婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 PCCW2319 於 10-4-17 15:57 發表

唔還錢, 仲要人服待你.......樓主你真係

如果借錢比你地既係你父母, 你C6話冇錢, 唔還比你父母. 我諗你就真係會拎刀斬佢啦.

我諗如果係佢父母借錢比佢佢1定唔會還,,叫老公還錢咪等於自己冇左d錢,,佢睇錢甘重要,,我諗佢會話父母比錢佢生仔係應該!

仲有佢每月還8千包括5千家用,我諗佢都係當埋果5千家用係還生仔費

以上只係我個人睇法同想法

男爵府

我夠俾層99 住, 佢一個人住八百幾呎, 三房兩廳. 供樓,MGT FEE. 差響. 統統我和C6一齊俾.

你幸福,有好99.有好老公. 未試過俾人迫到想跳樓死.
我亦希望所有媽咪有個好99 ,好C6.

原帖由 心抱 於 10-4-17 15:39 發表

有乜值得讚?-(
我只係睇到樓主無家教咋
借人錢吾還不特只,仲老馮咁
住人地方揸刀嘈交,吾識尊重人尊重自己
仲有佢都識講佢99吾係咁鍾意佢,咁佢預左啦,仲講乜呢?係佢一相情願同99住咋喎
我吾係同99住,但你吾好 ...

水晶宮

好大怨氣 我唔係同99住,不過冇人有資格叫我收爹囉。

子爵府

原帖由 kmmum 於 10-4-17 18:10 發表
我夠俾層99 住, 佢一個人住八百幾呎, 三房兩廳. 供樓,MGT FEE. 差響. 統統我和C6一齊俾.

你幸福,有好99.有好老公. 未試過俾人迫到想跳樓死.
我亦希望所有媽咪有個好99 ,好C6.

...

我係有個好老公,但我無一個好99
雖然我99吾係好人,但我吾會好似樓主咁,便宜攞到盡攞
我99肯定可以講衰過樓主99一千倍一萬倍,但我會自重,吾會出醜於他人前

乜樓主跳樓咩,佢話佢出刀咋喎,佢出刀原因重要係佢c6既ex打俾佢c6,吾關樓主99事喎

做人既野,要過得人過得自己
樓主一定吾係慘果個,佢99先係
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=3048701&extra=&page=1
你睇下其它媽咪點睇樓主啦

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

佢呢種係:覺得肯幫你生係好大恩惠,唔幫你生你冇我符 .
原帖由 PizzaFace 於 10-4-17 09:36 發表
樓主屋企可能有問題,我未見過D人咁厚臉皮自己生仔要人找數仲要老馮咁。

我估佢嚮綜緩家庭長大, 以為所有野都COME FROM 人地,自己得到任何野都係應份既。 ...

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我睇完之後 , 只有四個字 - 不知所謂 ,我係指樓主

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 loklok148 於 10-4-17 18:49 發表
我睇完之後 , 只有四個字 - 不知所謂 ,我係指樓主

十分同意呀 仲有贊同樓主所為嘅媽媽

禁止訪問

BK Milk勳章

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 安室だがな 於 10-4-17 15:53 發表
心抱,我有睇過你d post架,不過冇回之ma~

其實樓主要係私家生係唔係大陸同胞呀?
我成日係婆媳度浦都未見過甘自以為是既人
結婚生仔係你同你老公既事,,關你99咩事呀,,佢大可以唔理你唔幫你找數,唔比你住係佢度
你講到 ...

都似似地大陸人, 睇樓主講野, 無理既要求多多, 睇錢又咁重, 港女都不如......我見好多大陸新抱都覺得乜都99男家比晒錢係應該, 結婚唔比金又係99唔岩, 就算99 d金比晒自己個女都唔怪得佢嫁啦!!! 港女係高竇係串, 不過都唔會咁.

講真啦樓主~ 你甘本都無講清楚你99有幾衰, 係有d野佢唔岩, 不過都係少事, 你小氣你唔岩既野又講得咁清楚... 人地好難唔插你嫁wo~~~

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 sfll 於 10-4-17 18:41 發表
佢呢種係:覺得肯幫你生係好大恩惠,唔幫你生你冇我符 .

再衰d都有, 我亞媽個同事個新抱要亞99揍B, 99唔肯, 因為難得仲有工做, 點知個新抱叫99每月比番1萬蚊佢先肯自己揍番, 都唔知點做人亞媽既!!!!!

