論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人生日會唔會送禮物比佢?如送,應該送D咩?大概幾$度?唔該曬!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

[quote]原帖由 wysz 於 10-4-23 10:25 發表
工人生日會唔會送禮物比佢?如送,應該送D咩?大概幾$度?唔該曬! [/quot
go out to hv dinner

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會送....都諗緊cash算喇,上年就送左張儲值sim card(上年剛到hk)

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

佢第一次生日...黎左我屋企 3 個幾月...我乜表示都無...舊年生日...送左頸鍊 + ear ring...上個月生日就送左一個銀包...每次都系百幾蚊... ( 另舊年有買一個半磅 cake 一齊食...今年無買...因為亞女咳...所以齊齊無 cake 食 ) ~

原帖由 wysz 於 10-4-23 10:25 發表
工人生日會唔會送禮物比佢?如送,應該送D咩?大概幾$度?唔該曬!

大宅

恭喜你....你對個工人好好,佢應該都唔錯....
我其實唔想送生日禮物比佢,佢既工作態度,真係痲麻地但係無辦法啦...有BB在她手上,做戲都要啦....送了一條頸巾給她...(不過一定堅持唔俾錢!)

原帖由 twins214wy 於 10-4-23 10:45 發表
佢第一次生日...黎左我屋企 3 個幾月...我乜表示都無...舊年生日...送左頸鍊 + ear ring...上個月生日就送左一個銀包...每次都系百幾蚊... ( 另舊年有買一個半磅 cake 一齊食...今年無買...因為亞女咳...所以齊齊無 ...

大宅

我就比封 $100 利是姐姐...等佢自己鍾意買咩就買咩啦!!!
原帖由 wysz 於 10-4-23 10:25 發表

大宅

佢工作麻麻地就買得愈平愈好呀!!! 等佢知道唔係老馮架!!!!
原帖由 josiu 於 10-4-23 11:00 發表
我其實唔想送生日禮物比佢,佢既工作態度,真係痲麻地但係無辦法啦...有BB在她手上,做戲都要啦....送了一條頸巾給她...(不過一定堅持唔俾錢!)

...

大宅

好媽媽勳章

我買左張電話增值card 俾佢, 另外買左個 cake 同佢一齊慶祝生日...我唔主張用現金獎賞姐姐!
瓜瓜哇哇哇

男爵府

算 ok gar 啦...自己要求吾高就算啦 ~~
( 我都吾鍾意比錢 ~~ )

原帖由 josiu 於 10-4-23 11:00 發表

...

男爵府

我都系咁話...求其做下樣比佢睇 ~~

原帖由 beebee123 於 10-4-23 11:03 發表
佢工作麻麻地就買得愈平愈好呀!!! 等佢知道唔係老馮架!!!!

大宅

Hi twins214wy 早晨呀!!! 我地又見到啦!!!!
我見我個 bun bun 都好有心機湊我個仔,,同埋聖誕節 & 我個仔生日佢都有買野送比佢,,我先會上心佢生日架咋!!又唔知買咩比佢好先比利是佢!!!
原帖由 twins214wy 於 10-4-23 11:29 發表
我都系咁話...求其做下樣比佢睇 ~~

男爵府

我印姐還晒 7 個月錢之後...第 8 個月佢自己買左個電話 ~

原帖由 ebutterfly323 於 10-4-23 11:08 發表
我買左張電話增值card 俾佢, 另外買左個 cake 同佢一齊慶祝生日...我唔主張用現金獎賞姐姐!

男爵府

睇吓個工人工作表現如何~~
對上個工人好好, 我地會請佢dinner (佢like 剧扒 & buffet) 再+ bday gift (百幾蚊)

我都唔like 比$$ 工人
一來佢地會覺得老馮
二來無d紀念性

大宅

咁我個 bun 真係算好慳錢啦!!!佢係09年 7個月還番 d 錢都無買好貴既野..只係在 09年聖誕見佢用個新電話我問佢佢話 auntie (佢媽媽個細妹)送比佢..佢之前個 tel 真係好舊款個 d 黎架!!!
原帖由 twins214wy 於 10-4-23 11:41 發表
我印姐還晒 7 個月錢之後...第 8 個月佢自己買左個電話 ~

男爵府

早晨呀亞 bee ~~
我亞女生日...印姐都有買禮物比亞女呀...仲要系 x 2 喎...不過佢做野都算系咁啦...我對佢都不薄 gar 無鬧佢...只系佢做錯野時...我叫佢下次小心 d lor ~~
佢話想返印尼一轉...我諗住叫佢 9 月返...而家開始煩諗機票...因為我吾識點搞呀...喂...你識識呀...我印姐住 Lampung...吾該 ~

原帖由 beebee123 於 10-4-23 11:40 發表
Hi twins214wy 早晨呀!!! 我地又見到啦!!!!
我見我個 bun bun 都好有心機湊我個仔,,同埋聖誕節 & 我個仔生日佢都有買野送比佢,,我先會上心佢生日架咋!!又唔知買咩比佢好先比利是佢!!! ...

男爵府

你地都豪比佢喎 ~~

原帖由 chaklongma 於 10-4-23 11:44 發表
睇吓個工人工作表現如何~~
對上個工人好好, 我地會請佢dinner (佢like 剧扒 & buffet) 再+ bday gift (百幾蚊)

我都唔like 比$$ 工人
一來佢地會覺得老馮
二來無d紀念性 ...
原帖由 jh724724 於 10-4-23 11:09 發表
我工人生日,我請佢食自助餐.
送咗兩張廸士尼門票比佢.

男爵府

原帖由 twins214wy 於 10-4-23 11:51 發表
你地都豪比佢喎 ~~

請到個好工人
使幾百蚊, 大家都開心~~
我以前個工人食扒會就住
唔會亂叫, 我地次次叫佢order 個好d
我地都係去扒王之ma

大宅

我都係 bun 第一日黎我屋企我就唔會好鬆咁對佢囉...我之前請第一個印 lai 過野好驚呀~~我都係唔會用鬧既方式去對佢我覺無咩用途只會佢左耳入右耳出,,,同佢講要改左個錯處就算啦...
你工人 9月返去過新年呀...佢個個地方係唔係"泗水"呀...可以上網幫你睇下!!!
原帖由 twins214wy 於 10-4-23 11:48 發表
早晨呀亞 bee ~~
我亞女生日...印姐都有買禮物比亞女呀...仲要系 x 2 喎...不過佢做野都算系咁啦...我對佢都不薄 gar 無鬧佢...只系佢做錯野時...我叫佢下次小心 d lor ~~
佢話想返印尼 ...

男爵府

我個印都好識諗 ( 26 歲拍緊拖...boyfriend 系 taiwan 做 electronic co. )...我比 bank statement 佢時...間中會問下佢有幾多錢...就知佢大大使啦 佢近排用左 d 錢買左屋 & 類似橡膠樹園...仲有米過佢太太我呀 ~~

原帖由 beebee123 於 10-4-23 11:47 發表
咁我個 bun 真係算好慳錢啦!!!佢係09年 7個月還番 d 錢都無買好貴既野..只係在 09年聖誕見佢用個新電話我問佢佢話 auntie (佢媽媽個細妹)送比佢..佢之前個 tel 真係好舊款個 d 黎架!!! ...

男爵府

同意 ~~

原帖由 chaklongma 於 10-4-23 11:57 發表

請到個好工人
使幾百蚊, 大家都開心~~

我以前個工人食扒會就住
唔會亂叫, 我地次次叫佢order 個好d
我地都係去扒王之ma

首頁

尾頁

跳至