跳至

首頁

尾頁

別墅

游泳教練

有冇好介紹? 男同女的教練都要(因我一仔一女). 可否分享一下你地覺得佢教成點呢? 謝謝!

大宅

好媽媽勳章

Re: 游泳教練

我見課外活動討論區內好多有關游泳&教練討論, 去睇睇啦!

我仔仔係南華會學, 不過唔係私人教練, 一大班小朋友跟幾個教練, 1教練:4小朋友. 我都有想過找私人教練, 不過幾貴而且見仔仔同其他小朋友一齊學一齊玩好開心 :-P

別墅

其實都有留意那邊的討論區, 不過想睇下自己區有冇適合的. 你那教練教得如何? 我囡囡未試過下水的, 所以希望找個有口啤的呢!

ccmeow 寫道:
我見課外活動討論區內好多有關游泳&教練討論, 去睇睇啦!

我仔仔係南華會學, 不過唔係私人教練, 一大班小朋友跟幾個教練, 1教練:4小朋友. 我都有想過找私人教練, 不過幾貴而且見仔仔同其他小朋友一齊學一齊玩好開心 :-P

珍珠宮

畀面勳章

我今個summer都會比gavin學swimming, 應該會1:1. 我搵左我老公個學生教, 佢都係教開泳會泳班, 不過我唔知佢教成點.

好似 Rita & TszHin mami都會搵佢2:1.

珍珠宮

Teresa,

唔好意思呀! 我打過比佢啦, 因為hugo同matthew得4歲幾5歲, 我聽佢口氣唔多想2:1想1:1, 所以我地唔未必會搵佢.

Teresa 寫道:

珍珠宮

畀面勳章

明白明白, 絕冇問題...

TszHin媽咪 寫道:
Teresa,

唔好意思呀! 我打過比佢啦, 因為hugo同matthew得4歲幾5歲, 我聽佢口氣唔多想2:1想1:1, 所以我地唔未必會搵佢.

[quote]
Teresa 寫道:

[/quote]

大宅

好媽媽勳章

那些教練(有男,有女)都幾好, 同小朋友都有講有笑~ 不過
唔係跟死一個教練架, 有次見阿仔由女教練轉左男教練我問阿仔點解, 佢話佢游得叻喎, 激死
你囡囡未試過下水, 相信開始同一大班小朋友一齊學一定唔會怕先啦! 南華會架做法係小朋友排隊, 一齊到小童池邊做熱身, 落水(小朋友到地的), 按不同水平分組 1教練:4小朋友, 最後5-10分鐘自由活動, 即小朋友可以玩拋波, 水槍, 船仔等.
一大班學進度會較慢, 我仔仔由上年八月到依家每星期學一堂(中間冬天泳池裝修停左三個月), 見佢依家識游蛙式, 不過游10m就落一落地又再游咁囉~ :lol:
你可以去D泳池睇下D泳會/私人教練再決定, 我知必利者士街YMCA都有泳班, 最好帶囡囡一齊去睇等佢增加興趣 :-P

別墅

可唔可以比d資料我呢? 地點係邊度教的呢? 這區係唔係只得堅尼地城泳池可教的呢? 幾錢堂呢? 謝謝!

Teresa 寫道:
我今個summer都會比gavin學swimming, 應該會1:1. 我搵左我老公個學生教, 佢都係教開泳會泳班, 不過我唔知佢教成點.

別墅

謝謝你的意見. 我都明白小組會學得比較慢. 不過對初次來講, 我希望囡囡先不要怕, 不反感便行了. 相反囝囝因為已經識游, 所以希望找1:1的.

南華會的星期日班難唔難報的呢?

ccmeow 寫道:
那些教練(有男,有女)都幾好, 同小朋友都有講有笑~ 不過
唔係跟死一個教練架, 有次見阿仔由女教練轉左男教練我問阿仔點解, 佢話佢游得叻喎, 激死
你囡囡未試過下水, 相信開始同一大班小朋友一齊學一定唔會怕先啦! 南華會架做法係小朋友排隊, 一齊到小童池邊做熱身, 落水(小朋友到地的), 按不同水平分組 1教練:4小朋友, 最後5-10分鐘自由活動, 即小朋友可以玩拋波, 水槍, 船仔等.
一大班學進度會較慢, 我仔仔由上年八月到依家每星期學一堂(中間冬天泳池裝修停左三個月), 見佢依家識游蛙式, 不過游10m就落一落地又再游咁囉~ :lol:
你可以去D泳池睇下D泳會/私人教練再決定, 我知必利者士街YMCA都有泳班, 最好帶囡囡一齊去睇等佢增加興趣 :-P

大宅

好媽媽勳章

南華會星期日幼兒泳班(4-7歲)上午有5班, 由8:00AM開始, 每小時一班. 下午冇班!

每月1-15號現有學員優先報名, 16號接受公開報名先到先得, 應該會有D空位, 你可以14/15號打去問定有冇位, 報名前記得入會先, 普通會員$100 per year (辦會証星期日休息).

Enquiry Tel:2890 7736

別墅

謝謝你的資料!

ccmeow 寫道:
南華會星期日幼兒泳班(4-7歲)上午有5班, 由8:00AM開始, 每小時一班. 下午冇班!

每月1-15號現有學員優先報名, 16號接受公開報名先到先得, 應該會有D空位, 你可以14/15號打去問定有冇位, 報名前記得入會先, 普通會員$100 per year (辦會証星期日休息).

Enquiry Tel:2890 7736

珍珠宮

烏龍媽媽:

我見堅尼地城個public游池對面有一間好細的舖頭,有得學游水, $360/8堂.不過唔知好唔好呢. ?-(

男爵府

^O^ 寫道:
烏龍媽媽:

我見堅尼地城個public游池對面有一間好細的舖頭,有得學游水, $360/8堂.不過唔知好唔好呢. ?-(

我都想俾阿女響呢頭學swimming呀! 佢未天熱晒已經成日話要去游啦..
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

別墅

謝謝你的資料! 佢地好似係對面泳池學的, 不過好唔好就唔知. 但其實我幾怕係公眾泳池學, 尤其係無私家線那種, 因為學的時間通常都好多人係四周游緊, 好難專心學.

^O^ 寫道:
烏龍媽媽:

大宅

好媽媽勳章

$360/8堂!!! =$45@堂~ 平得咁恐怖... ?-(

珍珠宮

ccmeow:

唔知我有冇記錯呢? :mrgreen: 等我sunday再去睇睇先.

間游會叫"高超"游會.

首頁

尾頁

跳至