大宅

我都唔明點解要99錢去生仔??去政府生咪得囉!仲要借完唔還就算果個唔係99係自已阿媽都要還啦!

99俾錢你拎返外家都係想你買d野返外家等你唔好兩手空空返去咁都要俾你話!

如果我係你99都唔會俾金器你啦好似老馮咁!

有時做仔買野俾阿媽考順下都好應該唔通你阿媽話腰痛你話買按摩椅返去你老公唔俾囉!咁你會點做啊又拎刀斬個老公啊

我生完個囡我都係一手一腳湊咋包括沖涼啊每日都係訓幾個鐘咋要做人媽咪就預左開頭幾個月d架啦有錢你咪請工人囉出去租屋住囉!你99辛苦咁多年湊大d仔女啊而家仔女大左梗係同孫玩架啦!

自問都唔係做人新抱既好材料!但對6299都唔差客客氣氣!睇你POST哩段野出黎睇既時候係你蝦你99多過佢蝦你囉!

男爵府

樓主,你有無講點解要問99 借$$$生仔??

水晶宮

原帖由 kmmum 於 10-4-17 22:34 發表

你睇第7個post 啦.
天空之城, 快樂之地

公爵府

好媽媽勳章

我COPY咗呢個POST俾我阿仔睇, 佢睇咗之後同我講, 叫我放心, 就算佢呢世冇老婆都唔會要呢種女人喎
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 diego 於 10-4-16 18:05 發表
因為政府唔系話你想開刀就可以開刀吖嘛
原帖由 kmmum 於 10-4-17 22:34 發表

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

怨就怨自己條仔無本事la, 如果我做99, 根本唔會俾個女人係度住, 有本事既2個搬出去住!!唔好揾我服侍埋佢地!!

複式洋房

樓主人格有以下問題:

1) "拍住拖果時第一次見佢亞媽,買佐條金鏈俾佢(我自己D錢呀),佢照收"
你係咪有心買野比人? 預人要唔收先至啱?

2) "哇,幾靚渦,你做咩唔買多件俾家姐呀(我姑9)"
呢句明顯係同你C6講, 人地家人相處, 其實都唔關你事, 可能一講到錢你太上腦, 唔比你C6對屋企人好.

3) "99一得閒就響我耳邊同我講,你地結婚還結婚呀,唔好生B呀,生出黎我唔同你地湊架"
你99都一早同係講清講楚, 你唔可以強人所難.

4) "因為之前C6累我宮外孕"
你c6 用咩方法令你宮外孕? 你唔好將不幸都推落別人身上啦

5) "半夜1幾熄鬼佐個電話就佐返大陸(我第二日要返大陸返工嘛)。跟住過佐幾日先開電話"
你好唔負責任, 你已經唔係一個人, 你馱住BB半夜走左去仲幾日都唔開電話, 只想博同情,完全無理關心你既人既感受, 太自私!

6) "我99完全系無幫過手,玩孫佢就識玩。好彩我都無指間過佢。我系累到夜晚亞B醒佐,我喊住去開奶"
個BB係你架! 你只可以怪c6唔幫手, 但係無可能要求你99半夜去幫你開奶掛?

............. 太多, 不能盡錄!

等待驗證會員

原帖由 mimi88 於 10-4-17 22:56 發表
我COPY咗呢個POST俾我阿仔睇, 佢睇咗之後同我講, 叫我放心, 就算佢呢世冇老婆都唔會要呢種女人喎

你就好啦.... 有呢個"ROMISE"都安樂D!!! 我個仔仲細, 未識講野.... 冇得同佢講,叫佢PROMISE我"第時生生性性",咪靠害我搵D咁既老婆!

大宅

好媽媽勳章

樓主 做人做到你咁真係好極品
人地講2句你就要生要死
咁第時你點算??
無錢就唔好學人去私家人
生BB係你同你老公2個人既事 關99咩事?
正如某位MAMA講 你同你老公開心個時你99有無份?
你都識講你借99錢 有借有還上等人 有借無還下等人
仲有你地結婚其實你99一蚊都可以唔駛比你
結婚就要靠自己 生仔都係要靠自己
E到有好多媽媽既99比你所謂極品99 仲要極品好多

大宅

好媽媽勳章

睇黎樓主唔會再上黎啦

首頁

尾頁

跳至