唔俾我住, 年頭我仲同我老公講, 因為公司有人事變動 & 我本身安排左5月同朋友去印度旅行, 我唔想o係呢個時候有左, 我叫話要避孕半年, 下半年先開工, 佢都左推右讓, 後咪我1月尾仲去埋泰國, 去既時候仲有出過血絲, 我先記得m遲左成個星期都未黎, 已為可能黎啦, 但幾日後都唔見, 所以一返黎即刻驗下, 估唔到真係有左, 我就有d又驚又喜, 我老公就勁開心囉

其實你老公講得都唔係無道理, 有時真係個天要覺得係時候先俾你, 你都唔好諗得咁唔開心啦, 有時放鬆哂個人反而可能對件事有幫助, 放心啦, 個天知道你地有努力嫁, 只係未到時候, 加油!!!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pp_pp1021 於 10-4-8 13:59 發表
之前果7年都只係中過一次, 前兩個月用驗紅d, 但試左兩個月都唔成功,有時係排卵期,但老公又唔配合DO DO 喎....
琴日我話既然你唔配合, 不如算啦...唔好生啦, 我都想放棄...原本BOOK左11月睇不育醫生,我話都唔睇啦!!!
...
有時老公配合唔到會唔會係佢都唔想?
即係好似返工返到好攰,真係提唔起力氣同精神DO DO?
你老公話隨緣,可能都係唔想俾太大壓力大家呢!

大宅

你話你7年前中過一次, 咁你而家係咪有一個小朋友? 我結婚3年幾, 到而家都未有, 開始心急, 雖然c6都好配合, 我地仲去做左一次iui, 但係呢d野真係唔到你控制, 唔順其自然都唔得, 真係超無奈....

原帖由 pp_pp1021 於 10-4-8 13:59 發表
...

複式洋房

唉,我都好想放棄,我C6又係唔配合,問過佢,佢話鐘意小朋友,但係都不配合,唔通唔DODO就自然有咩,結了婚年幾,都未有,我今年就來32歲,好驚高齡...身邊朋友及同年或遲過我地結婚都有了BB及生埋,真係不知點算好...

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...

我個C6都係好唔配合。每月得1~2不次,仲要過晒時候。佢話要精益求精喎…死唔死~~

好啦…而家去排私家IVF要花錢又鬼晒咁噪…
排緊7月做又成日噪住要搬屋…
大佬呀…做IVF點可以搬屋咁粗勞呀…
你地話的男人想點呀…

公爵府

原帖由 ncdbcvf 於 10-4-8 15:41 發表
有時老公配合唔到會唔會係佢都唔想?
即係好似返工返到好攰,真係提唔起力氣同精神DO DO?
你老公話隨緣,可能都係唔想俾太大壓力大家呢!

佢返shift既...可能真係累啦....

公爵府

原帖由 kkwish 於 10-4-8 15:44 發表
你話你7年前中過一次, 咁你而家係咪有一個小朋友? 我結婚3年幾, 到而家都未有, 開始心急, 雖然c6都好配合, 我地仲去做左一次iui, 但係呢d野真係唔到你控制, 唔順其自然都唔得, 真係超無奈....

...

我兩年前中過一次...但小產左呀...唉...算啦..其實而家我都唔全在希望啦!!!

公爵府

原帖由 shirleyleung15 於 10-4-8 15:21 發表
其實好多野都會o係你唔預期下發生嫁, 我同我老公結婚今年6月5年啦, o係呢段時間我地從來都無避孕, 但就直到上年底都無中過, 我都有唔開心過, 點解人地好似話有就有, 我地想咁耐都無嫁呢???咁我都有時安慰自己, 無咪2 ...

你都好呀...得償所願...
不過真係唔到你唔信...我信命的...可能個天真係覺得我地唔適合有BB..

公爵府

原帖由 ^SANSAN^ 於 10-4-8 18:02 發表
唉,我都好想放棄,我C6又係唔配合,問過佢,佢話鐘意小朋友,但係都不配合,唔通唔DODO就自然有咩,結了婚年幾,都未有,我今年就來32歲,好驚高齡...身邊朋友及同年或遲過我地結婚都有了BB及生埋,真係不知點算好... ...

