跳至

首頁

尾頁

別墅

17/4 中午時分, 我家奶奶到了屯門蝴蝶邨蝴蝶商場L25x 智x 藥房購買一罐安嬰兒A+1號,當時店員告知要300元, 我奶奶覺得
貴, 因為平時一般都是230-235元, 她沒有購買,便到其它藥房及超市但全部沒有貨, 奶奶唯有回智x 藥房購買.
原來這間商店自行用透明膠紙將奶粉及一盒20包裝喜和堂開奶茶濃縮顆粒沖濟捆綁一起, 捆綁一起後
提高價錢為HKD300售買, 我奶奶都有購買,因屋企已沒有存貨, BB又要食, 只有迫住買,
請各位媽咪轉發出去, 唔好同呢間無良奸商買野

版主題示: 文責自負, 名字中打 "X" 較為合適

男爵府

蝴蝶商場我去開聯益藥房

三間藥房呢間價錢最平同埋最老字號

大宅

乜間野咁衰架

私自將d 開奶茶 同 奶粉 綁埋一齊黎賣, 認住間藥房, 叫我d fd 唔好去果間買野

原帖由 yatkiu 於 10-4-20 11:45 發表
17/4 中午時分, 我家奶奶到了屯門蝴蝶邨蝴蝶商場L25x 智x 藥房購買一罐安嬰兒A+1號,當時店員告知要300元, 我奶奶覺得
貴, 因為平時一般都是230-235元, 她沒有購買,便到其它藥房及超市但全部沒有貨, 奶奶唯有回智x 藥 ...

男爵府

原帖由 swiss_2046 於 10-4-20 13:39 發表
乜間野咁衰架

私自將d 開奶茶 同 奶粉 綁埋一齊黎賣, 認住間藥房, 叫我d fd 唔好去果間買野

A + 好缺貨WOR, 下次去第二間買

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

屯門好似有3間智文.

Refer to Numbers 35, 36 & 37:
http://www.psdh.gov.hk/eps/eng/i ... mp;displayRange=all

別墅

屯門碼頭蝴蝶邨蝴蝶商場1樓 L252 舖個間係奸商, 唔知其餘二間同名係咪啦, 總知大家應住, 蝴蝶商場個間啦

原帖由 myapple 於 10-4-21 09:17 發表
屯門好似有3間智文.

Refer to Numbers 35, 36 & 37:
http://www.psdh.gov.hk/eps/eng/isearch/il/licListIndex.jsp?licType=4A&displayRange=all

大宅

去消費者委員會告發佢啦......咁無良.....我都係幫聯益買野老字號有廿幾年.....

大宅

lee間藥房一早已比我自己bad list左。
我在約在1月左右去置樂果間分店買幾十元既野,比左張500元佢,跟住佢竟然找番300元既綠色10元比我,我當時就同佢講,如果你找這些比我,我唔要啦﹗跟住個sale竟然話,你唔洗封利是咩,仲話我都好富貴.....
火都黎埋,於是我就回佢一句,我封唔封唔關佢事,要封佢就自己封飽佢。
跟住個左2個月到,我又見到lee個sale係新店(杯渡站果個商場)....
****未經本人許可, 不得轉載****

別墅

原帖由 女王 於 10-4-21 11:28 發表
去消費者委員會告發佢啦......咁無良.....我都係幫聯益買野老字號有廿幾年.....

去左消委會開左FILE , 但沒有單據,冇計
我都係幫開聯益, 不過個日99去買所以聯益D人唔認得佢,

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 yatkiu 於 10-4-21 15:04 發表

去左消委會開左FILE , 但沒有單據,冇計
我都係幫開聯益, 不過個日99去買所以聯益D人唔認得佢,

仲有計,我教你啦,
你打去比奶粉供應商,話比佢知,果間藥房提高價錢,
綁埋其他貨,咁即是變相迫消費者買!
叫供應商檢討一下呢d奸商,仲比唔比貨佢賣!

男爵府

BK Milk勳章

係好衰,D貨物好海鮮價,上完惠康落黎價錢唔同.

別墅

打左啦, 未打去消委會已經講, 同美贊臣客戶服務傾, 回复話沒有管制, 不過會派SALES 跟, 跟住話如果我係會員,可以幫我係特約供應商(聯益+莊臣就係特約供應商)到留貨.每次可以留二罐囉, 總知總知....唔好幫親智文藥房

原帖由 MM2005 於 10-4-21 16:09 發表

仲有計,我教你啦,
你打去比奶粉供應商,話比佢知,果間藥房提高價錢,
綁埋其他貨,咁即是變相迫消費者買!
叫供應商檢討一下呢d奸商,仲比唔比貨佢賣! ...

大宅

朋友話我知,智文以前有售賣禁藥的紀绿,叫我千其千其不要去買嘢,任何一樣都唔好.

複式洋房

智文真係好海鮮價, 有次我問置樂個sales點解屯市新開果間d價錢同置樂唔同, 佢話:係咩?(扮唔知, 我話果邊(某貨)平d喎!), 咁去果邊買lor! 勁串.....:;pppp:

男爵府

原帖由 小BMumMum 於 10-4-23 13:32 發表
智文真係好海鮮價, 有次我問置樂個sales點解屯市新開果間d價錢同置樂唔同, 佢話:係咩?(扮唔知, 我話果邊(某貨)平d喎!), 咁去果邊買lor! 勁串.....:;pppp:

我試過响時代地上個間智文找錢時有假銀紙tim呀,不過都有大半年前架la,我即時叫佢換番俾我,我响蝴蝶番工,我志松司無人去個到買嘢架,佢d價錢本身都貴架....我地都係去聯益買架...佢地老實好多,雖然佢地聲大大...

別墅

首頁

尾頁

跳至