跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人好似我咁o係屋企好悶咁等bb出世, 但又好攰唔想出街, 一齊傾下計丫~~

我聽日先38週, 第一胎都遲兩日, 呢胎唔知幾時呢...:

別墅

我明天都放假喇, 我諗我會日日瞓囉, 因為個人好攰, 根本行唔到街

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 iamblossom 於 10-4-13 10:35 發表
我明天都放假喇, 我諗我會日日瞓囉, 因為個人好攰, 根本行唔到街

我都係聽日放假...不過無得訓~要揍大仔
不過真係好攰~攰到好蚊

別墅

我直頭呢幾日返工都好似遊雲咁添, 個腦實左, 你地會唔會咁架

別墅

我由昨日開始放產假, 瞓都OK, 不過隔離間有人裝修, 勁嘈! 好想去問吓佢幾時完工, 唔好阻住我生BB及坐月呀!

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 iamblossom 於 10-4-13 11:14 發表
我直頭呢幾日返工都好似遊雲咁添, 個腦實左, 你地會唔會咁架

同埋呢幾日天氣好悶~可能咁會辛苦d
我有同事叫我飲d去濕湯~佢話個人會精神d~可以試試
我諗著今晚試下

別墅

d人就話行多d, 但係晚晚失眠, 日頭勁攰, 又有個大女, 都唔想出街, 日日o係度等生~~

去濕湯都可以試下, 不過我食唔到多野, 夜晚都係食小小, 如果飲埋湯重唔使食飯...比屋企人飲都好..

複式洋房

原帖由 heman07 於 10-4-12 15:26 發表
有冇人好似我咁o係屋企好悶咁等bb出世, 但又好攰唔想出街, 一齊傾下計丫~~

我聽日先38週, 第一胎都遲兩日, 呢胎唔知幾時呢...:
我都係38週呀,不過就係第一胎,都係好悶,係屋企等BB出世,我隻腳成日都好疲勞及痛,不過我有去做按摩,做左就好D。且家心情好驚同膽心+緊張!
係呢,你係邊度生呀?

大宅

我都38週幾LA~都系同你地一樣成日留系屋企,,我好似習慣左悶呢種生活,好似有小小先閉既感覺><夜晚又失眠"(因為訓左訓右都吾得)老公鼻鼾又大聲=0="

好想牙B快D出世`牙。

大宅

我又係38w喇...呢兩日隻腳仲腫咗...又係要湊住個女...成日都唔想郁...連飯都唔想煮呀。

複式洋房

我已經過左40WEEK, 但都仲未想出世....唔知佢想點......唔知仲要等幾耐.

別墅

我今日都39週勒, 第一胎~~~

復活節假開始有少少水腫, 我以為得手手腳腳會係咁, 原來塊面都腫埋... mouth:

之前返緊工果時, 星期六日一係訓, 一係行街買bb用品, 攪到宜家先黎洗bb衫, 仲未洗床單, 床圍添... 希望黎緊幾日天氣好d, 涼d喇!

祝大家生bb都順順利利喇~~~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我星期五至開始放產假, 但近日巳經陀得好辛苦, 肚底好痛, 變相行得好辛苦(巳用托腹帶), 今日睇C+同醫生講, 佢仲叫我行多d, 我話我已經唔想行, 頂唔順啦..............而且個B而家巳經有7lbs(兩星期重左1.5lbs), 到足月時可能有8lbs, 唉.......都唔知到時點生 ???上一胎出世時都係6.6lbs, 諗起有D驚

別墅

原帖由 WH127 於 10-4-13 13:46 發表
我都係38週呀,不過就係第一胎,都係好悶,係屋企等BB出世,我隻腳成日都好疲勞及痛,不過我有去做按摩,做左就好D。且家心情好驚同膽心+緊張!
係呢,你係邊度生呀? ...

我第二胎但係都緊張, 可能知道係點啦..我會o係聯合生.
我隻腳又係好攰, 唔想郁唔想行, 日日對住部電腦.

別墅

琴晚老公出左聽瞓, 我就同個女瞓bedroom, 半夜醒左又瞓得返, 好耐冇試過瞓到天光 (11-7), 正呀~~

今日又涼涼地, 大家要小心身體唔好病呀~~

大宅

原帖由 Sachr.baby 於 10-4-13 17:56 發表
我已經過左40WEEK, 但都仲未想出世....唔知佢想點......唔知仲要等幾耐.

甘醫生有沒有提議催生啊?

複式洋房

原帖由 bravokooki 於 10-4-14 10:10 發表

甘醫生有沒有提議催生啊?

都唔知仲要等幾耐....我11/4預產期, 健康院就叫我16/4返E院覆診, 再等佢地安排幾時入院, 但係幾時催生仲未知....佢地話過左預產期1-2WEEK都正常

禁止訪問

別墅

原帖由 Sachr.baby 於 10-4-14 12:44 發表

都唔知仲要等幾耐....我11/4預產期, 健康院就叫我16/4返E院覆診, 再等佢地安排幾時入院, 但係幾時催生仲未知....佢地話過左預產期1-2WEEK都正常

乜唔係過左1wk都催生既咩?

別墅

原帖由 glo_hellomini 於 10-4-14 15:27 發表
今天是38周3啦!我希望bb下星期和我見面啦啦!

我都係咁話~~

首頁

尾頁

跳至