美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題。

禁止發言

複式洋房

嗱, 我唔係幫任何公司賣廣告, 我只係將自己經驗share

08年生完bb, 有特長產假, 我又自然生, 所以6個月左右join 咗 course 減肥

每個禮拜起碼3次上去美容院, 我多數lunch time後, 冇人易book

stage 1: 2 part 撇脂, 跟住30mins 焗熱毯
(撇脂會痛會瘀o架, 焗熱毯都辛苦, 濕哂)

大約個幾月, 轉stage 2
2 part M6, 跟住都係30mins 焗熱毯
(比起撇脂機, M6舒服好多)

除此之外, 另加人手通淋巴, 每個禮拜1次
(我覺得初初通淋巴最痛, 可能我塞啦!)

食嘢就冇乜大減, 只係盡量食清啲, 飲多啲水

yes, 2個幾月後, 登登登..... 真係減到好fit, 老公都有讚, 產前啲衫著番哂....

不過, 快樂過後.....

跟住返番工, 冇時間去美容院, 食嘢又放肆咗.... 咁就打回原形囉!!

所以, 美容院減肥係work 嘅 ONLY IF
1. 你有多餘錢 (都預咗要幾萬)
2. 你好多時間 (1個禮拜3-4次, 每次2-3個鐘)
3. 要基本戒口
4. 要keep 住去, 唔去就要加運動嚟keep

咁大家自己諗清楚去唔去喇, 唔好問我邊間, 我果間都執咗, 啲機大致都冇乜大分別, 邊間都冇所謂啦!

P.S. 所以我最近都開始緊由食嘢方面, 查slimming gel 落手........

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都好讚同eocyiu嘅講法,d錢係用係自己懶做運動,人哋米用機幫你代替做運動囉!一個星期要去兩三日,一定瘦!我都成功減過20磅,去咗大陸玩幾日即肥返10幾磅!無心機再去仲肥過舊事

大宅

講得好好~同意!!!

原帖由 eocyiu 於 20-4-2010 14:00 發表

08年生完bb, 有特長產假, 我又自然生, 所以6個月左右join 咗 course 減肥

每個禮拜起碼3次上去美容院, 我多數lunch time後, 冇人易book

stage 1: 2 part 撇脂 ...

洋房

我結婚前試過去纖體公司減啦,3個朋友一齊玩,3個都減唔到,後來朋友介紹我同老公食健康代餐,真係好掂,我就3個月減左15磅,老公就3個月減左25磅,keep左兩年都冇肥番呀,仲有個朋友生完兩個bb先減,幾個月咋,仲瘦過未生之前呀!

大宅

我1d都減唔到,激氣。

自己仲去通淋巴,做連動,又唔食得唔多,使咁多錢真後悔。

子爵府

我覺得自己節食和做運動係最好啦, 不過有時返工真係好累又要湊女, 都無哂時間啦。去美容院唔係唔得, 不過要花點金錢和時間, 但係我覺得係有效的, 相比運動舒服點。我生完BB個腩跟住我到依家, 我都好想快D整走佢呀.有時坐係度個肚突出都唔敢著緊身衫。
世上只有!!!

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

我就去的是唐安琪。两周减了5磅。
都很好。
你是我微笑的答案.

大宅

好同意!

因為我都有去美容院減肥,我無時間成日去,最多只可以1星期去1次,所以效果一般啦,我大病一場後,自己瘦了6磅,加上食少咗,宜家體重算係理想,只係仲有個肚腩同豪華臀。

原帖由 eocyiu 於 10-4-20 14:00 發表

We live by faith, not by sight............

等待驗證會員

原帖由 eocyiu 於 10-4-20 14:00 發表

都係控制飲食最實際

大宅

你1星期去美容院幾多次?

原帖由 serena2009 於 10-4-22 23:29 發表
我就去的是唐安琪。两周减了5磅。
都很好。

禁止訪問

複式洋房

做機其實有用,不過真係要KEEP住做~同意!!!!.....
我平均一個星期都有去美容院推下淋巴同焗熱顫,我真係覺得几有用,因懶摜>,<
但係我又唔係話想重點係減肥個part,係想健康ja,我以前都有試過做機,係work,但係真係貴同要時間keep low~到我生o左bb之後我都係重點推下淋巴,因為可以去到水腫同排毒,機就再有$ d先la~~haha

首頁

尾頁

跳至