跳至

首頁

尾頁

大宅

星期六會同個女去INTERVIEW N1國際班, 想問下會用咩形式同小朋友面試? 學校封信就話家長要同小朋友一齊玩遊戲, 想知係咩遊戲? 謝謝!

男爵府

part (1) 入課室,一位家長和小朋友一齊玩toys, 老師從旁觀察,或者會問家長問題
part(2) 在中間地方,一齊跟老師做exerciese or dance
part(3)聽老師指令, 家長和小朋友一齊玩遊戲, 老師從旁觀察.
國際班...interview 果朝, 我一入課室,老師全英語和各家長打招呼, part(1)-(3), 好多家長都用英語和小朋友溝通. (包括我自己). 我囡囡平時上english pg, 所以, 習慣左聽eng command. e.g sit down ,hands up.
byebye, hello, goodbye kiss. 全部做到.
我估老師除左睇小朋友表現,亦會觀察家長怎樣和小朋友溝通.

大宅

kmmum,

唔該晒你既詳細資料, PART 1 OR 3 我都有啲信心, PART 2我就唔肯定個女會唔會到時唔郁, 因為平時佢都好少DANCE或周身郁。

大宅

我個囡係周身郁到,自己走左去, 唔聽老師指令.
成場捉雞仔咁. 阿囡周圍走. 唉.
好在.走果陣,我地BYEBYE, GOOD BYE KISS .全部做齊.
但,我係第二ROUND 先收. 唔係第一ROUND
原帖由 puffpuff 於 10-4-22 22:39 發表
kmmum,

唔該晒你既詳細資料, PART 1 OR 3 我都有啲信心, PART 2我就唔肯定個女會唔會到時唔郁, 因為平時佢都好少DANCE或周身郁。

大宅

請問第一round同第二round係咩意思? 叧外有冇媽媽知道如果星期六(24/4)interview後, 學校會幾時會收到通知?

大宅

本地班4月尾, 國際班5月頭。

珍珠宮

原帖由 puffpuff 於 10-4-28 14:55 發表
本地班4月尾, 國際班5月頭。

但我見佢個website仲招緊本地同國際班既新生喎~~

大宅

係呀! 下午班重有位。

原帖由 mianyang_99 於 10-4-28 15:24 發表

但我見佢個website仲招緊本地同國際班既新生喎~~

洋房

hello kmmum,
係呢到見到你.
路過,入o黎八下.

原帖由 kmmum 於 10-4-21 17:46 發表
part (1) 入課室,一位家長和小朋友一齊玩toys, 老師http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=109&cb=11224479&n=a136fd19從旁觀察,或者會問家長問題
part(2) 在中間地方,一齊跟老師ht ...

伯爵府

想8下如果in k1吾知會考咩, 因為我個仔勁怕羞.. 同埋依加得下午, 吾知入左出年轉吾轉得番上午呢

首頁

尾頁

跳至