婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

早排D人咪走興去炒靈位, 我99就氹個仔俾十幾萬佢話買定俾自己, 其實佢想買來炒就真. 因為佢60都未夠, 行得走得, 精神超好, 又唔駛做, 個仔俾成皮一個月佢, 大把$洗+穿金帶銀(但係我就日慳夜慳都未供完層樓), 理應佢有排都未去得.

因為之前曾聽D 風水師傅話呢D陰宅無咩事都唔駛咁早買, 唔多好的, 咪提C6唔好, 佢仲以為我又有心唔順佢媽意思. 鬧鬼我, 結果都係買咗.

新年見99不知幾精神, 點知一個唔該呢個星期病到7彩, 仲驗出有cancer. 仲要好急咁開刀.

雖然係迷信D, 但我都覺得如果無咩事, 唔駛買定呢D靈位.

複式洋房

話哂你99而家係生cancer喎,迷唔迷信都好你有咩理由話99你都有今日ga...

原帖由 joebaby 於 10-4-21 09:17 發表
早排D人咪走興去炒靈位, 我99就氹個仔俾十幾萬佢話買定俾自己, 其實佢想買來炒就真. 因為佢60都未夠, 行得走得, 精神超好, 又唔駛做, 個仔俾成皮一個月佢, 大把$洗+穿金帶銀(但係我就日慳夜慳都未供完層樓), 理應佢 ...

大宅

因為我99對我超衰.
買樓首期係我俾, 但係叫個仔唔好寫我名. 仲想等我搬走佢來住.
生唔到男丁, 未坐完月叫我C6同我離婚.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

甘我會問你99:

你呀爸有無同你呀媽離婚,,

你都係女人,,無腦到爆,,

生唔倒男丁係你個仔囉!
我會係個心都講,,有報應嫁,,哼!!:;pppp:

p.s : 報應唔係生野呀下,係佢老公都會同佢離婚咋

原帖由 joebaby 於 10-4-21 10:53 發表
因為我99對我超衰.
買樓首期係我俾, 但係叫個仔唔好寫我名. 仲想等我搬走佢來住.

複式洋房

咁你99真係好衰...

不過點衰都好,佢而家生cancer都好慘,好辛苦ga. 你就大人有大量原諒佢啦,當同你自己同個女(冇男丁係生女定係未生?未生就將來嘅子孫)積福啦.

原帖由 joebaby 於 10-4-21 10:53 發表
因為我99對我超衰.

大宅

好媽媽勳章

你都做左人媽媽,想不到心地咁差,你要記得自己都會有一日老的,小心你有一日會聽返呢句說話呀

子爵府

而家些新抱真係無腦,口不擇言,咁毒........睇得多真係擔心自己個仔會同呢些女人結婚,咁毒既說話都講得出,你99叫個仔同你離婚真係無講錯,平時都唔方對99好.關咩生仔定女事,人格問題.

大宅

好媽媽勳章

生女又點ja,可能女婿衰呢

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pollybell 於 10-4-21 11:23 發表
而家些新抱真係無腦,口不擇言,咁毒........睇得多真係擔心自己個仔會同呢些女人結婚,咁毒既說話都講得出,你99叫個仔同你離婚真係無講錯,平時都唔方對99好.關咩生仔定女事,人格問題. ...

講得好

大宅

上黎BK就係想發洩吓者, 坐緊月俾99個老公拋妻棄子真係聽到都心痛. 樓主就係唔可以同C6講先上黎發洩吓, 大家唔洗咁認真啦. 男家又唔講得, 外家又唔想父母擔心, 屈得真係病架.

原帖由 joebaby 於 10-4-21 09:17 發表
早排D人咪走興去炒靈位, 我99就氹個仔俾十幾萬佢話買定俾自己, 其實佢想買來炒就真. 因為佢60都未夠, 行得走得, 精神超好, 又唔駛做, 個仔俾成皮一個月佢, 大把$洗+穿金帶銀(但係我就日慳夜慳都未供完層樓), 理應佢 ...

大宅

呢個標題有D那過呢。唔好話99,唔識嘅都唔想人有cancer啦

禁止訪問

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

樓主, 如果俾你老公見到你個post, 佢唔會同你離婚至奇.
到時你唔好又將呢條數賴落你99度.

你99有cancer已經好慘, 不如諗下點樣令佢餘下落黎既日子過得開心啲, 當係積返d福啦!

子爵府

好媽媽勳章

樓主咁講係唔O岩...不過佢奶奶既關係...令佢有呢種諗法...樓主算啦...佢始終係你老公既阿媽...就算佢幾唔好...而家佢有病...你做新抱就原諒佢...多D關心佢...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

原帖由 Anntang 於 10-4-21 11:46 發表
上黎BK就係想發洩吓者, 坐緊月俾99個老公拋妻棄子真係聽到都心痛. 樓主就係唔可以同C6講先上黎發洩吓, 大家唔洗咁認真啦. 男家又唔講得, 外家又唔想父母擔心, 屈得真係病架.

...

唔系唔發洩得, 不過樓主都要小心自己既言行舉止, 對小朋友有好大影響, 你點睇見事, 點對人, 個仔見到系咁, 佢第日一樣會咁對你.

侯爵府

好媽媽勳章

If I was you, I won't be happy.
It is because your husband and kids may get similiar cancer (higher chance) at the same age. This is called 'family history'!
Good luck to your husband, and your kids.

伯爵府

畀面勳章

我都認為...樓主咒99'你都有今日'係有點過份...但我相信你都積咗好耐的怨恨
但都到呢個時候, 咩怨恨都應該放埋一邊, 睇下有咩可以做到, 唔好另你c6難受
我都好同意, 如果, 第時個仔新抱咁對我, 我估我都會好傷心, 當然, 我都提醒自己不要做那個衰99啦

男爵府

完全同意你. 講得好呀!

我阿爸死時, 我幾姊弟比錢買位安阿爸, 阿媽話都想買一個, 可以死後同阿爸在一起, 所以都買了位比我阿媽啦! 現在都22年了, 我阿媽都健在, 關咩買了位就會出事呀! 都唔知係咪個新抱咀咒個99.

原帖由 pollybell 於 10-4-21 11:23 發表
而家些新抱真係無腦,口不擇言,咁毒........睇得多真係擔心自己個仔會同呢些女人結婚,咁毒既說話都講得出,你99叫個仔同你離婚真係無講錯,平時都唔方對99好.關咩生仔定女事,人格問題. ...

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

改下個標題啦....

首頁

尾頁

跳至