想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我4月2曰小x左,果陣剛10weeks,流左3 weeks. 依家等緊第一次m.有無人差唔多時間?傾下呀。應該食d mud補下?係唔係呢段時間唔可以dodo?

別墅

好媽媽勳章

原帖由 parker123 於 10-4-27 17:48 發表
我4月2曰小x左,果陣剛10weeks,流左3 weeks. 依家等緊第一次m.有無人差唔多時間?傾下呀。應該食d mud補下?係唔係呢段時間唔可以dodo?

我係30/3小產,12weeks,流咗兩星期..而家等緊嚟m,忽然覺得時間好漫長...我之前有飲生化湯及中藥...但前幾日覆診醫生照到我子宮有個水泡,,,叫我唔好食補野同食雞...
唉~~~好擔心呀!一波未停一波又起!!!

複式洋房

你個水泡幾大,位置向邊? 我都係睇中e食左d藥之後有個泡大約1,6cm。果陳好唔開心但e生話size唔大位置又唔影響着牀,之後我都有左la,唔冼咁擔心。不過之後我唔敢食補野la.mud係生化湯?

原帖由 szesze2009 於 10-4-27 18:58 發表

我係30/3小產,12weeks,流咗兩星期..而家等緊嚟m,忽然覺得時間好漫長...我之前有飲生化湯及中藥...但前幾日覆診醫生照到我子宮有個水泡,,,叫我唔好食補野同食雞...
唉~~~好擔心呀!一波未停一波又起!!! ...

禁止訪問

大宅

24/4 week 9 做完手術。M小姐有排等....我都有個7CM水囊~ 點解.....點解!!

複式洋房

咁你地林住幾時開工? 有無sis打算做針灸?我就15、16因為上次食中藥之后有唔好反應。你地有無人做ivf?

別墅

好媽媽勳章

原帖由 parker123 於 10-4-28 09:06 發表
你個水泡幾大,位置向邊? 我都係睇中e食左d藥之後有個泡大約1,6cm。果陳好唔開心但e生話size唔大位置又唔影響着牀,之後我都有左la,唔冼咁擔心。不過之後我唔敢食補野la.mud係生化湯?

...

其實都唔知個泡有幾大?因為醫生講俾我聽既時候,我驚到唔識俾反應,又唔識問佢野.....
不過佢話暫時唔須要理住,同埋嚟m後返去覆診睇吓有冇大到先!我係陰超,應該係子宮既右手邊..

生化湯係去瘀血!

別墅

19/4 自然流產, 5WK, 只係流左一個星期, M小姐有排等

大宅

9個月前第一胎5個月bb不正常,忍痛做了引產,2月有第二胎了,8weeks又小產,已在21/3做手術,依傢都等了1mth M都未o黎ar.. 現在食緊中藥.

大宅

e生話第1個月最好唔好dodo 了,始終未復原,
所以黎番m後先啦,如係要dodo都一定要安全..因小產後好容易再有,但也好容易再小產,因小產過的人第2次會比未小產過的人大機會d...
原帖由 parker123 於 10-4-27 17:48 發表

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

原帖由 angelykitse 於 10-4-28 23:48 發表
9個月前第一胎5個月bb不正常,忍痛做了引產,2月有第二胎了,8weeks又小產,已在21/3做手術,依傢都等了1mth M都未o黎ar.. 現在食緊中藥.

你八週都未嚟m,,我十二週有排等....

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KS_Baby1 於 10-4-29 13:00 發表
szesze2009, 我都係 because of the change of hormone during pregnancy! 醫生話會自己縮小 (大概兩至三個月) 叫我唔駛理, 唔擔心就假, 不過, 擔心都沒有用.

有沒有人試過, 之後又沒有事?

...

原來係咁!擔心死我啦!仲以為頭獎就無份中,,,
衰野就中到十足添...
唉...希望個泡快啲縮細啦...唔係又要煩多樣野啦...
成個月啦仲未嚟m有啲心急呀...

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KS_Baby1 於 10-4-29 20:04 發表
我宜家等惡露完, Day 22, still very very very little.
Maybe i asked my ec to help me ar.......

可能你係自己排出,,,所以應該好似坐月咁...惡露會耐啲完...
最緊要無痛,,無暈....

食中藥調理身體幾好架!加油呀!

複式洋房

我小X(果時已經10weeks)咗差不多一個月,今日試紅綠D都仲有淺印,有無SIS有同樣的經驗呀?

禁止訪問

複式洋房

I see. thank you. do you know if the HCG needs to drop to 0 so that my body can start to release egg again or this can be done at the same time?

禁止訪問

民房

我26/4做完手術, BB9週小產.
頭先去覆診已經冇左個水泡, 係唔係正常架? 我見其他sis都好似幾個星期都仲有個水泡o係度. 同埋請問係咪正常做完手術後4個星期到就會m come?
不過我到而家都仲好頭暈, 唔知係咪身體唔好呢.

首頁

尾頁

跳至