樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

住係村屋成10年(間屋是買的)...有一隻金毛犬(11歲)...原不打算搬到九龍...但小朋友考到九龍區的學校...而家打算賣樓...係九龍區租屋暫住...搵啱心水單位才再上車...因為唔會放棄隻狗...亦唔會向業主隱瞞家有老狗一事)...如果想租屋...無論係業主私人放租或經地產代理搵屋...是否好難有業主肯租比我地??

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實都唔係架,你可以搵返一D好多人養狗區域,同埋個屋苑係可以養狗,最重要就唔好暪業主,我就好易就租到!

原帖由 tungtsz 於 10-4-12 13:59 發表
住係村屋成10年(間屋是買的)...有一隻金毛犬(11歲)...原不打算搬到九龍...但小朋友考到九龍區的學校...而家打算賣樓...係九龍區租屋暫住...搵啱心水單位才再上車...因為唔會放棄隻狗...亦唔會向業主隱瞞家有老狗一事 ...

子爵府

好睇人地介唔介意家噃..

最緊要開心見誠同業主講...

否則你呃住個業主, 比佢發現 (or你比人投訴而比業主知道)... 你就係毁約... 佢可以趕你走.. 再要你"陪"番餘下租金....

大宅

好媽媽勳章

八婆仔@ & kimmama,

謝謝你地既資料...

因為好耐無租過屋...所以想知道多D而家養狗家庭租屋既資料...如果真係搬既話...我亦會向業主講清楚我地有隻大狗...等業主決定租唔租比我地...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我個好朋友同樓主一樣有隻大金毛,業主唔比養,比兩個月時間佢找地方搬,呢段時間我都好努力咁幫佢找,但一直都找唔到,而家本身租盤少,要業主接受養狗好難。。。。

男爵府

嘗試找銀禧花園(火炭), 呢到好多人養狗!但以家佢D租金好貴和不值, 你的朋友可以考慮下!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 7# aw07044780 的文章

謝謝你,但我朋友住觀塘,但返工天水圍,佢想狗狗近住或工作地方,佢本人好少過夜。。。

首頁

尾頁

跳至