網購天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

何生唔會開我地嘅貨ga - 除非有特別野你要佢幫手check la.

你拍貨記得同店主講明係要經廣州再轉香港俾你, 你要收到貨無問題至會確認付款.

d貨到左香港有問題你即刻連包裝都影定相, 然後同店主講數lor, 一般都唔會寄留去, 店主會減番d錢大家算數.

原帖由 bonboncat 於 10-5-6 11:33 發表
咁何生會唔會幫我check吓啲貨有無問題嫁, 如果有問題的話, 可以點做呢? Thx~

侯爵府

何生出去攞貨或者忙於發貨就唔應旺旺 - 你可以發offline 俾佢, 佢番黎會覆, 但有時可能太多人佢無留意. 如果成日唔覆你就再旺旺佢lor.

如果你d貨已到齊, 你可以先拍左佢條link, 然後旺旺留message話俾佢知你有幾件貨, 咩快遞同圭單號, 已到齊想即晚發貨, 已經拍貨叫佢稱下有幾重再改價你付款 --- 咁佢就一定會覆你.

原帖由 shirleyng817 於 10-4-29 09:04 發表
用旺旺聯系何生,佢冇回應,咁點算?係咪可以照拍下貨品,先再通知佢?

侯爵府

夏天玩到顛

原帖由 Obe2009 於 10-5-6 11:52 發表
何生出去攞貨或者忙於發貨就唔應旺旺 - 你可以發offline 俾佢, 佢番黎會覆, 但有時可能太多人佢無留意. 如果成日唔覆你就再旺旺佢lor.

如果你d貨已到齊, 你可以先拍左佢條link, 然後旺旺留message話俾佢知你有幾 ...

試咗啦,何生真係快呀...尋晚確認收齊貨,立刻付款,今日下午就收到啦....^^

複式洋房

想問一樣o野
會唔會有賣家唔肯將貨send去集運呢?
我同個賣家傾,叫佢發貨去廣州,集運o黎hk,但賣家話咁會容易造成糾紛,話如果集運將賣家o既件唔見或整壞,就有理說不清咁話喎

咁我可唔可以堅持要個賣家寄去廣州集運,但又真係咁唔好彩件貨有問題,賣家會唔會因而有藉口唔退錢呢?

仲有想問多樣野
如果集運去何生度
收件人名稱點寫呢?

就咁就ok?

何长武转:xxx(我淘寶戶口名)

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 cinderelladay 於 10-5-10 16:15 發表
想問一樣o野
會唔會有賣家唔肯將貨send去集運呢?
我同個賣家傾,叫佢發貨去廣州,集運o黎hk,但賣家話咁會容易造成糾紛,話如果集運將賣家o既件唔見或整壞,就有理說不清咁話喎

咁我可唔可以堅持要個賣家寄去廣州集運,但 ...

未試過...但店主的憂慮可理解的
正常情況下, 店主包裝得好好的,
好少會爛, 但去到何生度唔知佢會點安放,
所以, 若妳買嘅係易碎品(例如:玻璃)
就要考慮寧願多付運費,
否則風險要自行承擔,
另外, 若何生簽收後遺失了貨物,
係唔關店主的事, 錢妳係要照付的...

侯爵府

夏天玩到顛

咁我又未試過有買家唔肯send 貨去集運...

大宅

畀面勳章

你就好啦.. 何生9號幫我發貨.. 今日份件仲未到香港.. .. 打電話去問.. 同上網check都話係大陸清緊關.. 我仲諗住自取會快D添.. 我星期四就唔係香港.. 一個星期後先返黎.. 唔知趕唔趕得切

原帖由 shirleyng817 於 10-5-6 18:27 發表

試咗啦,何生真係快呀...尋晚確認收齊貨,立刻付款,今日下午就收到啦....^^

水晶宮

我有貨諗住噚日會收到,
點知畀海關查車,
唔知查到幾時,
有件貨趕住要就嚟查車, 好邪

大宅

畀面勳章

咁我地D貨可能係同一架車入面
原帖由 究竟我是誰 於 10-5-11 11:09 發表
我有貨諗住噚日會收到,
點知畀海關查車,
唔知查到幾時,
有件貨趕住要就嚟查車, 好邪

