想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

有左BB可唔可以做負尼子或染髮,如果意外有左唔知而做負尼子或染髮,對BB有無影響?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

暫時好似醫學上無實際數字/例証話會有影響, 但一D 化學劑/物品 最好盡量避免接觸.

都係忍 10個月左右者.

唸住懷孕就最好避免, 意外唔知情況下有左, 就唯有檢查時留意多D BB 健康.

呢D 野, 就個人衡量啦, 始終係自己對住BB 一世~

大宅

好媽媽勳章

唔好接觸咁多化學嘢啦,靚少陣啦!

複式洋房

最好唔好啦!因為我覺得多少都會有影響啦!
我個時到左生完一個月後先去整
忍下啦!

大宅

梗係唔好啦!

大宅

人地話染髮都唔好. 做負尼子長時間接觸化學物品, 最好唔好啦.
不過如果你唔知自己有左而做左, 咁都無辦法啦. 學其他jm話齋, 唯有留意多d bb健康. 不過千祈唔好諗咁多喇. 你都唔知架嗎!

大宅

畀面勳章

有BB可唔可以做負尼子

最好唔好啦!不過萬一你響唔知的情況下做左都唔駛太擔心!我有個同事知道Bingo後專登走去做,BB而家一歲半,肥肥白白健康!但個人認為真係可免則免!無謂每日擔驚受怕!

大宅

我都覺得最好唔好做任何有 chemical ge 野啦, 不過我朋友試過, 係 6 個幾月去做, 佢咪叫 c 父唔好查頭皮啦, 不過佢都一路做一路驚, 而加佢阿 b 都健康精靈架!!
原帖由 peonychan04 於 10-4-29 10:48 發表
有左BB可唔可以做負尼子或染髮,如果意外有左唔知而做負尼子或染髮,對BB有無影響?

大宅

最好唔好做,我整頭個師傅講明唔知就冇辦法,見肚就一定唔會同客人做chemical, 佢話d髮形產品sales比哂cert.佢睇話冇害,大肚可以照用,但佢自己有一仔一女,唔想見到d客有d咩事,所以有錢都會推

大宅

好似唔係咁好,不過我識個朋友佢臨生去做左,話坐月方便d喎...關咩事丫,係唔係都無得洗頭,直唔直都咁難頂

首頁

尾頁

跳至