跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

大家好, 我唔識去返舊個度引用返過來tim~

我平時有開住電視, 或者收音機俾佢, 但突然間有聲佢就會醒, 我住個度係舊樓, 隔離左右用緊真係鐵個種鐵閘, 一開一關好大聲, 好多時都會醒...

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-17 15:54 發表

其實,個個BB唔同ga...我大女果時,日頭訓覺,出面行雷甘大聲,佢咪一樣訓到死豬甘,但珈珈依家少少聲都醒
你囝囝食甘多奶奶就好啦!珈珈今日玩絕食呀 ...

做咩絕食呀? 心情唔好無胃口呀??

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-17 16:10 發表

佢係好情太好,太8掛就唔想浪費時間食奶,甘點算呢?

咁你要冷靜一下佢喇, 食奶時唔講野, 關埋房門無其他人

男爵府

原帖由 fifymiu 於 10-4-18 00:11 發表
得唔得係大門邊加條隔聲膠條, 唔好次次嘈醒 Marco仔呢?

咩黎架? 係咪3M出品??

男爵府

原帖由 littlecuitegirl 於 10-4-18 09:09 發表

係呀,希望一陣再沖時唔會再喊啦......

你試下擺個沖涼公仔俾佢, 分散下佢注意力~

之前我都試過, 俾左個公仔佢之後就無事了

男爵府

原帖由 MinnieLi 於 10-4-18 11:21 發表
早晨.系度我想講一件事.希望大家真系要保重身體.話說9號晚我刷牙時,發現嘴漏水,都冇諗咁多瞓覺.第二朝都系漏.開始驚驚地.一路到晏奏3點幾.越來越唔妥,發現大細眼同埋鼻,嘴都歪左去左邊.即刻去睇急症,個幾鍾就到我睇. ...

我都有親戚試過呀, 什麼三叉神經個D, 都幾普遍呀, 小心身體喔~ 會好快好返的, 唔好太擔心!

最緊要訓得夠食得夠~

男爵府

原帖由 fifymiu 於 10-4-18 21:33 發表
問咗老公喇, 係 3M, 佢話鴨記/各大五金鋪都有得買.

唔該哂~ 買返來試下先!

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-19 20:32 發表

珈珈都係甘呀....日頭訓得好少....夜晚都係連續訓12-13個鐘甘上下

我呢兩日實行玩到BB好累先俾佢訓, 訓得好好, 你地都試下, 不過同佢玩到極累, 自己都會好累~

男爵府

原帖由 chunmummum 於 10-4-19 17:57 發表

瞓20小時?? 我都唔知幾耐無試過!

訓10個鐘都好耐好耐無試過, 有時諗返, 好想返去大肚個陣~ 訓呀食呀~嘻嘻~

男爵府

原帖由 fifymiu 於 10-4-20 00:53 發表
我就係成日同BB玩到好攰嗰啲媽咪囉........可能因為咁, 呀仔瞓較尚算 OK.

嘻嘻, 我係聽到你講然之後學你的, 真係得, 但自己勁累, 同埋喉嚨都好累, 長期超高音~

男爵府

原帖由 pigpig 於 10-4-20 08:52 發表

但有時玩到佢太累,佢訓之前就會比較扭計...
今日同珈珈去檢查,同姑娘傾過呢個問題,佢話4個月既BB每日訓12-14小時,已經足夠!
而珈珈日頭每次訓45分鐘,然後就起身玩大約1個半至2個鐘再訓45分鐘,姑娘話,原來好多BB都係呢個生活 ...

yes, 最緊要發展得好, 其他野就自然發展嘛, 個個bb, 家庭生活習慣都唔一樣~

我個仔18磅, 我終於都明你地之前同我講, 瘦媽咪唔一定生瘦b, 佢依家好唔襯我呀, 同埋抱得好辛苦

男爵府

我個仔呢幾日想轉身, 我偷睇佢, 見佢轉到一半轉唔到, 係度大叫~

其實洗唔洗同佢玩多d轉身, 定由得佢自然發揮下就得?

男爵府

原帖由 naritawong 於 10-4-20 14:41 發表
大家BB既頭仔仲圓唔圓呀? 我家小譽喺瞓咗4個月之後, 個後尾枕已經偏偏地喇....而家點整佢都好難圓番

好耐之前已經唔圓了~ 愈訓愈扁呀!!

男爵府

好開心, 今日係我的第一次

第一次自己帶bb出街呀, jusco減價實在太吸引我了

男爵府

原帖由 naritawong 於 10-4-20 17:27 發表

你買咗啲咩呀??

買左好多尿片, 濕紙巾, 衫, 同埋奶樽6個月轉用的奶咀~ 無喇

男爵府

原帖由 HongYi09 於 10-4-20 17:31 發表
Marco仔同媽媽行街街Shopping~Good!
今朝我同亞囝打完針,就拿拿聲去Jusco掃貨。因為亞囝打完針費事行咁耐,我行咗一陣就800蚊,其實我仲未行完架.................., 不過今日係最後一日喇

...

嘻嘻, 我都未行完架, 不過唔敢行太耐呀~
同埋揹住佢好重!

男爵府

原帖由 kaka09 於 10-4-20 17:42 發表

自己帶bb出街順利就好了, 出得幾次就駕輕就熟啦
買左d咩野呀?

不過揹住真係好重, 頭先我又無食飽, 好累~

男爵府

原帖由 peony_so_hk 於 10-4-20 19:46 發表
你哋啲BB仲有冇嘔奶??

無了, 但有時gur氣會吐返少少奶出來~

男爵府

原帖由 mandypau 於 10-4-20 22:45 發表

尿片平咩?

點解唔去藥房買, 平d架喎.

有得送貨嘛~
同埋用fitti coupon, 折完仲有得用, 幾好~

男爵府

原帖由 mandypau 於 10-4-21 16:43 發表

同我仔一樣重. 佢仍然啱著s碼.

我個仔要轉用大碼了, 唔公平呀!!

首頁
12345...17

尾頁

跳至