唉...係囉...都唔明D男人唸咩...我年紀都唔細啦...我30啦..我都唔再唸啦!

公爵府

原帖由 mesbb 於 10-4-8 21:34 發表

我個C6都係好唔配合。每月得1~2不次,仲要過晒時候。佢話要精益求精喎…死唔死~~

好啦…而家去排私家IVF要花錢又鬼晒咁噪…
排緊7月做又成日噪住要搬屋…
大佬呀…做IVF點可以搬屋咁粗勞呀…
你地話的男人想點呀… ...

你同老公傾下啦...如果真係想有BB係唔可以咁粗勞呀...希望你早日有BB啦!

男爵府

你C6都好好了...
我地試左2年...而家係一齊睇緊中醫TIM, 咁又點..
但佢唔配合, 唔單止DODO時間,
醫師叫佢早D瞓, 佢又係唔肯瞓, 情願上FACEBOOK做D無謂野, 都唔去瞓, 咁點即.......................
我好忟...
我情願佢好似你C6咁, 咁起碼我咩都唔洗做, 唔洗飲藥,
我諗我都係無子無女的了....................
我好後悔同左佢結婚囉...

公爵府

原帖由 hunghung215 於 10-4-8 23:23 發表
你C6都好好了...
醫師叫佢早D瞓, 佢又係唔肯瞓, 情願上FACEBOOK做D無謂野, 都唔去瞓, 咁點即.......................
我好忟...
我情 ...

你又唔好唸到咁嚴重話唔同佢結婚...我先生都唔係好好咋..叫佢唔好食煙照食, 有時我覺得我自己著緊有咩用, 既然佢都唔著緊,咁不如放棄吧..反正我其實唔係咁鐘意小朋友...想生bb只係滿足我老公, 但既然佢都覺得順其自然咁咪ok囉...我仲煩小D唔洗再成日計埋果D紅D, 又去睇中醫
你唔好咁忟啦...如果想有BB係唔應該咁忟, 你平心靜氣同你C6解釋啦,如果講左佢都唔聽,咁咪算啦,無謂影響大家感情,只要你地肯努力, 一定可以成功既, 希望你早日有bb

大宅

原帖由 hunghung215 於 10-4-8 23:23 發表
你C6都好好了...
我好忟...
我情 ...

傻婆…又唔好講到後悔咁嚴重…
男人係咁架啦…佢都仲未投入…

好似攪結婚咁,初初的男人實會話"得啦…遲的先啦…洗唔洗咁急呀……"
佢地實會覺得係我地的女人過份緊張…

試下搵個方法話佢知,佢都有份、都要投入呀…

男爵府

.

大宅

原帖由 msyoyolam 於 10-4-9 10:58 發表
呻下好喇!
C6唔配合有好多因素,我都明白明知自己有EGG,C6唔交功課嗰種無奈同憤怒!一個月先得一粒EGG架咋,好珍貴架~~
但有D男人就係咁,一有壓力就會逃避,所以我地要盡量令佢RELAX,唔好比佢知道我地死計爛計!!
ANYWAY ...

同意~~

大家一齊努力加油啦…

公爵府

男人唔想比咁大壓力自己嘛!這是男女處事方法唔同既矛盾,點都好啦,隨緣都會好D既,有時太勉強會令自己好唔開心,同埋成個生活都好似只係圍住生BB這個課題,無咗生活、無咗自己,咁仲大問題!我都係咁樣成日同自己講!我而家巳經開始諗定無子女既安排,但另一方面我都盡最低限度既努力,我會量體溫,到差唔時間用紅D confirm下係唔係排卵,如果c6夾到就do do,夾唔到就算,無謂夾硬要佢交功課,畢竟do do都應該要enjoy既!

男爵府

別墅

我都等咗5年.....5年期間1次都未仲過, 朋友全部生哂,我真係唔知點好.

首頁

尾頁

跳至