跳至

首頁

尾頁

複式洋房

又冇左, 真係唔知咩原因, ANYWAY, 我禽日去左嬰幼兒心理發展協會試左堂, 感覺都OK, 其實都幾似幼潛, 玩下遊戲, 唱下歌仔, 大小肌肉訓練, 不過都好老實講, 果有野係屋企都可以同佢做,本來都諗住報名, 不過D時間唔岩, 佢地叫我揾多幾個MAMI包班, 大家有冇興趣呀? 不過我個女瞓覺果陣又笑又喊, 可能佢唔慣.

民房

我報左呀,不過我之前無試過幼潛,如果係差唔多都幾好啊,今堂用牙刷刷BB手指腳指頭仔都幾得意,向屋企可以做到。我比較鐘意可以同其他BB一齊玩,可以見下其他BB做同一個動作時的反應,知道下自己BB有無特別OK或唔OK的地方。暫時上左兩堂,都唔錯啊。另外,你有無諗住同BB上LANGUAGE COURSE? 大約幾多個月上會好D呢?有無邊間好介紹?

原帖由 yuangel218 於 10-4-18 11:40 發表
又冇左, 真係唔知咩原因, ANYWAY, 我禽日去左嬰幼兒心理發展協會試左堂, 感覺都OK, 其實都幾似幼潛, 玩下遊戲, 唱下歌仔, 大小肌肉訓練, 不過都好老實講, 果有野係屋企都可以同佢做,本來都諗住報名, 不過D時間唔岩, ...

複式洋房

我都想補, 但D時間真係唔岩呀, 至於其他COURSE我仲未睇呀, 等我做下RESEACH聽日再一齊傾下啦

複式洋房

複式洋房

係咪o者係逄星期六架?

複式洋房

原帖由 yuangel218 於 10-4-21 13:31 發表
係咪o者係逄星期六架?

係呀! 逢星期六上堂

民房

樂澄媽,你最後點樣呀?
上左第三堂,我個班FULL晒喇共8個BB,差不多個個都不同反應,好得意。D MISS都幾細心,暫時都覺得幾好同幾抵。我仲去埋個培養孩子閱讀興趣O既TALK(報COURSE送O既),有O的建議都幾好WOO,例如盡量唔好俾BBO向兩歲以下睇電視以免阿女失去睇書興趣等,整體上班人都幾有心教育BB同我地,你去唔到班,聽下TALK都好呀。仲有,我同老公一齊去,哈哈,佢知道左有O的O野係要佢一齊配合先得架

原帖由 yuangel218 於 10-4-19 01:22 發表
我都想補, 但D時間真係唔岩呀, 至於其他COURSE我仲未睇呀, 等我做下RESEACH聽日再一齊傾下啦

大宅

littlesugar,
請問你响邊間上?

原帖由 littlesugar 於 10-4-30 01:17 發表
樂澄媽,你最後點樣呀?
上左第三堂,我個班FULL晒喇共8個BB,差不多個個都不同反應,好得意。D MISS都幾細心,暫時都覺得幾好同幾抵。我仲去埋個培養孩子閱讀興趣O既TALK(報COURSE送O既),有O的建議都幾好WOO,例如盡量唔好俾BBO向兩 ...

水晶宮

BK Milk勳章 畀面勳章

My bb girl has gone to her first trial lesson in Babygym when she was 6.5 mth, I found she was half enjoying and felt half uneasy during the 45 mins lesson, she started to cry when in the last 15 mins.

I have applied the Kindermusik for her from next Fri, a 45 mins lesson on every Fri for 2 mths time,
I still figure shall I bathe her and feed her before the lesson or after the lesson, as her second meal should be on 0945 which after bath.

民房

我向嬰幼兒心理發展協會上緊,在TST,你呢?

原帖由 TallBBMa 於 10-4-30 17:05 發表
littlesugar,
請問你响邊間上?

複式洋房

唔好意思呀, 我依排部電腦壞左, 我未報呀, 我下星期會再試, 至於其他COURSE就仲未睇, 等我CHECK下再同大家講
原帖由 littlesugar 於 10-4-30 01:17 發表
樂澄媽,你最後點樣呀?
上左第三堂,我個班FULL晒喇共8個BB,差不多個個都不同反應,好得意。D MISS都幾細心,暫時都覺得幾好同幾抵。我仲去埋個培養孩子閱讀興趣O既TALK(報COURSE送O既),有O的建議都幾好WOO,例如盡量唔好俾BBO向兩 ...

禁止訪問

民房

我上緊星期日,一期12堂,好FULL,如果你都係6至9個月, 好似星期六有新班,你快O的試下打去留位啦,,有O的BB學習時要留意的東西都係O向度玩左先知。

原帖由 gracelam123 於 10-5-7 01:09 發表
請問你地係星期機 上堂? playgroup是一學期, 有多少堂?

民房

可以試兩堂架? 我諗住大個O的先俾阿女學LANGUAGE喇,而家同佢練CPDA教的東西,都已經夠忙,同埋我都想等佢O的感覺統合訓練強O的先 你幾時上呀? 今堂有驚喜WOO :) 你上完再傾啦

原帖由 yuangel218 於 10-5-6 21:06 發表
唔好意思呀, 我依排部電腦壞左, 我未報呀, 我下星期會再試, 至於其他COURSE就仲未睇, 等我CHECK下再同大家講

複式洋房

我下星期六四點九, 其實都報, 不過同老公去尚然話要試真D, 因為上次係同我呀妹去, 你而家第幾堂啦?
原帖由 littlesugar 於 10-5-8 17:14 發表
可以試兩堂架? 我諗住大個O的先俾阿女學LANGUAGE喇,而家同佢練CPDA教的東西,都已經夠忙,同埋我都想等佢O的感覺統合訓練強O的先 你幾時上呀? 今堂有驚喜WOO :) 你上完再傾啦

...

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

我都在嬰幼兒心理發展協會上了第一堂, 感覺都幾好

大宅

原帖由 shamshamwong 於 10-5-12 15:08 發表
我都在嬰幼兒心理發展協會上了第一堂, 感覺都幾好

我報左今個星期六上試堂呀!但計落佢好似仲貴過Dr. poon 果d playgroup...

民房

咁你上星期六無去呀?有BB親手 (哈哈,應該話係我親手捉住阿女隻手)整O既母親節卡呀!! 會好好珍藏,第日佢嫁時會SHOW出來 :)

原帖由 yuangel218 於 10-5-8 18:27 發表
我下星期六四點九, 其實都報, 不過同老公去尚然話要試真D, 因為上次係同我呀妹去, 你而家第幾堂啦?

大宅

hi 樂澄媽媽~我係灝言媽媽呀~我報左啦,會唔會同你繼續做同學仔?

首頁

尾頁

跳至