懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

尋日留完言,之後真係小產左...
宜家o岩o岩出院
想問小產係咪同生完一樣調理?
係唔係唔可以食薑? (唔知有d咩可以食同唔可以食..)
我今朝仲洗左頭tim...有咩解求方法?

伯爵府

原帖由 kalincliff 於 10-4-22 14:13 發表
宜家o岩o岩出院
我今朝仲洗左頭tim...有咩解求方法? ...

你要等d惡露排出哂先好進補,同埋洗頭唔係唔可以,不過要吹到乾一乾先好,因為好易入風:loveliness:

別墅

我上次小產, 媽媽當我生左咁照顧, 老人家認為小產 = 生仔..

可以用薑水沖涼, 洗頭... 至於食方面, 我媽媽都係煮d雞, 豬之類, 唔好食涼既食物, 食品, 海鮮, 牛戒口.. 都埋, 等出院後一個星期先開始飲d保建湯水, 這個要depend每個人身體..

我聽人講, lee 個時候, 最好睇中醫保返個身體, 上次, 我好多朋友都有叫我去睇, 不過, 我自己又無相熟既中醫, so 沒有去睇...你可以考慮一下架..

複式洋房

多謝你地,我會去睇下中醫啦,因為我仲好後生,係第一胎,之前冇流產跡象,就咁一夜就冇左bb

大宅

畀面勳章

take care
bibi

公爵府

畀面勳章

原帖由 kalincliff 於 10-4-22 17:03 發表
多謝你地,我會去睇下中醫啦,因為我仲好後生,係第一胎,之前冇流產跡象,就咁一夜就冇左bb
點解咁突然架....你要好好保重身體,,好快就有第二個架喇,,,加油...如果可以坐個月,會好d...

複式洋房

當自己一個人既時候,諗起阿b,望到阿b張照聲波都喊到收唔到聲.....

我身子一向好好,我冇晨吐不適既跡象,胃口都冇變,我仲以為自己陀得好好,點之個日下晝就開始肚痛流血,入到醫院冇幾耐就流埋個胎出黎....

我真係冇信心我可以再生到第二個.....

男爵府

我知你好難過好傷心, 小產原因, 好多時都是冇gei, 又或者找不到答案, 而家, 你好好調理身子, 他朝一定可以再生個BB, 1次唔得, 下次再黎過, 唔好灰心ar

原帖由 kalincliff 於 10-4-23 23:28 發表
當自己一個人既時候,諗起阿b,望到阿b張照聲波都喊到收唔到聲.....

我身子一向好好,我冇晨吐不適既跡象,胃口都冇變,我仲以為自己陀得好好,點之個日下晝就開始肚痛流血,入到醫院冇幾耐就流埋個胎出黎....

我真係冇信 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

民房

咖啡色的分泌物

我現在懷孕一個月左右,這兩天發現有咖啡色的分泌物,請問怎麼回事?

別墅

聽說流啡可能有問題,要小心.
最好都係check check啦!

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 kalincliff 於 10-4-22 14:13 發表
宜家o岩o岩出院
我今朝仲洗左頭tim...有咩解求方法? ...

我都剛經歷左bb既離開,
而家仲放緊假休息緊~~

大家一齊加油呀!
養好身子,好快一齊過去 2011年媽媽會!1

首頁

尾頁

跳至