懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同我老公一人pro一個,大家有乜意見?

子爵府

我只睇過張國良,覺得麻麻地,因為佢唔只一個診証室,你入到去診証室,問完一輪野後,就叫你去超聲波房到等,呢個時候,佢就到另一間房睇另一個病人,於是你咪係個房到等law 我覺得佢同一時間睇2個人,好唔專心,而且又驚佢將病人的資料調亂,所以睇左一次就冇睇了.佢唯一既好處咪就係平

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

Dr. Yu
I have many problem, but not visiting public hospital. Dr. Yu is the in-charge in Union Hospital. I believe that he is more experienced and has more "power" in union.

別墅

我會揾余啟文,我生第一胎睇佢,佢好細心,問咩問題都仔細咁答,而且電視曾經都訪問過佢...
原帖由 fithy 於 10-4-20 15:57 發表
我同我老公一人pro一個,大家有乜意見?

等待驗證會員

張國良 $2,900 ~ $33,000
余啟文 $43,000 ~ $47,000

大宅

余醫生!細心,有耐性,仲會問下你情緒,有無唔開心or有咩擔心...,兩年前我第一胎搵佢,而家第二胎都會搵番佢,佢o係仁安婦產科主管,搵佢實有床位生,唔使擔心,不過佢好full架,快d book喇!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我搵張國良, 佢係睇幾個人, 但佢講岩晒你的病歷, 有經驗, 好多媽媽話要7週先睇到心跳, 但佢5週幾已經睇到啦~ 仲要唔駛照陰道, 在肚上照, 我都睇到好清楚閃閃吓! 我兩胎佢同我11週幾12週都照到性別~ 前排16週幫我照結構, 照咗好耐, 因為佢想睇清楚個鼻骨喎~ 我覺得佢真係幾好喎!

別墅

我琴日見左余醫生. 覺得佢太多人睇, 好趕所以好求其.... 好似無聽哂我條問題就搶答咁.. 可能佢十分有經驗知道媽咪問咩啦...

另外照超聲波只係約一分鐘.... 最後俾左一張連護士都睇唔明既相俾我....

我考慮緊搵第二個仁安醫生lu....

-=-=-=虎皮第一, 老公第二, 自己第三 =-=-=-

洋房

我都係經一個做護士的朋友介紹去睇張國良架,我friend兩胎都搵佢生架,而且原來好多護士都搵佢架,信心的保證,我陪朋友上過去,都好多人架,要等幾個鐘...
原帖由 queen_sze 於 10-4-21 01:20 發表
我搵張國良, 佢係睇幾個人, 但佢講岩晒你的病歷, 有經驗, 好多媽媽話要7週先睇到心跳, 但佢5週幾已經睇到啦~ 仲要唔駛照陰道, 在肚上照, 我都睇到好清楚閃閃吓! 我兩胎佢同我11週幾12週都照到性別~ 前排16週幫我照結 ...

洋房

原帖由 queen_sze 於 21-4-2010 01:20 發表
我搵張國良, 佢係睇幾個人, 但佢講岩晒你的病歷, 有經驗, 好多媽媽話要7週先睇到心跳, 但佢5週幾已經睇到啦~ 仲要唔駛照陰道, 在肚上照, 我都睇到好清楚閃閃吓! 我兩胎佢同我11週幾12週都照到性別~ 前排16週幫我照結 ...

我都係張醫生, 佢好好人好老實。我12週睇佢時淨係度頸皮, 佢話要下次先睇到性別.......我下次就係16週睇佢, 我想問係咪會抽血?? 駛唔駛另外收費??

禁止訪問

大宅

我都係睇張醫生架,佢真係好細心,有次大部野都照好晒架喇,心跳我都睇到,不過佢話都係差小小睇得唔清楚,佢就叫我打側訓一陣,佢轉頭再返黎(佢又去左第二個房睇其他媽媽),返黎後就照睇佢想睇到既野~
我睇左佢幾次喇,我覺得佢雖然講野好快,不過真係好細心,講真佢咁多人睇,但佢一d都唔求其,真係好難得~

大宅

我都搵張E生開刀.

優點: 覺得佢好有經驗, 同埋平, d人話佢開刀手勢好.

缺點: 等好耐, 有時睇得急, 同埋講野細聲, 有時會寸寸地咁囉.

大宅

原帖由 queen_sze 於 10-4-21 01:20 發表

張E生有得照結構咩??

大宅

原帖由 Na.Na 於 10-4-21 13:11 發表
我都係睇張醫生架,佢真係好細心,有次大部野都照好晒架喇,心跳我都睇到,不過佢話都係差小小睇得唔清楚,佢就叫我打側訓一陣,佢轉頭再返黎(佢又去左第二個房睇其他媽媽),返黎後就照睇佢想睇到既野~
我睇左佢幾次喇,我覺 ...

我第2胎都係搵張醫生 , 佢真係好細心,同埋好有醫德 , 我果時問佢有無得照結構 & 抽血 , 佢解釋比我知其實佢都已經幫我check 咗係 ok ,出面有d專業照結構就一定會詳細d有數據比我地參考 , 抽血佢就問我如果有去開政府check , 就係政府到抽 , 唔洗額外洗錢 , 到時佢會幫我寫信同政府取抽血報告入私院 .
張醫生真係幾好 , 係生完住院期間 , 佢每日都會嚟2次巡房 , 仲識同你講吓笑
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

民房

我都係睇張醫生, 係上年8月開刀生, 佢手勢真係好好, 我開刀後只係第二天落床時有小許痛(我係一個好怕痛的人), 之後第四天中午已經可以出院同埋拆埋線, 番到屋企亦唔要食止痛藥, 佢好有責任心, 日日都會早晚黎兩次睇下你, 問下你情況,,雖然去佢診所係要等好耐, 但係真係值得 ,佢會比最好的意見你,好細心.

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

touchwood la~
我產後e+有d問題, call Dr. yu佢即刻覆我, 但係到我半夜入仁安睇急症, dr. yu唔得閒, 俾咗個註院医生睇我, 講咗好多好恐怖嘅嘢, 最後我去咗PWH, dr. yu 前後打咗3次電話問候我,佢講嘅嘢同PWH講嘅一樣~ 出咗院佢都仲call我, 知道我未好返哂就話我唔駛book, 隨時上佢clinic就見到佢~
佢就真係好上心囉!

洋房

原帖由 傲祺媽咪 於 10-4-21 14:12 發表

我第2胎都係搵張醫生 , 佢真係好細心,同埋好有醫德 , 我果時問佢有無得照結構 & 抽血 , 佢解釋比我知其實佢都已經幫我check 咗係 ok ,出面有d專業照結構就一定會詳細d有數據比我地參考 , 抽血佢就問我如果有去開 ...

好應同以上內容,我第一個都係搵張醫生開刀,個傷口埋得好好,睇唔到咁制!到現在第二胎都係搵佢,佢咁多年診所都無加過價,同7,8年前價錢一樣。又唔會Hard sell妳搵佢接生,只係等耐d者,咪落街行下羅,我有幾個朋友同係搵佢接生,從來無人話唔好。

大宅

我2貽都係DR. CHEUNG接
單係睇佢接順產已經知佢有醫德.我生細女果陣係半夜穿水, 護士朝早5點打比佢叫醒佢呢!
跟住佢一個朝早都黎睇左我2次.

男爵府

I had experience on both doctors, you can pm to me to ask questions.

首頁

尾頁

跳至