跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

想問大家知道有左後, 轉左咩BRAND 既護膚品 & 化妝品呀 ?

我仲未知道要轉咩BRAND 好 ~

大宅

我轉左 beyond organic

www.beyondorganic.com.hk

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 於 10-4-29 16:54 發表
我轉左 beyond organic

www.beyondorganic.com.hk

我都係. cream同洗面奶我覺得無咩特別, 但mask就好好用, 尤其係yogurt mask, 佢話保濕, 我用完唔止保濕, 皮膚仲白淨通透左, 呢樣要讚 .

惟一要注意係到期日, 佢有d貨比較快到期, 叫佢盡量比支耐d先到期既你.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我轉左用 FANCL~~

活在當下,愛得及時

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我一直用開skin food
只係轉左用木瓜產品

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

我宜家用緊clinque的3 step, olay eye cream +haba 清肌油

我需要轉護膚品嗎?

大宅

好媽媽勳章

我淨係知道唔可以用美白, 會好大件事架 ~ 如果大家有用, 記住立即停呀 !!

我已家用緊estee lauder, 我都唔知得唔得, 我見d 朋友話要轉用無添加 ~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 mulan1985 於 10-4-29 22:32 發表
我一直用開skin food
只係轉左用木瓜產品

用skin food要小心check裡面成份. 我之前一直用開skin food mushroom bb cream, 後來發現佢含鉛量甚高, 雖未至於超出水平, 但鉛對bb影響好大, 知道左就無用喇.

大宅

好媽媽勳章

咁我點知已家自已D 野有無鉛架 ?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 gandi媽咪 於 10-4-30 11:44 發表
咁我點知已家自已D 野有無鉛架 ?

可以上網check, 要續個成份打入去, 睇下係咪高危. 我要搵下個website先......

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 gandi媽咪 於 10-4-30 09:30 發表
我淨係知道唔可以用美白, 會好大件事架 ~ 如果大家有用, 記住立即停呀 !!

我已家用緊estee lauder, 我都唔知得唔得, 我見d 朋友話要轉用無添加 ~

我都聽過唔可以用美白,但我去FANCL買野時,佢好肯定話佢隻美白係以 Vitamin C 作美白功效,故孕婦一定用得~~ 我信左佢,買左黎用呀....
活在當下,愛得及時

大宅

好媽媽勳章

原帖由 pm1202 於 10-4-30 22:30 發表

我都聽過唔可以用美白,但我去FANCL買野時,佢好肯定話佢隻美白係以 Vitamin C 作美白功效,故孕婦一定用得~~ 我信左佢,買左黎用呀....

下...個SALES 會唔會為左開單先咁講架? 點知仲會唔會有其它野架, 我覺得唔好博啦~

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

上次問過醫生,佢話叫唔好用美白係因為好多美白產品都含水銀...

大宅

好媽媽勳章

我已家都唔知自已做緊果D有無問題, 我淨係停左唔用美白咋~~

男爵府

開心吸收勳章

我而家用clinque....但我想問下韓國牌子"the face shop" and "innisfree"用唔用得?因為我之前去韓國買左好多,而家有左唔敢用...擺哂係度....好哂~~~

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

fancl 其實我都覺得用得.... 因為我以前做 beauty industry..... 睇過fancl好多product既成份分析...

佢隻美白主要成分係維他命C誘導體...... 亦無水銀, 酒精成份 (佢其他product都無)..... 雖然佢Dproduct功效比較mild.... 不過好似安全D....

仲有呀, 其實好多cleansing oil都有礦物油成份.... 令卸起粧上黎滑D..... 最好用有植物油成份個D啦.....

原帖由 pm1202 於 10-4-30 22:30 發表

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

clinque我反而覺得唔好用... 因為佢大部份product有酒精 (佢d sales話美用容酒精...係唔同喎...)

但我唔信.... 佢D toner一打開好大酒精味... 都係少用為妙...

原帖由 honeykerry 於 10-5-2 00:42 發表
我而家用clinque....但我想問下韓國牌子"the face shop" and "innisfree"用唔用得?因為我之前去韓國買左好多,而家有左唔敢用...擺哂係度....好哂~~~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 Vana 於 10-5-2 09:16 發表
fancl 其實我都覺得用得.... 因為我以前做 beauty industry..... 睇過fancl好多product既成份分析...

佢隻美白主要成分係維他命C誘導體...... 亦無水銀, 酒精成份 (佢其他product都無)..... 雖然佢Dproduct功效比較 ...

乜礦物唔係好D 咩 ? 我之前上網睇過話孕婦要轉用礦物粉底架, 因為皮膚唔會吸收, 又唔傷皮膚

男爵府

開心吸收勳章

原帖由 Vana 於 10-5-2 09:17 發表
clinque我反而覺得唔好用... 因為佢大部份product有酒精 (佢d sales話美用容酒精...係唔同喎...)

但我唔信.... 佢D toner一打開好大酒精味... 都係少用為妙...

...

佢有D有酒精,有D無...我揀左2號無酒精嘅TONER,同埋粉紅色嗰隻保濕眼霜同面霜....

珍珠宮

原帖由 Vana 於 10-5-2 09:16 發表

佢隻美白主要成分係維他命C誘導體...... 亦無水銀, 酒精成份 (佢其他product都無)..... 雖然佢Dproduct功效比較 ...

謝謝你~~
我仲打算聽日打電話去CS HOTLINE問下添!
活在當下,愛得及時

首頁

尾頁

跳至