跳至

首頁

尾頁

大宅

HI, 妳仔仔係咪又係INTERVIEW呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-20 09:43 發表

What time will u have the interview?
Thank you and wish you good luck too.

大宅

OK, 即刻去睇下先....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-20 17:16 發表

係呀, 其實我同你打左招呼....你睇返"海濱迦南..."個thread 啦...

大宅

果日都見唔少小朋友去面試喎, 果日都係咁咋, 阿仔都係跟個MISS去玩下咁咋, 之後就走得喇...... 妳個仔點呀....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-26 16:55 發表
大家in成點呀?
收到信記得上黎通知呀, thanks~~

大宅

咁有係喎, D老師真係好好人同埋好好笑容喎, 我都無諗過都有咁多MISS / 員工喎, 呢間學校既感覺真係唔錯呀!!

原帖由 mianyang_99 於 10-4-26 17:36 發表

係呀, 原來都有成百幾二百人去in, 同埋佢地留左少量位比個日in既而又足歲既小朋友.
我仔一入去就扭計話要走, 好彩個老師好人, 叫我帶仔仔出去calm down再入去, 前前後後我地一出一入3次....好彩仔仔最後肯入課室面 ...

大宅

重未呀, 宜家等緊通知咋.....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-27 11:54 發表

係呀, 仲要連門口d嬸嬸都幫手哄我個仔呢~~
係呢, 你in左慧中未呀.

大宅

妳個仔係咪想走路呀, 會唔會等得耐, 唔多耐煩呀.....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-27 11:54 發表

係呀, 仲要連門口d嬸嬸都幫手哄我個仔呢~~
係呢, 你in左慧中未呀.

大宅

果處又真係幾多人下既, 同埋D小朋友邊咁有耐性係到等等等啫....

原帖由 mianyang_99 於 10-4-29 14:39 發表

哈哈, 係呀, 佢第一次去到門口就開始扭計同喊...
第二次哄到佢入去, 點知佢一入間waiting room就轉身話要走.....所以第三次先成功.
我估佢唔鐘意個度咁多人lor.... ...

大宅

當然有喇, 入去玩一陣就得, 玩耐左已經唔耐煩喇, 周圍走呀.....
係喎, 如果綠楊有位俾足歲小朋友, 咁妳個仔都有機會喎.....
咁係咪唔足歲果D小朋友, 都係到時睇下有無人唔要D位, 先到呢D小朋友呢.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-3 13:46 發表

咁你小朋友有冇扭計?
黎個星期就'派彩"啦, 好緊張tim......

大宅

咁即係連通知都無果D小朋友, 就真係唔洗諗啦.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-3 16:06 發表

我小朋友個日咁扭計, 睇怕機會都好微啦~~
係呀, 個主任話會先confirm左d開學時足歲既小朋友, 未足歲但in得ok既, 就等有位再通知, 如果呢兩類都冇份, 即係唔洗再諗..... ...

大宅

妳係咪好心急呀, 咁即係最快聽日先收到信喇......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-6 10:14 發表
啱啱打去問左, d信今日先至寄出~~

大宅

都會既, 咁其實宜家妳個仔有邊間會收佢讀K呀, 定係好多間重等緊消息呀....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-6 13:33 發表

係呀, 成日心掛掛....不過就冇之前咁緊張lor.

大宅

總數報左幾多間呀, 係咪都係諗住FULL DAY呀....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-6 15:58 發表

冇呀, 間間都等緊消息lor....
不過相信呢個月就會知晒d結果....

大宅

係喎, 咁即係妳個仔同我個仔都係讀N既, 妳覺得慧中英文方面唔夠好呀, 間學校有無英文老師架....

得慧中同青衣康傑未見咋, 無其他喇.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-6 17:35 發表

唔係呀, 其實仔仔未夠歲數讀k1, 而家係搵緊10-11年既n1.
雖然佢係慧中插緊班, 仲讀得愈黎愈好....但始終學校既langauage環境唔夠, 我想仔仔讀多d英文.
而家咪等緊青衣宏福國際部, 學之園同綠楊lor.....呢幾間都係 ...

大宅

係呢, 妳覺得妳仔仔返左學, 係咪好左好多呀, 我指脾氣, 相處, 認識既野......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-6 17:37 發表
仲有, 新學年我唔會再target full day lor, 因為仔仔係慧中讀幾個月應該都學到自理同與同學相處呢....

大宅

又真係差好遠下喎!!
又係未通知呀, 妳覺得康傑好唔好呀, 指教下.... (我知馬鞍山康傑都比較易入, 唔知係咪學校大既關係)

原帖由 mianyang_99 於 10-5-7 14:00 發表

慧中得一個net, 同綠楊有6,7個net比, 係咪差好遠呢....
康傑我冇報呀, 咁你幾時in?好似都幾易入噃呢間~~

大宅

咁都已經好叻仔下喇, 佢宜家都肯入腦都已經好好喇, 咁都證明佢係學校都好開心..... 係呢, 佢有無試過話唔想返學呀, 因好多FD都話間唔中D小朋友都會話唔想返學架.....

原帖由 mianyang_99 於 10-5-7 14:12 發表

脾氣發少左就真, 不過都要人哄同有耐性lor.
學野都多左, 好似佢識認clor, shape,同埋1-10, one to ten, some letters, 同中文字咁, 呢d我以前教極都唔入腦.
社交方面就冇咁內向, 好似係公園, 佢會主動同d小朋友一 ...

大宅

好呀, 唔該晒

原帖由 mianyang_99 於 10-5-7 23:16 發表

你可以去葵青媽媽區個邊睇下, 好似有人開過topic講康傑...

大宅

係喇, 慧中學校大, 比較多位, 應該收生機會大好多呀..... 係架, 因都未足歲, 綠楊都話明一定唔會有位俾未足歲既小朋友架....

大宅

我都未呀, 妳實未喇......

原帖由 mianyang_99 於 10-5-10 13:55 發表

HI, BB13, 你收到信未呀?

大宅

咁都好呀, 終於有間收咪好囉....
原帖由 mianyang_99 於 10-5-10 14:10 發表

未呀,有就第一時間報料啦...
不過上星期六宏福國際部CONFIRM左仔仔下午班....

首頁

尾頁

跳至