自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我尋日先由第一集睇返
1. 一路都講緊元秋老豆死之前只有大仔同二仔, 之後元秋在佢老豆死後生了一對龍鳳胎, 咁第三個仔又點嚟既呢?

2. 有一幕講林家華約楊怡出嚟比300蚊佢幫老豆死後做場法事, 都冇講林家華有老婆既, 點解過幾日後就講鄭嘉穎佈局約林嘉華去流化公園, 就係嗰日遇害既, 但之前又冇講過林嘉華結咗婚既, 咁點解又會出現惠英紅殺鄭嘉穎呢?

水晶宮

相識的朋友...互有好感的男女朋友...公園之夜尚未結婚...
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

當時大仔六歲,二仔四歲,三仔手抱,所以手抱嗰個唔識出嚟同公公玩帶馬歸曹!

有一幕係楊怡喺房寫信去告狀,一路抱住個仔,當時肚有龍鳳胎,大仔二仔喺床玩打交!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

流化公園惠英紅殺鄭嘉穎嗰幕惠英紅係梳辮,未紮髻,當時女人嫁咗先會紮髻,你見冰冰同周大姐,同嘉穎兩個妹就見到啦!

珍珠宮

請問係邊度可以睇返由第一集開始呀?
原帖由 yvomak 於 10-4-19 01:44 發表
我尋日先由第一集睇返
1. 一路都講緊元秋老豆死之前只有大仔同二仔, 之後元秋在佢老豆死後生了一對龍鳳胎, 咁第三個仔又點嚟既呢?

2. 有一幕講林家華約楊怡出嚟比300蚊佢幫老豆死後做場法事, 都冇講林家華有老婆既 ...

大宅

最有問題係講元秋一家人帶晒野去流化公園挖番堅誠出黎, 個看更出黎講左果晚有4下槍聲, 點解佢地成家人唔去挖, 仲鏡頭一轉講阿章同冰冰拍拖?

之後榮德親口話比佢地知堅誠葬左o係邊先捨得真係走去挖?

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇故唔好駁故。

睇完就算。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

http://www.xiaoli.cc/video/detail/3820

原帖由 minmin 於 10-4-19 08:24 發表
請問係邊度可以睇返由第一集開始呀?

男爵府

哦! 對唔住! (不過問吓都得掛)

原帖由 wawaliluk 於 10-4-19 09:32 發表
睇故唔好駁故。

睇完就算。

男爵府

結局都有少少奇怪...
阿大哥同二哥一齊去搵阿雁, 中途2哥哮喘, 叫大哥去搵阿雁先, 但救左佢之後, 其實阿二哥去左邊呢? 點解唔去小屋搵佢2個?
tvb好似要造就下d2人世界、英雄救美咁, 但不乎現實

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 yvomak 於 10-4-19 09:36 發表
哦! 對唔住! (不過問吓都得掛)

當然得,八掛係女人天性~~~

其實佢地個日唔係挖可能仲係唸住堅誠係未死既,仲有一線希望比自己~~
咁榮德自己親口講,即肯定左堅成一定死左

其實琴日大結果局有一幕我覺得幾好搞笑,榮德叫左醫生黎捉佢老婆,屈佢老婆有精神病,但唔知點解D人幫佢老婆打針,可以隔住件衫打落去都得,枝針都幾堅~~~~

珍珠宮

我覺得最搞鬼係, 掘掘下唔掘條屍果段, 同埋榮萬鈞返黎自首果段, 應該要交代多小小講佢點解會省覺!

不過榮德呢個角色真係好勁!至死都唔認自己有錯, 其實係邱局長害咗佢......
好好過每一天......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 yvomak 於 10-4-19 09:34 發表
http://www.xiaoli.cc/video/detail/3820

Thanks

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 jacquesau 於 10-4-19 09:54 發表
我覺得最搞鬼係, 掘掘下唔掘條屍果段, 同埋榮萬鈞返黎自首果段, 應該要交代多小小講佢點解會省覺!

不過榮德呢個角色真係好勁!至死都唔認自己有錯, 其實係邱局長害咗佢...... ...

我懷疑掘屍果度佢地係有掘, 只係搵唔到條屍, 所以咪冇講...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇完就算!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ddaa 於 10-4-19 09:41 發表
結局都有少少奇怪...
阿大哥同二哥一齊去搵阿雁, 中途2哥哮喘, 叫大哥去搵阿雁先, 但救左佢之後, 其實阿二哥去左邊呢? 點解唔去小屋搵佢2個?
tvb好似要造就下d2人世界、英雄救美咁, 但不乎現實 ...

如果要駁真係大把嘢駁....
明知阿雁缺水缺糧多日,
都唔攞定糧水去救人

別墅

套戲比廣州觀眾睇架, 唔好用香港水平啦!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

哎吔, 睇小說先會咁詳細啫, 電視劇乜都咁細微就變咗拍真情架喇, 唔好咁挑骨頭啦, 呢套劇拍得好好, 本人認為好好睇呀
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

公爵府

好媽媽勳章

仲有, 大哥用鐵沙掌打對鐵門, 明明另一面有個窗用木條係咁意釘住, 大哥唔去果邊反而打對鐵門, 打到手都洗血. 真係笑c
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

首頁

尾頁

跳至