大宅

me too, 何生話扣查, 要星期四才發貨
原帖由 Semall 於 10-5-11 11:42 發表
咁我地D貨可能係同一架車入面

水晶宮

原帖由 catbb1314 於 10-5-11 15:45 發表
me too, 何生話扣查, 要星期四才發貨

唔係化

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 Semall 於 10-5-11 10:58 發表
你就好啦.. 何生9號幫我發貨.. 今日份件仲未到香港.. .. 打電話去問.. 同上網check都話係大陸清緊關.. 我仲諗住自取會快D添.. 我星期四就唔係香港.. 一個星期後先返黎.. 唔知趕唔趕得切

...

咁您地真係吾好采:-( , 何生 亦是 9 號晚幫我發貨呀, 重問我想用 EMS 定 用京廣, 用京廣發, 10 號下午就收到啦 ! 希望您地可以快 D 收到貨啦 !!!

大宅

我都係何生係 9 號晚幫我發貨的, 佢問我用ems定彪记快递, 我問佢邊個平d, 佢話用彪记喎, 希望快d收到貨啦!
原帖由 cicicat 於 10-5-11 17:15 發表

咁您地真係吾好采:-( , 何生 亦是 9 號晚幫我發貨呀, 重問我想用 EMS 定 用京廣, 用京廣發, 10 號下午就收到啦 ! 希望您地可以快 D 收到貨啦 !!!

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 catbb1314 於 10-5-11 21:26 發表
我都係何生係 9 號晚幫我發貨的, 佢問我用ems定彪记快递, 我問佢邊個平d, 佢話用彪记喎, 希望快d收到貨啦!

哦, 何生只問我係咪住宅, 我係, 佢問用 EMS 定 京廣(加 $10.00 ), 我沒所謂, 佢發京廣, 係 9 號晚發, 第二日下午就收到, 我都怕會扣係海關檢查, 真係好彩! 希望您地可以盡快收到, 吾洗再等, 我第二轉貨又去緊何生度, 希望順利啦 !!!

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 cicicat 於 10-5-11 23:03 發表

哦, 何生只問我係咪住宅, 我係, 佢問用 EMS 定 京廣(加 $10.00 ), 我沒所謂, 佢發京廣, 係 9 號晚發, 第二日下午就收到, 我都怕會扣係海關檢查, 真係好彩! 希望您地可以盡快收到, 吾洗再等, 我第二轉貨又去緊何 ...
我岩岩問何生,佢話唔收住宅

複式洋房

我批貨都係查車,
我諗我同大家一樣.

大宅

對上一次, 何生送貨到我家(青衣)都冇收附加費, 今次要收, 所以轉去我朋友公司收, 點解你o地發京廣, 我發彪记呢?chitik你係唔係發彪记o家?
原帖由 chitik 於 10-5-12 07:15 發表
我批貨都係查車,
我諗我同大家一樣.

伯爵府

我尋日發都係發京廣喎.

原帖由 catbb1314 於 10-5-12 12:39 發表
對上一次, 何生送貨到我家(青衣)都冇收附加費, 今次要收, 所以轉去我朋友公司收, 點解你o地發京廣, 我發彪记呢?chitik你係唔係發彪记o家?
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 cherry小石川 於 10-5-12 00:52 發表
我岩岩問何生,佢話唔收住宅

會吾會係因又扣貨查車, 堆積好多貨, 所以何生暫時吾接住宅呢 ? 以前都試過, 過了幾日, 又接住宅 !

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 cicicat 於 10-5-12 19:26 發表

會吾會係因又扣貨查車, 堆積好多貨, 所以何生暫時吾接住宅呢 ? 以前都試過, 過了幾日, 又接住宅 !
希望係la~

首頁

尾頁

跳至