跳至

首頁

尾頁

別墅

我的BoBo (細b) 正讀N1, 我印象中 interview 時, 1 group (parent + BoBo) in a classrom, 1個Miss對1個BoBo, 有一個評分. parent 只可坐系到. in 玩積木, 搬物件, 認生果...(應該想考小朋友手腳協調, 認物件等)

課程深嗎? --> 算深.
e.g. 我的BoBo讀在大約6個月, 已學(中英文)...
Shape(Square, Rectangle, Rhombus, Circle, hexagon), Colour (Red, Blue, Yellow, Purple, Gold, Silver, Grey, Black, White...), Number (1-10, one to ten), A-Z...
我的BoBo入學時前, 系好小說話...i really shock he can learn so fast...

n1有功課嗎? --> 有. 主要填色, 勞作, 畫line...
有無 NAT teacher? --> 有. 好多NAT 和 ABC.
普通話堂 --> 有

hope the information is use of you.

原帖由 yatyat21 於 10-4-16 18:54 發表
想問 N1 interview in D 乜? 課程深嗎?N1有功課嗎? 有無 NAT teacher & 普通話堂? Million thanks!

別墅

老師有問我太太問題, 我唔記得問什麼.
我的小朋友系門口量體溫時, 見到 D Miss 好開心和笑. 我覺得小朋友上學開心.
校舍 算OK la... 總算清潔, 夠光.

原帖由 mianyang_99 於 10-4-19 10:46 發表

咁interview時, 老師有沒有問小朋友問題或家長問題呢?
想請問你小朋友上學開心嗎? 你覺得校舍大嗎?
Many thanks.

別墅

是否比得上九龍塘幼稚園, 我沒再考慮過....
我相信有得比併的, 但有需要嗎?

通常會考到那些小學? 我都想知但對我來說唔重要. 因我希望BoBo考到英華. 除英華外, 我以前中學母校(現在仍是band 1及英語教學) 的, 計分的話, BoBo有很 大機會入到.

綠楊有什麼好? 教師好nice, 我見到班家長都很care小朋友. BoBo讀在約半年, 真的學到嘢, 好開心.

連麥記姐姐都喜歡跟我的BoBo玩, 話BoBo英文叻叻, 得意.

原帖由 fabulous 於 10-4-20 13:38 發表
請問綠楊有什麼好呢?通常會考到那些小學?聽說綠楊程度高,可比得上九龍塘幼稚園,真的嗎?

別墅

我的寶寶7月中就N1畢業, 真快
綠楊真系幾好...我最終都無簡錯....

首頁

尾頁

跳至